Fuldt hold i anden uge af Silkeborg Kajakklubs forårstræningslejr i Frankrig

I første uge af Silkeborg Kajakklubs forårstræningslejr, i Le Temple sur Lot i Sydfrankrig, deltog 24 talenter og 2 trænere. Nu hvor uge 2 er startet, er yderlig 20 talenter, 4 trænere og 1 fysioterapeut ankommet til de sidste 2 uger af træningslejren. Iblandt de 20 nye kajakroere er der bl.a. 5 norske jenter, og fysioterapeut Thomas Hjort fra EliteSilkeborg. Det vil sige at det samlede antal deltagere nu er oppe på 51.

Vejret i den første uge har været godt træningsvejr, med næsten vindstille alle dage. Der har været ca. lige meget overskyet og solskin. Fredag var det regnvejr om formiddagen, men lørdag var det igen solskin med temperaturer tæt på 20 C°.

Fysioterapeut Thomas Hjort er her for at deltage i træningslejrens anden uge, og skal medvirke til at optimerer vores løbetræning, vægttræning, core- og stabilitetstræning. Thomas Hjort skal endvidere arbejde med de talenter, der arbejder på at holde skader væk, og stå til rådighed, hvis der skulle opstå akutte skader eller overbelastnings skader.

Træningscenteret er nu fuldt booket med bl.a. 43 norske baglænsroere, baglændsroere fra Manchester og 3 stk. kano og kajaklandshold fra: Hviderusland, Kasakhstan og Moldova.

Maden har været mere populær i år end sidste år. Dette skyldes nok at vi i samarbejde med EliteSilkeborg har fremsendt ønsker til madplan. Madplanen er meget detaljeret, men et af ønskerne har været mere hvidt pasta, som alle kan spise.

Træningen i den første uge (7 dage) har bestået af: 13 x kajak-træning, 2 x vægttræning, 2 x løbetræning og 2 x core- og stabilitetstræning = 19 træningspas. Alle kajak-programmerne har været af middel længde og hovedsagelig med lav intensitet for ikke at overbelaste talenterne. Alligevel har træningen været både fysisk og mentalt udfordrende for mange at gennemføre.

Uge 2 kommer til at bestå af i alt 18 træningspas, hvoraf de 13 er i kajak. Men uge 2 vil ikke være helt magen til uge 1, da uge 2 vil have en mere varieret kajak-træning. I uge 2 vil der være både lange træningsture på over 20 km. i lav intensitet, og mulighed for sprint træning på kun 100m. i høj intensitet.