International kajaksæson indledes med World Cup i weekenden

International kajaksæson indledes med World Cup i weekenden.

Ud af de i alt 12 danske atleter, så er de 5 atleter fra Silkeborg, når der tages hul på den internationale kajaksæson i weekenden. Morten Graversen, Casper Pretzmann, Katrine Græsbøll, Mette Gravesen og Line Langelund er alle klar til start i ungarske Szeged.

Morten og Casper danner igen makkerpar og skal konkurrere i toerkajak over 1000m. De to silkeborgensere har tidligere dannet par og sidste år ved den første World Cup lykkedes det drengene at ro en overraskende 4. plads hjem. Det bliver spændende og se om drengene kan levere så flot et resultat igen.

Desuden danner de to Silkeborg-piger Mette Gravesen og Katrine Græsbøll også makkerpar. De skal konkurrere over både 200m og 500m, mens femte og sidste roer Line Langelund skal konkurrere i firerkajak over 500m sammen med 3 andre sjællandske piger.

 

Dansk Kano og Kajak Forbund skriver således om weekenden:

World Cup Ungarn: Nedtælling til EM og VM

Når det danske sprintlandshold i kajak fra fredag til søndag deltager i årets første World Cup i Szeged i Ungarn, så bliver det med målrettet fokus på at toppræstere ved EM i Serbien i juni og VM i Portugal i august - på vejen frem mod OL i Tokyo i 2020.

Derfor lægger danskerne ekstra tyngde på fra start ved kun at deltage i primære løb.

- Vi vil gerne se, hvor roerne står i deres primære løb i forhold til deres internationale konkurrenter. Derfor har vi valgt at lægge tyngde på de løb fremfor at sprede os og tage sekundære løb med, siger Dansk Kano og Kajak Forbunds sportschef, Lars Robl.

Det betyder, at René Holten Poulsen kun ror enerkajak i Szeged over 1.000 og 500 meter og ikke stiller op over 5.000 meter og heller ikke i toerkajak.

- Prioriteringen er sket i samråd med René, så må vi efter Szeged se, om der er basis for at ændre på den prioritering, siger Lars Robl.

Også Emma Aastrand Jørgensen skal holde fokus på 200 og 500 meter enerkajak, hvor hun sidste år også stillede op over 5.000 meter. For hende bliver der tale om den første konkurrence i år, da hun måtte stå over sæsonåbneren Copenhagen Spring Regatta i april.

- Emma led af træthed ovenpå vores træningslejr i Florida. Det viste sig, at hun havde jernmangel. Nu er der taget hånd om det, og hun glæder sig til at komme i konkurrence, siger Lars Robl.

Syv damer og fem herrer er udtaget til sprintlandsholdet, og blandt dem er der blevet plads til to lovende U23-roere på herresiden, Rasmus Alsbæk og Simon Schuldt-Jensen.

- Rasmus og Simon vil vi prøve af i toerkajak over den olympiske 1.000 meter, hvor de kommer i direkte kamp mod vores etablerede toerkajak med Casper Pretzmann og Morten Graversen. Så må vi se, hvem der er stærkest p.t. og skal med til EM, siger Lars Robl.

På damesiden overlader Julie Frølund Funch og Pernille Brandstrup Knudsen toerkajakken til Mette Gravesen og Katrine Græsbøll Christensen for i stedet at koncentrere sig fuldt ud om firerkajakken over den olympiske 500 meter sammen med Line Langelund Eriksen og Bolette Nyvang Iversen.

Sidstnævnte har - i forhold til sidste sæson - erstattet Mette Gravesen i OL-satsningsbåden.

- Under træningslejren og ved test har vi prøvet flere forskellige konstellationer af i vores firekajak, og den med Bolette i båden med de tre andre har fungeret bedst i øjeblikket. I stedet får Mette så muligheden i toerkajak sammen med Katrine, siger Lars Robl.

Efter Szeged stiller det danske sprintlandshold op til World Cup i Duisburg i Tyskland ugen efter 25.-27 maj, inden EM i Beograd i Serbien fra 8.-10. juni og VM i Montemor-o-Velho, Portugal, fra 22.-26. august.

 

Program - fredag

Morgen – indledende heats

11.27 – DK2 500 - Katrine Græsbøll/Mette Gravesen

11.58 – HK2 1000 - Casper Pretzmann/Morten Graversen

 

Eftermiddag

14.44> HK2 1000 - Semifinaler

16.00 HK2 1000 – B-finale

16.52 HK2 1000 – A-finale

18.18> DK2 500 – Semifinaler

 

Startliste og resultater: http://szegedcanoe2018.com/results

Live-stream: https://www.canoeicf.com

http://youtube.com/PlanetCanoe