Opbevaring af personoplysninger i forbindelse med tilmeldinger på denne side er gældende i henhold til vores privatlivspolitik.

Kontaktformular til turudvalget:

Nye ture for 2019 bliver planlagt i januar og bliver snarest lagt ind på siden her

Planlagte ture i 2019 - for klubbens medlemmer

Lørdag den 9. marts
MARIAGER FJORD

Tur for både tur - og havkajak.

Vi mødes kl. 7.15 ved kajakklubben og læsser kajakkerne og kører / samkører til Mariager kajakklub på Ny havnevej i Mariager. Køretid ca. 1 time og 20 min. Hvor går turen hen, det bestemmer vi på dagen, da vejret og niveau på de fremmødte er afgørende. Afgang fra Mariager Kajak klub senest kl. 10.00. Vi ror i afslappet tempo ca. 5-6 km i timen. Vi holder en lille pause, når det ønskes. Middagspause ca. 12.30. Retur i Mariager senest kl. 14.00, da vi slutter af i saltbadet kl. senest 15 (pris 98 kr.) Bagefter kan vi evt. spise i deres restaurant, hvor priserne varierer fra ca. 100-150 kr. (egen betaling)

Tilmelding: senest den 6 marts
Kontaktperson: Tommy Thomsen

Onsdag den 22. MAJ
NATTERGALETUR TIL SMINGE SØ

Tur for både tur - og havkajak.

Vi ror fra klubben kl. 20.00 til Sminge Sø og lytter til nattergalen. Efter vi har lyttet til den, er der lidt grillmad og en øl eller et glas vin hos Jakob. Vi går i land og læsser traileren ved P pladsen ved fugletårnet ved Sminge sø. Herfra kører vi til Kildebakken 5. Jakob anviser P plads til bådtraileren. Vi kører tilbage til klubben med bådene på bådtrailer. Logistikken med transport af personer og trailer aftales på Mandagsholdet d.20/5 og meldes ud til alle deltagere derefter. Du kan høre nattergalen synge her.

Tilmelding: Tilmelding her på hjemmesiden senest søndag den 12/5. Samtidig indbetales kr. 45,-til Jakob til MobilePay 51 90 51 96 for tragtement.
Kontaktperson: Jacob Præstegaard 51 90 51 96

TORSDAG DEN 30. MAJ – SØNDAG DEN 2. JUNI.- KRISTIHIMMELFARTSFERIEN

Slesvig på tværs.JPG

Kajakekspedition: Slesvig på tværs

Tur for både tur - og havkajak - på øvet niveau.

En tur på i alt 141 km på tværs af Slesvig. Afgang fra Silkeborg tidligt torsdag morgen med kurs mod Kiel, hvorfra der sættes i vandet og kursen sættes mod vest, indtil Tønning rammes tre dage senere. 

Hver deltager sørger selv for grej til madlavning og overnatning, men man er naturligvis velkommen til at koordinere madlavning. Kørsel og logistik vedr. kørsel til Kiel og fra Tønning tilbage til Kiel aftales nærmere mellem deltagerne. Der vil dog være mulighed for at få lidt bagage fragtet fra overnatningssted til –sted, så al bagage ikke nødvendigvis skal fragtes i kajakken.

Se meget mere om turen her.
Tilmelding senest den 26. maj
Kontaktperson: Jan Højris Laursen på Jhlkajak@gmail.com eller 26819427 

LØRDAG DEN 22. JUNI:

Begyndertur.JPG

BEGYNDERTUR:


FRA RY TIL KLOSTERMØLLE OG RETUR

Både for tur- og havkajak og særligt velegnet for nye roere.
Vi pakker trailer med både fredag aften den 21. kl. 18.
Lørdag morgen køres trailer og både til Ry. Vi mødes i Ry roklub kl. 9.30. Man kan evt. tage toget fra Silkeborg kl. 9.04 og gå ned til klubben.

