Træningslejr i uge 7 i Portugal - opdateret

18 talenter fra Silkeborg Kajakklub har brugt skolernes vinterferie, på den første af to sæsonforberedende træningslejre i 2016. Træningslejren blev afholdt på Nelo kayaks træningscenter i Montebelo Aguieira i Portugal. Træningscenteret var fuldt booket op i hele uge 7, og uge 7 var den uge i vinterhalvåret 2015/2016 med flest indlogeret på centeret. Der var en lang række store og små Senior- og U23 Landsholdsgrupper fra: Rusland, Frankrig, Polen, Rumænien, Ungarn, Belgien, Litauen, Letland, Tjekkiet, Portugal og Italien. Derudover var der store klubhold fra AS Lille i Frankrig, og Wey Kajak Club fra Guilford i England, samt 4 danske talenthold fra: Holte Roklub, Talentcenter Hovedstaden, KC Vejle og SKC Silkeborg.

På første træningsdag, lørdag den 13. februar, bestod træningen af 2 x kajak- og 1 x løbetræning. Ikke alle fik deres K1 den første dag, så derfor trænere vi K1, K2 og K4. Det regnede desværre hele dagen, og KC Vejle, der var ankommet et par dage tidligere, fortalte at det havde regnet kraftigt i 3 dage.

På anden træningsdag, søndag den 14. februar, fik alle deres K1 og derfor trænede alle i K1. Der blev trænet 2 x kajak og 1 x fysisk træning. Vejret var elendigt med regn hele dagen, og det havde nu regnet i 4 dage. Nogle af byerne i området havde oversvømmelser, og vandstanden i søen var steget ca. 4 meter i løbet af ca. 2 døgn. Søen vi trænede på er en opdæmning af 3 floder, dannet af en 89 m. høj dæmning, der danner en vidt forgrenet sø på ca. 20 km2, hvor der kan trænes i utallige små bugter og vige eller i de brede flodlejer.

På tredje træningsdag, mandag den 15. februar, bestod formiddagstræningen af 8 x (8/2)’ (I-2/I-1) med videooptagelser efterfuldt af 60-90 min. fysisk træning. Efter middagsmaden blev videooptagelserne gennemgået, og hver enkelt fik nogle tekniske fokuspunkter at arbejde med. Under eftermiddagens 2 x 7 x (4/1)’ (I-2/I-1) blev der arbejdet med de tekniske fokuspunkter, der blev identificeret under videooptagelserne. Vejret var rigtig godt, med en del sol, og kun let vind.

På fjerde træningsdag, tirsdag den 16. februar, blev der igen roet mange km. 5 af drengene nåede 47 km. på de 2 x kajaktræning. Der var nu kommet lidt flere landshold til træningscenteret. Bl.a. to fra det hviderussiske kajak landshold, vi tidligere har mødt på SKC Silkeborgs påske-træningslejre i Frankrig, var forbi og teste en Nelo K2 Cinco, for at afprøve hvilken størrelse de skulle have, og om der skulle lavet specielle udformninger på kajakken, der passede specielt til dem. Og endelig var der kommet et lille landshold fra Tunesien.

På femte træningsdag, onsdag den 17. februar, blev der også trænet 2 x kajaktræning, hvor deltagerne padlede mellem 30 og 40 km. Derudover indeholdt træningen også en løbetur. For anden gang blev roerne optaget på video, der blev gennemgået på roernes værelser om aftenen. Sidst på eftermiddagen vendte regnen tilbage i et par timer. Vejrudsigten lovede herefter solskin de sidste dage vi havde tilbage i Montebelo.

På sjette træningsdag, torsdag den 18. februar, var alle kommet ind i en god rytme. Vi spiste på nogenlunde samme tidspunkt hver dag, og igen padlede vi 2 gange. Derudover havde vi et styrketræningspas. Igen havde vi K4'ere og K2'ere på vandet sammen en række K1'ere. Mange havde fået roet mange km. og et par stykker rundede 200 km. i løbet af dagen.

På syvende træningsdag, fredag den 19. februar, var der endnu flere der rundede 200 km. Vejret var for anden dag i træk perfekt til kajak-træning med sol hele dagen, og næsten ingen vind. For 3. gang på træningslejren blev alle optaget på video, og det blev analyseret om hver enkelt havde haft teknisk fremgang, eller om der skulle arbejdes videre med forskellige fokuspunkter, for at forbedre den enkeltes teknik.

På ottende og sidste træningsdag, lørdag den 20. februar, blev der gennemført 2 x kajaktræning. På første træningstur var programmet 2 x 4-5 x (5/2)’ (I-2/I-1) P:5’. På sidste træningstur om eftermiddagen var der valgfrit program. Overfladen, på søen vi trænede på, var i løbet af ca. 5 dage sunket ca. 5 meter, hvilket i nogle tilfælde gav en underlig fornemmelse, da man nogle steder sad og kigge op på sandbanker, man for få dage siden havde roet henover. Nye hold ankom i løbet af lørdagen. Bl.a. et lille U23 Landshold på 5-6 atleter og en træner fra Holland, og et U18 Landshold på ca. 20 talenter og 4 trænere/ledere fra Storbritannien.  

I morgen, søndag den 21. februar, bliver vi hentet kl. 09.00, og kørt til lufthavnen i Lissabon, hvorfra vi flyver kl. 15.05. Og efter planlagt mellemlanding i Amsterdam er forventet landing i Billund kl. 22.25.

Flere billeder på: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1682303262009655.1073741842.1375099739396677&type=3