Så er det tid til Handicap !

HANDICAP - kom og vær med

 

”Du kan få kvinder og kager og jordbær for sjov, men der er intet så skønt som en vuffeli-vov”.

Sådan synger Shu-bi-dua og næsten ligesådan lyder det fra kajakroerne når vi nærmer os maj.

For

”Du  kan ro EM og VM og OL for sjov, men der er er intet så skønt, som når Eva si´r ”GOW”

 

Alle roerne, hver og en ved jo godt, hvor den virkelige ære ligger, og at andre mesterskaber alle blegner i sammenligning med Silkeborg Kajakklubs ugentlige "Handicap".

Så fra første onsdag i maj (4. maj) og hver onsdag sommeren igennem, helt frem til den sidste onsdag før Tour de Gudenå (31. august), samles spændte og konkurrenceivrige roere, ung og ældre, motionister og elite. Klar til start kl. 19.

Eva sender kajakkerne afsted på racet, hvor man ror mod sig selv og sin egen tid.

Alle er meget velkomne til at deltage. Turen er ca. 4 km, så alle kan være med.

Der startes og sluttes ved kajakklubben, og turen starter ved klubben, ud i søen, rundt om ”handicap øen” og retur til klubben.

Det er let at melde sig til.

Man skal bare skrive sig på listen, som hænger på opslagstavlen i klubben. Af hensyn til teknikken og tidtagerne, skal de deltagende have sat ring om deres startnummer senest kl. 18.30.

Bådnummer, får man af tidtagerne første gang man ror. Man har det samme nummer gennem hele sæsonen.

Årets første løb har en temmelig hektisk start, hvor alle bliver sendt afsted på samme tid, så der er kamp om pladsen og placeringerne, rigtig meget trafik og temmelig uroligt vand de første par hundrede meter.  Så hvis du ikke er balancestærk kan det derfor være en god ide at vente med at ro til gangen efter (11. maj).

Kom i stedet ned i klubben og se, hvordan det foregår. Det er altid sjovt at se kaproerne slås om at få den bedste start, når skuddet lyder til årets første handicap.

Første gang man deltager, ror man sin ”0-tid”, som herefter danner grundlag for beregningen af starttiden til næste løb. ”0-tiden” starter altid kl. 19.00. Fra 2. gang og løbene herefter, bliver roerne sendt af sted med forskelligt starttidspunkt. Starttidspunktet er udregnet således at alle, - såfremt de ror op til deres bedste tid, - kommer i mål samtidig.

Tidtagerne står med bankende hjerter og rystende hænder når feltet kommer ræsende op ad åen mod målstregen, for det er mange roere de skal holde styr på, i 2015 år var der flere gange over 50 startende både.

Ved Handicapræs gælder det om at forbedre sig fra gang til gang, og gerne så meget som muligt. Ud fra størrelsen af forbedringen regnes der point ud, og bedste forbedring i dagens løb giver 50 point, næstbedste 49 osv.....

Kort tid efter, at roerne er i mål, kan dagens resultater ses på opslagstavlen i gangen.

Vinderen af den eftertragtede Handicap-pokal er den, der efter årets sidste løb, har forbedret sig mest igennem sæsonen, og dermed har samlet flest point i den samlede konkurrence,

I 2014 var det motionsroeren Hans Pedersen.

I 2015 var det 12 årlige Silas Dupont Runholm, der nu ror på kap 1 holdet, som vandt pokalen.

Silas roede den 6. maj sit første Handicap i 2015 på 30 minutter og 35 sekunder. Den 2. september klarede han turen på 21 minutter og 14 sekunder, hvilket betyder en imponerende forbedring gennem sæsonen på hele 9 minutter og 21 sekunder. Silas var desuden stabilt deltagende gennem hele sæsonen, hvilket også er nødvendigt for at kunne samle point nok sammen til en sejr, kun 4 gange, af i alt 16 afviklede løb, i sidste års Handicap sæson, stillede han ikke til start.

Traditionelt har der hver onsdag umiddelbart efter løbets afslutning været klubhygge med salg af kaffe, franskbrødsmadder og kage til både aktive og tilskuere. Dette har det dog været lidt småt med de seneste sæsoner, men vi ønsker det meget gerne genoptaget, hvis vi kan finde en eller to ”kagekone/mand". Kunne du være interesseret i denne tjans,så tag endelig fat i Eva eller Mette (tidtagerne), der vil forklare nærmere og hjælpe dig i gang.

Den første onsdag i maj, juni, juli, august er det klubaften, og her giver klubben pølser, brød og sodavand.

Som det ses på billedet, er der massiv tilskuerinteresse, når Silkeborg Kajakklub afvikler Handicap.