Klubmesterskab og standerstrygning 9. oktober 2016

af Mette Maretti.

Selvom vejret ikke viste sig fra sin bedste side skulle slaget om klubmesterskabet udkæmpes.

100 % tyvstarter!

100 % tyvstarter!

40 topmotiverede kajakroere var mødt op og med spænding ventede de på at få at vide hvem deres K2 makker, i dette, meget vigtige opgør, ville være.

Navnene på holdene blev råbt op og der var stor glæde at spore hos nogle, bekymring hos andre. Dernæst skulle der trækkes lod om retten til at vælge båd først og allerede der, kunne man som tilskuer se, at der virkelig var noget på spil. Splitsekunder efter navnene var råbt op, sprang roerne af sted og stakkels den, der kom i vejen.

Når der skal vælges båd, er der intet, der skal komme i vejen.

500m var først på programmet. 5 heats med 4 både i hver. Start ved den 1. "Hjejlebro" og så fuld fart ned til klubben og forbi Eva på tidtagerbroen, der blev kæmpet hårdt, ikke et sekund skulle spildes.

Efterfølgende var det tid den samlede start på handicapruten. Roerne var ivrige og den retfærdige, men dog kontante starter måtte allerede med det samme true med tidsstraf, for at få bådene bag startlinjen. Løbet blev skudt i gang og roerne var hurtigt af sted på de 4 km. Der var dramatik på ruten og søskendebåden med Christian og Frida Marie Farstad måtte en tur i vandet ved Sivøen - dermed røg deres chance for klubmesterskabet.

Årets to søskende K2

Spurtopgør.

Spurtopgør.

Blandt resten af bådene blev der roet godt til, og for tilskuerne som fulgte løbet, var der spænding til det sidste, med spurtopgør blandt de tre medaljevindende både.

Årets klubmestre blev Jonathan Dagnæs og Niklas M. Hansen foran Maria Rohde og Søren Maretti. På tredjepladsen en meget glad tidligere formand Peter Nygaard og hans makker Silas Dupont.

Da alle roerne var på land blev der afholdt standerstrygning med tale ved formand René Maretti, og bagefter var der kaffe og lækker Othellolagkage, alt sammen arrangeret af det meget aktive forældreråd.

En god og hyggelig søndag i kajakklubben.