Afholdte ture i 2017

LØRDAG DEN 20. MAJ
NATTERGALETUR TIL SMINGE SØ

Både for tur- og havkajak. Vi ror fra klubben kl. 19.30 til Sminge Sø og lytter til nattergalen. Vi kører tilbage til klubben med bådene på bådtrailer. Du kan høre nattergalen synge her.

Tilmeldingsfrist mandag den 15. maj.
Kontaktpersoner: Bent Frederiksen og Erik Overbeck

FREDAG DEN 9. – SØNDAG DEN 11. JUNI.
KAJAKEKSPEDITIONEN LILLEBÆLT

Dette er en ekspeditionstur for havkajakker.
Al bagage og proviant skal medbringes af roeren selv i kajakken. Dagsetaper ca. 30-35 km.
Start og slut ved kajakklubben STRØMMEN. Østre Hougvej 104, 5500 Middelfart. Start fredag kl. 10.00

Overnatning Årø N 55 15.664 E 9 43.914
Overnatning Fænø Kalv N 55 29.549 E 9 39.710
Enhver sørger selv for sikkerhed og forplejning.

Tilmeldingsfrist tirsdag den 6. juni. Kontaktperson: Jan Højris Lavrsen mobil: 26819427

LØRDAG DEN 17. JUNI
BEGYNDERTUR FRA RY TIL KLOSTERMØLLE OG RETUR

Både for tur- og havkajak og særligt velegnet for nye roere.
Vi pakker trailer med både fredag aften den 16. kl. 18.
Lørdag morgen køres trailer og både til Ry. Vi mødes i Ry roklub kl. 9.30. Man kan evt. tage toget fra Silkeborg kl. 9.04 og gå ned til klubben.

Herfra ror vi til Klostermølle, som ligger i den vestligste ende af Mossø. Vi kan efter behov gøre et holdt ved Emborg under vejs. Ved Klostermølle er der en god lang frokostpause, og for de der har lyst en gåtur til udsigtpunktet Sukkertoppen. Herefter ror vi tilbage til Ry, hvilket i alt er ca. 22 km tur/retur.
Der vil være mulighed for at ro i mindre grupper med forskellig hastighed, og der er rutinerede med, så ingen bliver tabt.

Medbring rigeligt drikkevand, en stor madpakke og evt. lidt sødt - vi kan arrangere at nogen bager en kage. Ellers almindeligt rotøj, redningsvest og solbeskyttelse. En fantastisk mulighed for at få nogle kilometer i ro-armene og finde rokammerater og for at se noget andet rovand, end du ellers kender.

Tilmelding senest søndag den 11. juni.
Formøde i klubben onsdag den 14. juni kl. 19.00
Kontaktperson: Jette Stensgaard

SØNDAG DEN 2. JULI.
HIMMELBJERGTUR VIA LILLEØ

Vi ror til Himmelbjerget, hvor vi spiser de medbragte madpakker på toppen af "bjerget". På vej hjem ror vi via Lilleø – hvis vejret tillader det – og gør stop ved Slåen sø, hvor de der har lyst snupper en badetur.
Ingen tilmelding - du møder bare op iført rotøj, badetøj og madpakke klar til afgang præcist kl. 10!
Kontaktperson: Elin Rasmussen

LØRDAG DEN 29. JULI – FREDAG DEN 4. AUG.
SOMMERTUR TIL LABUSSEE I MECKLENBURG VORPOMMERN, TYSKLAND

Tur for både tur - og havkajak.
Vi har i år valgt et nyt godt sted sydpå, i det store søområde i Mecklenburg Vorpommern nord for Berlin.
Søerne vi skal ned til er måske 10x Silkeborg-søerne i størrelse, så der er rig mulighed for at ro nye ture hver dag.  

