En hilsen fra seniorlandsholdets træningslejr i Florida

Vi er netop kommet hjem fra Florida, hvor vi har haft 4 fantastiske uger på træningslejr med det danske seniorlandshold. Det har været en trænings og oplevelsesrig tur, hvor vi i samarbejde med trænerne og andre dygtige atleter har haft mulighed for at ligge et solidt fundament for den kommende sæson i 2019. I 4 uger har vi haft vores eget tætte bofællesskab, hvor vi, opdelt i drenge og pigehuse, helt selv har skulle få en hverdag til at fungere. Balancen mellem en naturlig hverdag og et hårdt træningsprogram, har lettet det psykiske stress, og tilladt os at løfte os både som atleter og som voksne mennesker. Det har været en sand fornøjelse at være afsted med resten af det danske seniorlandshold, og at kunne nyde 4 ugers intens træning med de dygtigste kajakroere i Danmark.

 

Hverdagen i Florida var planlagt således, at vi kunne få det maksimale udbytte af træningen, og dagens 24 timer. Når man er afsted med den højeste elite, er der absolut intet, der får lov at kompromittere den træning der står for dagen. Vækkeuret ringede kl 06.15 hver morgen, hvorefter hver atlet havde 45 minutter til at spise morgenmad, og forberede sig til morgenens lange ro pas. Træningen startede kl.  07.30 efter 15 minutters landopvarmning, hvorefter træningen bestod af 1.5 til 2.5 times kajaktræning i enten K1, K2 eller K4. Efter morgentræningen var der indlagt 4.5 times restitutionstid, så vi kunne spise frokost, og slappe af inden dagens to næste træningspas. Fra kl. 14.30 til 18 trænede vi 2 gange, enten med et langt løbepas eller et styrketræningspas, efterfulgt af 1.5 times kajaktræning med modstand. Dagen afsluttedes typisk med 100-150 chin ups samt 15 minutters afspænding, så kroppen var frisk til næste dag. Efter træningen stod vi selv for at købe ind og lave mad, og holdets 3 velorganiserede madgrupper stod for aftensmaden til holdets 14 atleter. En træningsuge bestod således af omtrent 25 timers træning, med et my under 200 kilometers kajaktræning hver uge, samt 5 timers styrketræning og 26 kilometer løb.

 

Både før og under træningslejren blev vi testet på vandet for at måle vores fysiske fremgang. Det forgik hver tirsdag morgen, for herrerne betød det fem gange 2000m start hver 12 min og for pigerne fem gange 1000m test start hver 8 min. Vi har alle på de fire uger udviklet os i en tydelig positiv retning.

 

Vi er stolte og glade for at være landsholdsatleter fra Silkeborg, og vores rejser, oplevelser og værdifulde træning havde ikke været muligt uden alle de generøse sjæle, der sponsorerer os gennem Silkeborg Kajakklub. Vi er meget taknemmelige for støtten, og for at vores sponsorerer og vores klub giver os muligheden for at udleve vores drøm, og opnå vores mål. Tak!

 

De bedste hilsner: 
Mette Majbom Gravesen, Line Langelund Eriksen, Morten Graversen og Casper Pretzmann.

kajak silkeborg kajakklub landshold florida efterår 2018