Silkeborg Kajakklubs elite og unge talenter åbner stævnesæsonen 2016 den 23. og 24. april.

Silkeborg Kajakklubs elite-kajakroere og en række unge talenter står foran starten på stævnesæsonen 2016. Stævnesæsonen 2016 starter med Copenhagen Spring regatta på Bagsværd sø i weekenden den 23. og 24. april.

Forud for årets første stævne har Silkeborg Kajakklubs talenter og eliteaktive forberedt sig grundigt gennem den daglige træning i klubben og gennem en række træningslejre og træningssamlinger. I december og januar lå træningsfokus på udvikling af grundlægende fysiske kompetencer, som bl.a. styrke og kondition. Men den 12. – 21. februar tog 18 af vores største talenter på forårets første træningslejr. Træningslejren blev afholdt i Montebelo i Portugal, hvor der blev roet rigtig mange km. for at opbygge en stor basis af kajaktræning. Hjemme igen fra Portugal havde vi 3 ugers træning inden en endnu større gruppe af klubbens talenter tog på træningslejr i Sydeuropa. For 4. år i træk var Le Temple sur Lot i Frankrig base for Silkeborg Kajakklubs anden sæsonforberedende træningslejr. Træningslejren i Frankrig var på 3 uger (2 uger for nogle) og fandt sted i perioden fra den 11. marts til den 2. april. Derudover har flere af vores Herre senior elite-kajakroere deltaget på DKFs 11 uger lange træningslejr i Florida for Senior Landsholdet. Og endelig har mange af talenterne også deltaget i DKFs træningssamlinger for U16, U18 og U23 Bruttolandshold igennem vinteren og foråret 2016.

Som en sidste optakt til sæsonstarten 2016 holder Superkraftcenter Silkeborg træningsweekend i klubben i den 16. og 17. april. En weekend hvor der bliver fokus på stævnespecifik træning, dvs. træning af bl.a.: løbsdistancer som f.eks.: 200m. 500m. og 1.000m., højhastighedstræning og samtræning af K2 mandskaber. Samtræningen i K2 betyder bl.a. at vi får besøg af en række talenter fra andre klubber, der skal træne K2 med flere af vores talenter for at være optimalt forberedt til deres K2-deltagelse ved Copenhagen Spring regatta.

Følgende 32 medlemmer af Silkeborg Kajakklub deltager ved Copenhagen Spring regatta den 23. og 24. april 2016: Emil Noe, Jeppe Jensby, Casper Pretzmann, Katrine Græsbøll Christensen, Nanna Aagaard, Morten Graversen, Mikkel Thybo, Mads Brandt Pedersen, Anne-Sofie Winther, Jonathan Dagnæs, Nicolai Winther, Søren Maretti, Emil Kræmer, Aleksandra Schmidt Svendsen, Freya Vium Madsen, Cathrine Rask, Benedicte Maul, Mette Gravesen, Frederikke Maretti, Nanna Brandt Pedersen, Line Langelund, Emil Skovsager, Rasmus Vium Madsen Emil Skovgaard, Mads Holm, Mads Thomsen, Mathilde F. Christensen, Mathias Fenger-Eriksen, Gustav Skovsager, Christian Farstad, Thorbjørn Rask og Jeppe Maretti.

På baggrund af præstationerne ved Copenhagen Spring regatta udtager DKF nye U16, U18 og U23 Bruttolandshold, og blandt Silkeborg Kajakklubs 32 deltagere ved Copenhagen Spring regatta er det målet, at få udtaget lidt over 20 talenter til DKFs nye U16, U18 og U23 Bruttolandshold. De nye U16, U18 og U23 Bruttolandshold skal mødes til træningssamlinger forskellige dage i Kr. Himmelfartsferien fra den 5. til den 8. maj.

Weekenden efter sæsonstarten ved Copenhagen Spring regatta, dvs. i weekenden den 30. april og den 1. maj afvikles sæsonens første kajak-maraton stævner. Lørdag den 30. april afvikles der Nordic Open Maraton (NOM) i Maribo, og søndag den 1. maj afvikles det traditionsrige Paradisløb i Silkeborg. NOM er iagttagelse til Kajak-maraton Landsholdet, og er det eneste iagttagelsesløb for udtagelsen til EM i kajak-maraton. Silkeborg Kajakklub deltager med et stærkt hold, og har en målsætning om at kvalificere mange talenter til Kajak-maraton Landsholdet 2016. Tilmeldingsfristen til NOM er den 20. april og tilmeldingsfristen til Paradisløbet er den 22. april.

De unge talenter der ikke deltager i Copenhagen Spring regatta tilbydes deltagelse i Lübeck Frühjahrsregatta den 7. og 8. maj. Silkeborg Kajakklub har deltaget ved Lübeck Frühjahrsregatta de seneste to år, og haft flotte resultater. Tilmeldingsfristen til Lübeck Frühjahrsregatta er den 18. april.

Når vi kommer frem til midten af maj måned starter den internationale sæson for Senior-Landsholdene. Først afvikles OL kvalifikation den 17.-19. maj i Duisburg i Tyskland, hvor de sidste europæiske pladser til OL i Rio de Janeiro bliver uddelt. World Cup 1 afholdes ligeledes i Duisburg i dagene umiddelbart efter OL kvalifikationen, dvs. den 20.-22. maj og World Cup 2 afholdes den 27.-29. maj i Racice i Tjekkiet. Alle 3 stævner har dansk deltagelse, og ved alle 3 stævner forventer Silkeborg Kajakklub at have deltagere udtaget. Men først skal præstationerne ved Copenhagen Spring regatta vise, hvem der kan blive udtaget til disse Senior Landsholds stævner.

Held og lykke med sæsonstarten til alle.

Finn Pape

Cheftræner i Silkeborg Kajakklub