1 x sølv og 2 x bronze til Silkeborg Kajakklub ved Europamesterskaberne i kajak-maraton

Mads Brandt Pedersen vandt både sølv og bronze og Cathrine Rask og Line Langelund Eriksen vandt bronze ved EM i kajak-maraton.

Silkeborg Kajakklub har tradition for at levere flotte præstationer ved internationale kajak-maraton stævner, og EM i kajak-maraton 2016 var ingen undtagelse. 19 årige Mads Brandt Pedersen deltog i Herre U23 enerkajak over 23 km. og den tidligere verdensmester i U18 klassen viste at han også kan levere topplaceringer i den ældre U23 klasse. Mads Brandt Pedersen kom efter starten med i førergruppen på 3 personer, der også talte Nicolai Mørcke fra Lyngby og Adam Pietro fra Ungarn. De 3 holdt længe sammen, men med få km. igen slap kræfterne op hos Nicolai Mørcke, og kampen om første- og andenpladsen blev et opgør mellem Mads Brandt Pedersen og Adam Pietro. Men den regerende Europamester Adam Pietro viste sig at være for stærk i spurten og sejrede foran Mads Brandt Pedersen, der måtte tage til takke med sølvmedaljen.

I Dame U18 toerkajak stillede Catrine Rask og Line Langelund Eriksen op som forsvarende Europamestre, men en overbelastet underarm har holdt Catrine Rask væk fra træning i en længere periode, begyndte først at genoptræne den sidste uge op til stævnet. Den manglende træning var ikke til at se i første halvdel af løbet, hvor Catrine Rask og Line Langelund Eriksen kom med førerfeltet på 3 både. Men i den sidste halvdel af løbet begyndte kræfterne et ebbe ud, og Catrine Rask og Line Langelund Eriksen endte på en godkendt tredjeplads.

Den sidste medalje til Silkeborg Kajakklub kom som lidt af en overraskelse. Mads Brandt Pedersen og Nicolai Mørcke var udtaget til at deltage i fredagens U23 løb i enerkajak, men Dansk Kano og Kajakforbunds trænere valgte at Mads Brandt Pedersen og Nicolai Mørcke også skulle prøve at deltage i søndagens løb i Herre Senior toerkajak for at give de to unge talenter noget international erfaring. Og midtvejs på den 30 km. lange rute, så det ud til at erfaring, var det eneste de skulle få ud af løbet, da de lå på en 10. plads. Men i den sidste halvdel af løbet fik Mads Brandt Pedersen og Nicolai Mørcke mere og mere overskud i forhold til mange af de konkurrerende både, og med 4 km. igen lå Mads Brandt Pedersen og Nicolai Mørcke sammen med en tjekkisk båd på henholdsvis 3. og 4. pladsen.  Og med højt tempo fik Mads Brandt Pedersen og Nicolai Mørcke kørt tjekkerne trætte, og en overraskende bronzemedalje blev sikret.

Ved EM i kajak-maraton, der blev afholdt i Pontevedra i Spanien havde Silkeborg Kajakklub yderlig en række deltagere til start, der også fik flotte placeringer. Rasmus Vium Madsen og Emil Skovsager blev nr. 7 i Herre U18 toerkajak, Anne-Sofie Winther blev nr. 10 i Dame U23 enerkajak, Annemia Pretzmann blev nr. 10 i Dame Senior enerkajak, og Emil Kræmer blev nr. 17 i Herre Senior enerkajak.