Herfra ror vi til Klostermølle, som ligger i den vestligste ende af Mossø. Vi kan efter behov gøre et holdt ved Emborg under vejs. Ved Klostermølle er der en god lang frokostpause, og for de der har lyst til en gåtur til udsigtpunktet Sukkertoppen, er der mulighed for det. Herefter ror vi tilbage til Ry, hvilket i alt er ca. 22 km tur/retur.
Der vil være mulighed for at ro i mindre grupper med forskellig hastighed, og der er rutinerede med, så ingen bliver tabt.

Medbring rigeligt drikkevand, en stor madpakke og evt. lidt sødt - vi kan arrangere at nogen bager en kage. Ellers almindeligt rotøj, redningsvest og solbeskyttelse. En fantastisk mulighed for at få nogle kilometer i ro-armene og finde rokammerater og for at se noget andet rovand, end du ellers kender.

Tilmelding: senest søndag den 16. juni.
Planlægningsmøde: i klubben onsdag den 19. juni kl. 19.00
Kontaktperson: Jette Stensgaard

 

Lørdag den 13. juli og evt. søndag den 14. juli
brABRAND SØ, AARHUS Å, OG AARHUS BUGT

Tur for både tur – og havkajak.

Vi mødes i klubben til pakning af kajakker kl. 8.00, hvorefter vi kører i samlet flok til Brabrand Rostadion, Vandværksvej 14, 8220 Brabrand. Fra stedets bådebro kan vi ved 10 tiden ro ind mod Aarhus på Aarhus Å og ender i havnen ved Dokk1. Herfra er der skabt passage til Gl. Havn, hvor vi kan spise frokost. Læs mere om roning på Aarhus Å.

Efter frokost ror vi mod nord forbi badeanstalten Den Permanente, hvor vi evt. kan tage en badetur. Herefter vil der være to muligheder afhængigt af, om du vil være med én eller to dage:

  1. Du ror tilbage til Gl. Havn, hvor du kan lægge din kajak ved kajakklub eller roklub i havnen og kører fx med bus retur til Brabrand Rostadion. Eller du ror hele vejen tilbage til Rostadion, hvorefter turen går retur til Silkeborg. Mere om dette senere.

  2. Du ror med videre nordpå i Aarhus Bugten, hvor vi overnatter på lille lejrplads - Kalø Vig - Hestehave. Der er pt. booket plads til 12 personer, som fordeles efter først til mølle princippet.
    Hvis du er med begge dage, skal du huske telt, grej osv. til overnatning + egen forplejning. Søndag retur til Brabrand Rostadion enten ved at ro eller i bus/bil, hvor vi pakker kajakkerne og kører retur til Silkeborg, hvor der ryddes op efter turen.

Tilmelding: senest den 1. juli
Kontaktperson: Asta Rold

søndag Den 28 juli. - lørdag den 3. august
SOMMERTUR TIL ROSKILDE FJORD OG ISEFJORD

Tur for både tur - og havkajak.

I år holder vi os igen til de hjemlige farvande, så køreturen ikke bliver så lang, og der derfor bliver mulighed for at kunne være med kun en del af tiden. Vi vil naturligvis helst, at man er med hele tiden, men mindre er bedre end ingenting!

Naturen omkring de 2 lange midtsjællandske fjorde er utrolig smuk og turen er en mulighed, man ikke bør snyde sig selv for. Her er masser af områder med læ og roligt vand, hyggelige steder og små byer med mulighed for cafebesøg m.m. Afstanden til Københavns havn, Lyngby sø, Furesøen og andet er klart en mulighed, hvis nogle har lyst til det. Du kan se og læse om kajakture på hjemmesiden udinaturen.dk – vælg fanebladet ruter og motion – kajakture, her finder du beskrivelser af turene. Hvis interessen er for det, tilbyder Bent også en guidet tur i Roskilde. Detailplanlægning kan vi lave i fællesskab senere.

