Tredje og sidste uge af Silkeborg Kajakklubs forårstræningslejr i Frankrig

Så er tredje uge af Silkeborg Kajakklubs forårstræningslejr, i Le Temple sur Lot i Sydfrankrig begyndt, hvilket betyder at der er 6 træningsdage tilbage af træningslejren. Uge 1 og 2 bestod hver af 6 eller 7 træningsdage, med en halv fridag efter uge 1 og en hel fridag efter uge 2. I alt bestod træningen i uge 1 og 2 af 12 x kajak-træning, 2 x løbetræning, 2 x vægttræning og 2 x core- og stabilitetstræning. Mange har indtil nu klaret træningsbelastningen rigtig godt og viser stor fremgang. Uge 3 kommer til at indeholde en lidt reduceret træningsmængde i forhold til uge 1 og 2, for ikke at overbelaste talenterne.

Fysioterapeut Thomas Hjort fra EliteSilkeborg forlod os den 26. marts, men den 24. marts ankom hans kollega fysioterapeut studerende Asger Engholt Skovgård, der ligeledes er tilknyttet EliteSilkeborg. Asger Engholt Skovgård skal være her indtil træningslejren slutter den 1. april. Asger Engholt Skovgård skal fortsætte det arbejde Thomas Hjort startede op med at optimerer vores: løbetræning, vægttræning, core- og stabilitetstræning, smidighedstræning og restitution og stå til rådighed, hvis der skulle opstå akutte skader eller overbelastnings skader. Alle talenter og trænere er meget positive over de ideer og synsvinkler på træningen, der indtil nu er opstået under træningslejren, og glæder sig til at fortsætte samarbejdet med Asger Engholt Skovgård i den sidste uge.

På fridagen den 26. marts tog ca. 35 talenter og trænere til Bordeaux på kombineret sightseeing og shoppingtur, hvorimod en lille gruppe tog på cykeltur i lokalområdet og andre slappede af på hotellet.

Vejret har været perfekt til kajaktræning. Alle dage har været vindstille, og med temperaturer mellem 17 og 22 C°. Vi har haft en halv dag med regn i første uge, og igen en halv dag med regn i anden uge. Vejrudsigten tyder på lidt mere regn, i form af regnbyger, i tredje og sidste uge.

På træningscenteret har vi sagt farvel til baglænsroere fra Manchester Universitet og fra Norge, hvorimod kano og kajaklandsholdene fra: Hviderusland, Kasakhstan og Moldova, fortsat er her. For to dage siden ankom der et nyt kano- og kajakhold fra Wuppertal i Tyskland, og det forventes at flere vil ankomme i løbet af de sidste helligdage af påskeferien.

Maden er fortsat rigtig god og populær hos alle, med masser af: grønsager, pasta, ris og kartofler til at fylde kulhydratdepoterne op efter træning.

Sidste træningspas på træningslejren finder sted fredag den 1. april om eftermiddagen, hvorefter kajakkerne pakkes på trailerne og køreturen hjem til Danmark starter. Alle er hjemme i Silkeborg lørdag den 2. april sen eftermiddag eller om aftenen.