Vi indlogerer os på campingpladsen Biber Ferienhof ved søen Labussee.
Her er både søer og åsystemer, så vi kan ro nogle varierende ture korte eller lange efter ønske. Der bliver også mulighed for at prøve at ro igennem en stor sluse.  Ikke at forglemme de mange gode cafe/kioskbesøg, der kan lægges ind i turene.
Området ligger i det tidligere Østtyskland i et naturparkområde, så der er også mulighed for vandreture i skovene, hvis nogen ønsker det. Eller måske en endagstur til Berlin for afvekslingens skyld.

Ellers smører vi madpakker om morgenen og er afsted på vandet det meste af dagen. Vi vil ro i mindre grupper, så alles behov og ønsker bedst muligt tilgodeses.
Se kort over området og kørsel dertil. Der er 533 km. og ca. 6 timers kørsel. Inden afrejse koordinerer vi med et fællestelt, mad, kørsel og andet praktisk. Telt til at sove i arrangerer du selv, men mad plejer vi at lave og spise sammen. Turene plejer at være særdeles billige – et slag på tasken for en uge i godt selskab, fantastisk rovand, smuk natur, transport, overnatning, mad og drikke skal du regne med ca. 1.300 til 1.500 kr.  

OBS! Tilmelding øverst på siden senest den 1. juli og planlægningsmøde den 4. juli kl. 19.
Kontaktperson: Jette Stensgaard

SØNDAG DEN 27. AUGUST
RY TUR/RETUR

Vi ror ud og hjem samme dag og tager pauser, når det er nødvendigt. Afgang kl. 09.00 fra klubben. Medbring madpakke og noget at drikke. Husk evt. også penge til en havnevaffel i Ry. Turen er i alt ca. 33 km lang.
Tilmeldingsfrist torsdag den 24. aug.
Kontaktperson: Poul Geil

FREDAG DEN 1. – SØNDAG DEN 3. SEP.       (NB: Tidspunktet ændret i forhold til tidligere planlagt)             HAVKAJAKTUR TIL TREND, LIVØ OG FUR

Vi kører op til Limfjorden i nærheden af Trend, hvor vi overnatter i Pouls sommerhus, som ligger i Kjeldhøj ved Ertebølle. Dem, der er plads til, kan overnatte inde i huset og ellers i medbragte telte samme steds.

På ankomstdagen kan vi måske nå at ro lidt op og ned ad kysten ved Trend eller gå en tur i området. Mod nord ligger Rønbjerg feriecenter, og mod syd ligger Ertebølle, hvor køkkenmøddinger fra fortiden (for 6-7000 år siden) har beriget arkæologien med et dansk ord, Ertebøllekulturen.

Fra stranden ved Trend kan vi ro over til Livø, se sæler på Livø tap, ro øen rundt og tilbage til Trend. En tur på ca. 25 km. Afstanden over til øen er på små 5 km. Der er også mulighed for at gå en tur på selve øen, som har en lille havn og en bebyggelse, der tidligere har været hjemsted for udviklingshæmmede og senere for flygtninge. I dag findes der en lejrskole og en købmand.

Søndag kan vi køre ned til Branden, hvorfra der er kort afstand over til Fur, som vi kan tage en tur rundt om. Fur er en meget smuk ø, også fra vandsiden, med dens flotte og farverige molerklinter. Igen en tur på ca. 25 kilometer. Herfra kan vi køre direkte tilbage til Silkeborg.

Tilmeldingsfrist søndag den 27. aug. Formøde mandag den 28. aug. kl. 19.00, hvor vi blandt andet træffer aftaler om kørsel, forplejning og tidspunkt for afgang fredag og søndag.
Kontaktpersoner: Poul Geil og Erik Overbeck.

SØNDAG DEN 24. SEPTEMBER.
TUR TIL MARIAGER FJORD

Turen er for tur- og havkajakker

Vi lægger bådene på traileren lørdag kl. 16 og kører næste morgen kl. 8.00 af sted til Mariager fjord.
Vi satser på at ro max. 25 km, det kunne f.eks. være at ro fra Mariager til Dania ved Assens (7 km), krydse over fjorden (1 km) til Vive, tilbage langs nordsiden af fjorden til Langsodde (8 km) og videre til Hobro (10 km). Alternativt fra Langsodde over fjorden (1 km) til Mariager. Er det i Hobro vi vælger at slutte turen, kan vi sætte en bil der, når vi kører til Mariager om morgenen. Vælger vi at slutte i Mariager er der mulighed for evt. at forlænge ekspeditionen i østlig eller vestlig retning.