Som sædvanlig har vi det store samlingstelt med, hvor vi kan spise og opholde os, hvis det uheldigvis skulle regne. Overnatningen foregår i telt, som du selv medbringer, eller aftaler andet, hvis det ønskes. Vi har fået lov til at slå telte op på Hammerkrogen Kajakklubs område samt bruge deres toilet- og badefaciliteter, kr 20 pr. nat pr. deltager. Se mere om klubben, som ligger ud til Isefjord lige over for Orø. http://hammerkrogen.dk/

Vi laver selv maden, vi skiftes til at lave den – og hygger os med det! Også når vi spiser ved de medbragte borde og bænke. Drikkevarer som øl og vin sørger man for hver især. Vi pakker trailer lørdag den 27. kl. 17.00

Tilmelding: Senest søndag den 1. juli
Planlægningsmøde: Mandag den 22. juli kl. 19.00 i klubben. OBS! Dato ændret fra den 15. juli!
Kontaktpersoner:
Karsten Jensen 30 70 45 62, Bent Frederiksen 22 84 96 75

sønDAG DEN 25. august
HORSENS FJORD ELLER ASVIG

For havkajakker

Vi starter kl. 8 i klubben med at lægge både på traileren og kører så til Snaptun. Herfra er forskellige muligheder, afhængigt af vejr og vind. Vi kan tage turen over til Hjarnø og Alrø eller også sydpå langs kysten ned i As vig. Undervejs spiser vi vores medbragte madpakker, tager måske en dukkert – og får måske sæler at se.
Vi satser på at være hjemme igen sidst på eftermiddagen.

Tilmelding: her på hjemmesiden senest torsdag 22. aug.
Kontaktperson: Erik Overbeck

 

LØRDAg DEN 14. september
FULDMÅNETUR MED SUPPE VED DE SMÅ FISK

For både tur- og havkajak.

Snyd ikke jer selv for denne meget smukke oplevelse, hvis det er klart og skyfrit vejr, er det utroligt flot, at ro rundt med månen som den store lysende kugle, hængende over vores hoveder. Vi ror fra klubben kl. 17.30 og ror i samlet flok ud til de små fisk. Her er der sørget for aftensmad, der kan varmes over bål. Medbring selv tallerken, bestik, krus og noget varmt/koldt at drikke. Husk meget varmt tøj, det kan blive rigtig koldt.

Når det er blevet helt mørkt, ca. kl. 20.00 - 21.30, pakker vi sammen og ror gennem Brassø og Sejssnævringen til porten til Paradiset. Hvis vejret er klart bliver det uforglemmeligt.

Hvis I spiser med er prisen 30 - 50 pr. person. I kan naturligvis også medbringe egen madpakke, eller støde til os ved de små fisk, mens vi spiser. Hvis du skal spise med, skal du tilmelde dig. Hvis du ikke vil spise, eller du har din egen mad med, møder du bare op i klubben eller ved de små fisk.

Husk lys på kajakken, evt. pandelampe.

Tilmelding: senest den onsdag 11. september
Kontaktperson: Karsten Jensen på 30 70 45 62

 

LørDAG DEN 21. søndag den 22. SEPTEMBER
WEEKENDTUR TIL TANGE SØ ELLER VIDERE OP AD ÅEN

Tur for både tur - og havkajak.

Vi ror fra klubben kl. 9.30 mod havnen, hvor vi bærer over for derefter at ro gennem Langsøen mod Sminge sø.
Ved Svostrup (ca. 12 km) er der mulighed for en kop formiddagskaffe på Svostrup kro. (ca. 40 kr)
Efterfølgende ror vi til Kongensbro (ca. 11 km), hvor vi spiser madpakke for derefter at ro til Tange sø. Ved Ans (ca. 8 km efter Kongensbro) er der mulighed for at gå i land og drikke en kop medbragt kaffe/te eller andet. Fra Ans går turen videre til Tange sø roklub i Tange (ca. 4 km), hvor vi overnatter.
I klubben laver vi aftensmad sammen. Dagens tur er i alt ca. 34 km.

