Resultater fra ergometer DM

Silkeborg Kajakklub fik to medaljer med hjem fra de danske mesterskaber i ergometer-roning. Der var både sølv i senior- og ungdomsrækken.

De traditionelle kajakker og pagajer var skiftet ud med kajakergometre, da 14 roere fra Silkeborg Kajakklub lørdag deltog i de danske mesterskaber i ergometer-roning, der blev afviklet i Rødovre.

I seniorrækken vandt Nicolai Winther sølv efter Ilya Podpolnyy fra Maribo, men starten lod vente på sig. Hele tre tyvstarter måtte der til, inden det i fjerde forsøg lykkedes at sende feltet afsted. Nicolai Winter holdt hovedet koldt og var suverænt hurtigst fra start. Han førte også løbet de første 125 meter, men han blev efterfølgende overhalet og kom i mål som nummer to. Lars Damgaard kom i mål som nummer syv i samme løb.

Sølv var der også til unge Lærke Langelund på 500 meteren i kvinderens U16-klasse. Silkeborg-talentet kom ellers langsomst fra start og måtte bruge de første 100 meter på at arbejde sig frem i feltet, og efterfølgende overtog hun andenpladsen. Sejren gik til Katrine Jensen fra Maribo.

På 200 meteren blev Lærke Langelund nummer fire, mens Karoline Nielsen kom ind på syvendepladsen.

I herrenes 1000 meter blev Casper Pretzmann nummer fire, mens Emil Skovgaard blev nummer otte.

I drengenes U16-klasse blev det til en 11.-plads til Oskar Schausfuss og en 16.-plads til Noah D. Pedersen.

Daniel Frederiksen løb med femtepladsen i U18-drengenes 1000meter