FB header.png

The Danish Canoe and Kayak Federation and Silkeborg Kajakklub have the pleasure of inviting you to the Nordic Marathon Championships for
canoe and kayak to be held 15. - 17. June 2018 at Silkeborg Langsø

Beskrivelse af maratonroning i kajak

Et kajakmaraton består af 14-26 km roning alt efter aldersklasse. Vindertiden varierer mellem 1,5 - 2,5 timer. Den første, der passerer målstregen, vinder.
Som noget særligt ved maratondistancen, så er der indlagt en eller flere overbæringer, hvor roerne går i land og løber et stykke med kajakken i hånden, hvorefter de sætter kajakken i vandet igen og ror videre. Denne overgæring foregår ved Søsportens Hus og sker for hver omgang. Overbæringen kan sammenlignes med vandgraven med hubertusjagten og trækker mange publikum til.
Banen på vandet en 4 kilometer lang rundstrækning, så tilskuerne bedre kan følge løbet. Rundstrækningen er placeret på det midterste Langsø-bassin og langs søbredden meget af vejen.

Hængerbølge:
Ligesom cykelryttere ”ligger på hjul” af hinanden for at spare energi, så gør kajakroere det også. Det kaldes ”at hænge”. I en kajak udnytter vi den bølge som de andre kajakker laver, og surfer på den, så kajakken ror ”ned ad bakke”. Det er tilladt at hænge i kajakmaraton.

Væske:
Undervejs i et kajakmaraton skal roerne have væske. Nogle bruger camel-bags, mens andre bruger tisseposer. Det er kun tilladt at modtage væsken af en hjælpe i en særlig forplejningszone i overbæringen.

Mesterskaberne afholdes hvert år på skift mellem Finland, Norge, Sverige og Danmark.