Søndag efter morgenmaden ror vi forbi Bjerringbro og til Ulstrup på Gudenåen (ca.16 km) hvor turen slutter ved Dannebrogspladsen. Fra Silkeborg til Ulstrup er der medstrøms hele vejen, så de i alt 50 km. svarer til langt færre km. på Silkeborgsøerne. Med pauser under vejs, vil de fleste roere kunne være med.
Hvis man ikke ønsker at ro videre til Ulstrup, kan man i stedet selv ro tilbage til Silkeborg. Den tur er dog modstrøms hele vejen!

Mht. overnatning skal du selv medbringe noget at sove på og i. Mht. forplejning og transport af personer, bagage, trailer og kajakker deles alle deltagerne om at få det til at gå op. Vi aftaler nærmere på formøde.

Planlægningsmøde: onsdag den 18. september kl. 19.
Tilmelding: senest den 15. september.
Kontaktpersoner: Henriette Severin Jensen eller Jette Stensgaard


LØRDAG DEN 7. DECEMBER
KONGENSBRO CLASSIC

For både tur- og havkajak.
Årlig traditionsrig motionsrotur til Kongensbro, hvor alle kan være med uanset niveau og bådtype.

Vi starter fra klubben i to grupper:

  • De som ikke ror så hurtigt starter kl. 9.00

  • De som ror hurtigere starter kl. 10.00

Ud fra tilmeldingslisten vil I blive krydset af ved afgang, så vi har styr på at alle mand kommer med og godt afsted. Derfor bedes du være opmærksom på, at du er blevet “set” inden du sætter kajakken i vandet.
Bådtrailere og biler køres til Kongensbro kl. 8.00. Kørsel tilbage til klubben, hvor der sluttes af med glögg og æbleskiver.
Planlægningsmøde: torsdag den 29.november kl. 19.00 i klubben.
Tilmelding: Senest torsdag den 5. december.
Kontaktperson: Erik Overbeck

 

Torsdag den 20. december

Luciaoptog.JPG

LYSFEST

For både tur- og havkajak

Første stop kl. 17.30 i havnen ved slusen.
Næste stop ca. kl. 18.30 ved Søsportens Hus
Sidste stop ca. kl. 19.15 ved Rådhuset
Retur til klubben ca. kl. 19.45
Vi mødes i klubben kl. 16.30 for at pynte vores kajakker med lys.
Kom og vær med til at lave lys i byen.

Vi slutter af med lidt suppe i klubben.
Tilmelding: senest den 15. december
Kontaktperson: Tommy Thomsen

SØNDAG DEN 31. december

Nytårskur.JPG

Nytårskur i kajakklubben

Vil du med til en ny tradition i kajakklubben? Turen er for alle klubbens medlemmer!

Tur for både tur - og havkajak.

Den 31 - en tirsdag - ror vi kl. 9.00 en tur på en times tid. Tilbage i klubben bader vi i åen, det skulle være noget helt fantastisk, her på årets sidste dag. En bedrift næsten! Bagefter skåler vi i champagne (Verdi, med meget lidt alkohol) og får et stykke kransekage og ønsker hinanden godt nytår. Herefter er der frit slag for nytårsforsætter. F.eks. at ro baglæns til Himmelbjerget eller ro 300 km. hver måned i 2019 - du bestemmer selv. Men husk, at når det er sagt, så gælder det.

Tilmelding:
senest den 27. december
Kontaktperson: Tommy Thomsen


SPONTANE TURE

Ud over vores faste, planlagte, ture har vi også nogle spontane ture, primært ved kysterne!