Om lørdagen, når vi pakker traileren, kan vi afgøre, hvilken tur vi tænker at lave, og vi må selvfølgelig tage hensyn til vejr og vind, når vi tager af sted.
Tilmeldingsfrist mandag den 18. sep.
Kontaktpersoner: Henriette Severin Jensen og Erik Overbeck

FREDAG DEN 6. OKTOBER KL. 17.30 – CA. 20.30.
FULDMÅNETUR

Vi ror ud til de små fisk i dagens sidste lys, tænder bål og varmer den færdiglavede Chili con carne m. flutes op. Vi medbringer engangsservice. Du medbringer selv vand/kaffe/the.
Solen går ned 18.33 og vi ror hjem i måneskin, forudsat skyfrit vejr.
Medbring for og baglys til vesten og evt. en varm trøje til ophold og aftensmad ved de små fisk.
Du tilmelder dig på klubbens hjemmeside og sender 30 kr. på mobil pay senest d. 3.oktober til Henriette på 51500681, hvis du vil spise fællesmad.
Du er selvfølgelig velkommen til at medbringe din egen madpakke eller støde til os på de små fisk for fælles tur hjem.
Kontaktperson Henriette Severin Jensen

LØRDAG DEN 2. DECEMBER
KONGENSBRO CLASSIC

Årlig traditionsrig motionsrotur til Kongensbro, hvor alle kan være med uanset niveau og bådtype.

Vi starter fra klubben i to grupper:

  •     De som ikke ror så hurtigt starter kl. 9.30
  •     De som ror hurtigere starter kl. 10.00

Ud fra tilmeldingslisten vil I blive krydset af ved afgang, så vi har styr på at alle mand kommer med og godt afsted. Derfor bedes du være opmærksom på, at du er blevet “set” inden du sætter kajakken i vandet.
Bådtrailere og biler køres til Kongensbro kl. 8.00. Kørsel tilbage til klubben, hvor der sluttes af med glögg og æbleskiver.
Formøde torsdag den 30.november kl. 19.00 i klubben.
Tilmelding øverst på denne side senest onsdag 29. november.
Kontaktperson: Jette Stensgaard

SPONTANE TURE

Ud over vores faste, planlagte, ture har vi også nogle spontane ture, primært ved kysterne!

Alle interesserede kan komme på en mailliste - pt. er der ca. 100 havkajakroere på listen. Her får man information om spontane ture og andre aktiviteter - nogle på søerne andre ved kysterne. Drejer det sig om ture på søerne, kan man udmærket ro i en turkajak.  Ellers er mange af turene bedst egnede for havkajak.

For at kunne afvikle dem forsvarligt, tager vi kun afsted, når der er udsigt til roligt vejr og helst ikke for meget regn. Vi følges ad og overnatter undervejs ved kysten - man sørger for sig selv, mht. bagage og mad.

Vi har gennem årene været mange spændende steder, - ikke for langt fra Silkeborg!  Turene plejer at vare 3 dage. Fx fra Holstebro ad Storåen og Nissum Fjord til Thorsminde, via Ferring sø til Nissum Bredning - og til Struer Kajakklub. Eller en tur fra Saxild viaTunø til Samsø , - omkring Samsø og samme vej tilbage til Saxild.

Man behøver ikke rejse om på den anden side af jordkloden for få en oplevelse! Der er masser af spændende steder herhjemme!
Du er altid velkommne til at deltage på vores ture.  - Har du ikke prøvet den slags før, er vi klar med råd.
Vi vil gerne være flere! - du kommer på listen ved, at sende en mail med navn og gerne tlf. nr. til: Svend Borgbjerg, svendbor@energimail.dk

Gennemførte ture i 2016 - Klik her

Gennemførte ture i 2015 - Klik her

Se billeder fra tidligere ture  i vores galleri

 

Tjekliste til roture. 

