Europamesterskaber for U18 og U23

Silkeborg Kajakklubs talentfulde U18 og U23 kajakroere vandt én sølv og to bronze ved Europamesterskaberne for U18- og U23 Landshold.

Ved Europamesterskaberne for U18- og U23 Landshold, der blev afholdt i Bascov i Rumænien lykkedes det Silkeborg Kajakklubs 7 deltagere at vinde én sølv og 2 bronze samt opnå en række øvrige flotte placeringer.

Mette Gravesen deltog i den danske Dame U18 firerkajak over 500m. der i juli måned blev verdensmestre foran Rusland. Med ved Europamesterskaberne var det Rusland, der løb af med sejren foran Danmark.

I Herre U18 enerkajak over 1.000m. lykkedes det Jonathan Dagnæs at forbedre 5. pladsen fra UVM til en velfortjent bronze medalje efter et meget flot løb, hvor der måtte målfoto til for at afgøre at Jonathan Dagnæs krydsede målstregen 0,04 sek. før Adam Botek fra Slovakiet.

Det blev også til bronze til Katrine Græsbøll Christensen i Dame U23 enerkajak 1.000m. i et løb hvor der ikke var tvivl om Katrine Græsbøll Christensens tredjeplads. Katrine Græsbøll Christensen havde 4,7 sek. op til guldet, men var ikke truet bagfra med 1,5 sek. ned til fjerdepladsen. 

I Dame U23 K4 over 500m. var Katrine Græsbøll Christensen sammen med bl.a. Nanna Aagaard tæt på at vinde endnu en medalje, da båden blev nr. 4, kun 0,5 sek. fra Polen på tredjepladsen.

Morten Graversen deltog i Herre U23 enerkajak 1.000m. hvor han længe så ud til at skulle tage en medalje, men på de sidste 50 meter gik både Rusland og Polen forbi Morten Graversen, der dermed endte på 5. pladsen.

Line Langelund sikrede sig også en 5. plads da hun sammen med sin makker Bolette Nyevang fra Hellerup blev nr. 5 i Dame U18 toerkajak 1.000m.

Og endelig blev det en 10. plads til Emil Skovgaard i Herre U18 enerkajak over 500m.

Jonathan Dagnæs på ven mod bronze i Herre U18 K1 1.000m.

Jonathan Dagnæs på ven mod bronze i Herre U18 K1 1.000m.