Startbokse til Silkeborg Regatta 2016

Tirsdag den 29. marts godkendte Silkeborg Byråd en bevillig på 1,4 mio. kr. til opkvalificering af rosportsanlægget på Silkeborg Langsø. Bevillingen skal bruges på startbokse og målfoto.

Om ca. 3 uger starter kaproningssæsonen efter en lang vintersæson. Roerne har trænet hårdt for at være i knivskarp form til sommerens mesterskaber. Sæsonåbningen sker på Bagsværd Sø, hvor forholdene i mange år har kunnet leve op til international standard. Med ovennævnte bevillig er Bagsværd Sø fremover ikke det eneste sted i Danmark, hvor roerne kan sendes ned over banen med 100 % fair vilkår fra et professionelt startanlæg. Bevillingen giver mulighed for indkøb af startbokse på minimum en distance samt et meget præcist målfoto- og tidtagningsudstyr til dommertårnet.

Silkeborg Regatta startede tilbage i 2012 med en lastbil som dommervogn, en græsmark med omklædningstelte, kun hver anden robane var lagt ud og regattaen havde 110 deltagere. Meget vand er løbet igennem søen siden. I 2016 vil Silkeborg Regatta blive med fuldt baneanlæg, startbokse og målfoto. Som om det ikke var nok, så vedtog byrådet til samme møde en bevillig på 5 mio. kr. til etape 3 af Søsportens Hus. Etape 1 og etape 2 af Søsportens Hus er allerede opført med bådhaller, parkering og toiletter/bad. Med etape 3 ventes at kunne opføre endnu bedre faciliteter med opholdsrum mv.

Invitationen til Silkeborg Regatta 2016 lader vente på sig lidt endnu, men sæt allerede kryds nu i kalenderen lørdag den 20. august. Vi glæder os til at vise de nye flotte rammer frem.