Rendsburg Regatta pokalen til Silkeborg for 5. år i træk!

I weekenden deltog Silkeborg Kajakklub i Rendsburger Kanu-Herbst-Regatta i Tyskland. Silkeborg Kajakklub deltog med 53 roere fra yngste roer på 9 år og opefter. Ved regattaen deltog 7 danske og 17 tyske klubber.

Regattaen i Rendsburg er et sprintstævne, hvor der roes 200m, 500m, 2000m og 6000m. Og der roes såvel i enerkajak som i toerkajak og firerkajak. I løbet af weekenden var der mere end 100 løb, og Silkeborg Kajakklub stod på sejrsskamlen i næsten alle løb - i 57 ud af 110 løb var det med en Silkeborgroer øverst og tit var der ligeledes en Silkeborgroer på plads 2 og/eller 3.

På trods af den klare dominans fra Silkeborg-roerne udtalte holdlederne fra flere af de tyske klubber, at de kunne bruge det i motivationen af deres roere: Der er en klar sammenhæng mellem træningsindsats og resultater.

I Rendsburg uddeles der en pokal til det mest vindende hold, og her kunne Silkeborg Kajakklub for 5. år i træk trække sig sejrrigt ud af konkurrencen med i alt 508 point – næstbedste klub opnåede 150 point. Pokalen vindes efter et sindrigt pointsystem, hvor der opnås point på baggrund af placeringerne i de enkelte løb i ungdomsklasserne (16 år og yngre). Alle Silkeborg-roerne i disse aldersklasser bidrog med point til pokalen, hvilket vidner om Silkeborgroernes høje niveau – og det beviser, at de mange træningstimer på søerne og robanerne ved Søsportens Hus ikke er forgæves.

Udover at Rendsburger Herbst Kanu-Regatta sportsligt er et rigtig godt stævne er det også et hyggeligt stævne i lidt mere afslappede rammer end nogle af de øvrige stævner, roerne har deltaget i i løbet af sæsonen. De fleste sover sammen i en gymnastiksal, og lørdag aften var alle roere og supportere – i alt næsten 100 personer – ude at spise sammen på en hyggelig restaurant i Rendsburg.

For Silkeborg Kajakklub deltog følgende roere: Marius Farstad, Jeppe Maretti, Nicolai Kristensen, Oskar Schaufuss, Rasmus Aborg, Victor Jensby, Camilla Rask, Line Holm, Frida Bernth Davidsen, Frida-Marie Farstad, Lukas Solne, Noah D. Pedersen, Silas Runholm, Lukas Østergaard, Magnus Langkjær, Tobias Bach Larsen, Thomas Jørgensen, Astrid G. E. Hansen, Kristine Rohde, Rikke Madsen, Matilde F. Christensen, Christian Farstad, Gustav Skovsager, Mathias Fenger-Eriksen, Mathias Holst Andersen, Thorbjørn Rask, Alexander Søndergård, Asbjørn Lolk-Hansen, Mads Holm, Frederikke Maretti, Julie D. Larsen, Nanna Brandt Pedersen, Maggie D. Pedersen, Emil Skovsager, Rasmus Vium, Emil Kræmer, Nicolai Winther, Søren Maretti, Alexandra Svendsen, Benedicte Maul, Cathrine Rask, Freya Vium, Anne-Sofie Winther, Lucas Jørgensen, Sebastian Søndergård, Rasmus F. Christensen, Annemia Pretzmann, Rune Kristensen, Thomas Rask, Morten Bujakewitz, Tim Pedersen, Preben Trærup og Søren G. Hansen.