 

ENDAGSTURE:

Turudvalg    
Evt. booking af bådtrailer    
Reservation af lånekajakker/aftale med anden klub    
Annoncere på opslagstavle og hjemmeside plus søgængeren    
Evt. indkalde til/deltage i formøde i klubben
Evt. transport af både og personer planlægges på formødet    
Udsende email om opslag og senere tilmeldingsfrist    
Evt. sørge for forplejning (Kongensbro classic)    
Alle deltagere    
Reservation af båd    
Medbring ekstra rotøj, redningsvest og evt. madpakke og badetøj.     
Hjælpe med at pakke og tømme bådtrailer    

FLERDAGESTURE:

Turudvalg    
Booking af bådtrailer    
Reservation af lånekajakker/aftale med anden klub eller campingplads.     
Sørge for laminerede rokort til hver deltager    
Annoncere på opslagstavle og hjemmeside    
Udsende email om opslag og senere tilmeldingsfrist    
Efter tilmeldingsfristens udløb udarbejdes deltagerliste med navn, e-mailadresse, telefonnr. og evt. deltagende dage. Deles ud til formødet    
Indkalde til/deltage i formøde i klubben Transport af både og personer samt anden praktisk planlægning, som fx indkøb til forplejning klares på formødet    
Husk at reservere/tjekke og pakke fællestelt + køkkengrej samt borde og bænke    
Køkkengrej består af: gryder, skåle, kander, skærebræt, termokander, kaffetragt, skærekniv, grydeskeer, karklude, opvaskebalje+ sæbe og børste, proptrækker    
Alle deltagere    
Reservation af båd    
Deltage i formøde til turen    
Hjælpe med at pakke bådtrailer incl. telt, køkkengrej og borde/bænke.     
Medbring:
rotøj til flere dage
hat/kasket med skygge eller solbriller
redningsvest
øse med snor til kajakken
evt. siddeunderlag
varmt tøj
personlige ejendele
sovepose + underlag
telt (hvis du ikke selv har, kan du aftale om en plads hos en anden deltager)
service + viskestykke
solcreme + myggebalsam
evt. udenlandsk valuta, pas og campingpas
evt. instrument eller spil    
Hjælpe med at tømme traileren samt rengøring af både mm.    

Turafdelingen

Turudvalget planlægger en- og flerdagsture i et niveau hvor de fleste, uanset erfaring, kan deltage.

Turudvalget, eller de udpegede ansvarlige, sørger for at turene bliver annonceret i nyhedsbreve, klubblad, på opslagstavle i klubben og på hjemmesiden, Turudvalget, eller de udpegede ansvarlige, sørger for at booke bådtrailer og overnatninger (ofte camping) og indkalde deltagerne til et møde inden turen. På disse møder aftaler man fælles kørsel, og fordeling af praktiske opgaver.

Turudvalget er ansvarlig for at der bliver skrevet beretninger fra de enkelte ture fra deltagerne til brug i klubblad og på hjemmeside.

Nogle af turene er med overnatning. Med mindre andet er nævnt er turene for ALLE, såvel  øvede som mindre øvede, medlemmer i Silkeborg Kajakklub.

Turene er erfaringsmæssigt rigtig hyggelige, og du kommer til at lære dine klubkammerater at kende meget bedre. Derfor anbefaler vi alle (også nybegyndere) at deltage på turene og det sociale liv der følger med.  Det er en fed måde at være sammen med andre mennesker på! 

På flerdagsture, ror vi typisk ud om morgenen/formiddagen med madpakker og er af sted på kortere eller længere distancer hver dag. Der er altid nogen at følges med. Vil man hellere dase, gå på sightseeing eller på shopping, så gør man det.