Påsketræningslejr 2019

De sidste par uger henover Påsken har træningen for Superkraftcenter Silkeborg været henlagt til tyrkiske Antalya. Roerne vender nu hjem og er klar til sæsonåbning på sprint-distancerne i næste weekend.

Efter at have tilbragt de sidste 6 år i Frankrig i Påsken, så var det i år tid til at finde en ny lokation for årets påsketræningslejr. Valget faldt på et fint lille resort i Tyrkiet, der ligger direkte ned til en lille flod. Floden ender ud i Middelhavet og er ca. 6-8 km lang.
Tidligere har vi selv transporteret kajakkerne med på træningslejren, men med en køretur på 3500 km valgte vi at leje dem. Alle har derfor roet i Nelo-kajakker, der enten er ens med deres egen eller var helt nye Sete-udgaver. Flere af roerne måtte pakke kajakkerne ud af plastikken fra fabrikken ved ankomst til træningslejren.
Resortet husede også kano- og kajakroere fra de tyrkiske-, kasakhstanske- og hviderussiske landshold.

I lighed med tidligere år, så har langt de fleste dage på træningslejren budt på 3 gange træning. Alle dage er startet med kano- og kajaktræning på vandet om morgenen. Herefter har der fulgt en løbetur eller lidt vægttræning inden frokosten blev indtaget. Efter frokosten var der god tid til at slappe af og restituere sig inden dagen igen blev afsluttet med kano- og kajaktræning på vandet.
I løbet af træningslejren blev der også plads til en enkelt fridag. Den blev brugt på at se den gamle havn samt bydel i Antalya efterfulgt af en shoppetur.
Da sæsonen står på spring, og allerede starter i næste weekend med udtagelser til nye bruttolandshold, så har træningen budt på forberedelse hertil. Roerne har været igennem flere test med mulighed for både at afprøve og blive fortrolig med løbsdisponeringer på både 200m, 500m og 1000m. Desuden er roernes generelle mandskabskompetencer også trænet med roning i toer- og firerkajak.

Nu venter et par restitutionsdage inden kajakkerne pakkes på traileren og turen går til Copenhagen Sprint Regatta på Bagsværd Sø, hvor sprint-sæsonen skydes i gang. Her stiller Silkeborg Kajakklub med 38 roere til start. Her forventes også deltagelse fra norske og sveske landshold, så der bliver kamp til stregen. Vi ser frem til sæsonstarten.

Holdbillede med sponsorer.png