Alle interesserede kan komme på en mailliste - pt. er der ca. 100 havkajakroere på listen. Her får man information om spontane ture og andre aktiviteter - nogle på søerne andre ved kysterne. Drejer det sig om ture på søerne, kan man udmærket ro i en turkajak.  Ellers er mange af turene bedst egnede for havkajak.

For at kunne afvikle dem forsvarligt, tager vi kun afsted, når der er udsigt til roligt vejr og helst ikke for meget regn. Vi følges ad og overnatter undervejs ved kysten - man sørger for sig selv, mht. bagage og mad.

Vi har gennem årene været mange spændende steder, - ikke for langt fra Silkeborg!  Turene plejer at vare 3 dage. Fx fra Holstebro ad Storåen og Nissum Fjord til Thorsminde, via Ferring sø til Nissum Bredning - og til Struer Kajakklub. Eller en tur fra Saxild viaTunø til Samsø , - omkring Samsø og samme vej tilbage til Saxild.

Man behøver ikke rejse om på den anden side af jordkloden for få en oplevelse! Der er masser af spændende steder herhjemme!
Du er altid velkommne til at deltage på vores ture.  - Har du ikke prøvet den slags før, er vi klar med råd.
Vi vil gerne være flere! - du kommer på listen ved, at sende en mail med navn og gerne tlf. nr. til: Svend Borgbjerg, svendbor@energimail.dk

Gennemførte ture i 2018 - Klik her
Gennemførte ture i 2017 - Klik her
Gennemførte ture i 2016 - Klik her
Gennemførte ture i 2015 - Klik her

Se billeder fra tidligere ture  i vores galleri

 

Tjekliste til roture. 

 

ENDAGSTURE:

Turudvalg    
Evt. booking af bådtrailer    
Reservation af lånekajakker/aftale med anden klub    
Annoncere på opslagstavle og hjemmeside plus søgængeren    
Evt. indkalde til/deltage i formøde i klubben
Evt. transport af både og personer planlægges på formødet    
Udsende email om opslag og senere tilmeldingsfrist    
Evt. sørge for forplejning (Kongensbro classic)    
Alle deltagere    
Reservation af båd    
Medbring ekstra rotøj, redningsvest og evt. madpakke og badetøj.     
Hjælpe med at pakke og tømme bådtrailer    

FLERDAGESTURE:

Turudvalg    
Booking af bådtrailer    
Reservation af lånekajakker/aftale med anden klub eller campingplads.     
Sørge for laminerede rokort til hver deltager    
Annoncere på opslagstavle og hjemmeside    
Udsende email om opslag og senere tilmeldingsfrist    
Efter tilmeldingsfristens udløb udarbejdes deltagerliste med navn, e-mailadresse, telefonnr. og evt. deltagende dage. Deles ud til formødet    
Indkalde til/deltage i formøde i klubben Transport af både og personer samt anden praktisk planlægning, som fx indkøb til forplejning klares på formødet    
Husk at reservere/tjekke og pakke fællestelt + køkkengrej samt borde og bænke    
Køkkengrej består af: gryder, skåle, kander, skærebræt, termokander, kaffetragt, skærekniv, grydeskeer, karklude, opvaskebalje+ sæbe og børste, proptrækker    
Alle deltagere    
Reservation af båd    
Deltage i formøde til turen    
Hjælpe med at pakke bådtrailer incl. telt, køkkengrej og borde/bænke.     
Medbring:
rotøj til flere dage
hat/kasket med skygge eller solbriller
redningsvest
øse med snor til kajakken
evt. siddeunderlag
varmt tøj
personlige ejendele
sovepose + underlag
telt (hvis du ikke selv har, kan du aftale om en plads hos en anden deltager)
service + viskestykke
solcreme + myggebalsam
evt. udenlandsk valuta, pas og campingpas
evt. instrument eller spil    
Hjælpe med at tømme traileren samt rengøring af både mm.