Silkeborg Kajakklub holder sæsonforberedende træningslejr i Frankrig i ugerne 11, 12 og 13

I ugerne 11, 12 og 13 tilbringer en lang række af Silkeborg Kajakklubs talenter endnu en gang 2 eller 3 uger i Sydfrankrig for at være i god form til starten på den danske stævnesæson den 23. og 24. april. Det er nu 4. år i træk at Silkeborg Kajakklub er i Le Temple sur Lot, hvor mange kajaklandshold igennem årene har holdt forårstræningslejre. Normalt er vi her samtidig med Hvideruslands og Kasakhstans seniorlandshold. Men de tog hjem den dag vi kom, og der en nu kun Kasakhstans træner og hans kæreste tilbage, indtil deres landshold kommer tilbage om et par uger. Derudover er der et ro-hold fra Bergen i Norge, og nogle skoleklasser på lejrskole. Sports- og feriecenteret har plads til 234 overnattende, og er fra næste uge fyldt op med bl.a. den sidste del af vores eget hold, og af flere ro-hold.

I år deltager 24 talenter i 3 uger og 19 talenter i 2 ugers træningslejr. Derudover deltager der 6 trænere i træningslejren, 2 stk. er her i 3 uger og 4 stk. i 2 uger. Sidste år havde vi 2 nordmænd med på træningslejren. De har tilsyneladende været rigtig godt tilfredse med træningslejren sidste år, da vi i år har 7 nordmænd med. De fordeler sig med: 1 stk. Herre U18, 1 stk. Herre U23, 2 stk. Dame U18 og 3 stk. Dame U23, og supplerer således vores træningsgruppe rigtig godt.

Nogle af Silkeborg Kajakklubs bedste Senior og U23 er på andre træningslejre i 2016. F.eks. er Emil Noe Nielsen og Morten Graversen med Det danske Senior Landshold i Florida. Mads Brandt Pedersen og Casper Pretzmann er ligeledes i Florida, hvor de har fået en aftale om, at de kan træne sammen med seniorlandsholdet, hvis de selv arrangerede rejse og ophold. Vores 2 stk. Dame U23 talenter Katrine Græsbøll Christensen og Nanna Aagaard er i henholdsvis i Sevilla i Spanien og i Florida, hvor de træner sammen med Kraftcenter Hovedstaden og med Kraftcenter Vallensbæk. Og endelig er Emil Skovgaard i Florida, hvor han træner sammen med Kraftcenter Vallensbæk.

Træningen i Le Temple sur Lot er kommet godt i gang. Både søndag og mandag har vi haft 3 træningspas pr. dag. Hver dag har bestået af 2 x kajaktræning, samt yderlig 1 fysisk træningstræningspas besående af enten: løbetræning, vægttræning eller core- og stabilitetstræning. Dette princip fortsætter i 6 dage, hvorefter der er en halv fridag. Træningspasset mandag eftermiddag blev optaget på video, som blev gennemgået i fællesskab på den store fladskærm i fællesrummet på 1. sal om aftenen.

Da vi kender forholdene i Le Temple sur Lot rigtig godt er vi hurtigt kommet ind i de faste rutiner vi skal følge de kommende 3 uger: Hver dag foregår efter følgende plan: morgenmad kl. 07.30, første træning kl. 09.00, anden træning kl. 11.00, frokost kl. 13.00, tredje træning kl. 16.30 og aftensmad kl. 19.00. Maden er rigtig god med: forret, hovedret og dessert samt et fad med forskellige oste som tilbehør. En sådan menu er standard ved hver frokost og ved hvert aftensmåltid. Derudover stiller hotellet flere slags frugt, müsli, havregryn, brød, marmelade og honning frem til mellemmåltider, hver dag. Så der er ingen risiko for at nogen kommer til at gå sultne i seng, snarere tvært imod.

De første ankom til Le Temple sur Lot lørdag den 12. marts ved middagstid, hvorefter de havde deres første træningspas om eftermiddagen. Der har været rigtigt godt træningsvejr de første par dage, med tørvejr, næsten vindstille og en del sol. Temperaturen har ligget på ca. 10 C° til formiddagstræningen og ca. 15 C° til eftermiddagstræningen. Vi håber naturligvis at temperaturen stiger lidt i løbet af de 3 uger vi er her, men er godt tilfredse med at det er tørt og vindstille. Træningslejren varer frem til fredag den 1. april hvor trailerne igen pakkes og turen går hjemad, med hjemkomst lørdag den 2. april om aftenen.