10 Guld, 6 Sølv og 6 Bronze ved DM Maraton

I sin første DM-start i Seniorklassen vandt Mads Brandt Pedersen fra Silkeborg Kajakklub guld ved de Danske Mesterskaber i kajak-maraton. Og Annemia Pretzmann vandt for andet år i træk guld ved Danske mesterskaber i kajakmaraton, der blev afviklet på Limfjorden ved Lindholm Strandpark i Nørresundby i weekenden den 27. og 28. juni.

Mads Brandt Pedersen er i 2015 rykket op i seniorklassen efter en årrække, med stor succes i ungdomsklasserne. Bl.a. blev Mads Brandt Pedersen U18 Verdensmester i kajakmaraton i 2014, og stillede derfor op som favorit i Seniorklassen ved DM i kajakmaraton 2015. Men førstepladsen kom ikke i hus uden problemer. Efter ca. 8 km. blev Mads Brandt Pedersen ramt af et styrt ved en af de 7 stk. 50 m. overbæringer over land, og blev herved sat af førerfeltet med ca. 100m. Men Mads Brandt Pedersens stærke grundform hjalp ham til, inden for 2-3 km., igen at få kontakt med førerfeltet. Og senere i løbet arbejdede Mads Brandt Pedersen sig fri af sine konkurrenter og øgede forspringet frem til målstregen. Mads Brandt Pedersen vandt sikkert i tiden 2.17,57 t. for den 30 km. lange rute, hvilket var 2,50 min. foran de nærmeste forfølgere.

Som regerende Dansk Mester fra 2014 måtte Annemia Pretzmann ligesom Mads Brandt Pedersen leve med favoritværdigheden i Seniorklassen ved DM i kajakmaraton. Og Annemia Pretzmann levede fuldt ud op til favoritværdigheden ved at vinde guld i sikker stil. Annemia Pretzmann vandt i tiden 2.10,48 t. for de 26 km. som Dame Seniorklassen tilbagelagde.

Silkeborg Kajakklub dominerede U18 klassen ved Dansk Mesterskab i kajak-maraton. I lørdagens Herre U18 enerkajak, over 22 km., stod der Silkeborg Kajakklub på både guld- sølv- og bronzemedaljerne. Nicolai Winther og Jonathan Dagnæs havde en tæt dyst, der først blev afgjort få hundrede meter før mål, hvor Nicolai Winther fik ovetaget og vandt spurten, og dermed det Danske Mesterskab i maraton i tiden 1.41,26 t. På de første km. havde Nicolai Winther og Jonathan Dagnæs også følgeskab af Emil Kræmer, der holdt forfølgerne væk på resten af ruten, og dermed vandt bronze. I søndagens Herre U18 toerkajak tog Jonathan Dagnæs revanche ved at skifte sølvmedaljen ud med en guldmedalje. Jonathan Dagnæs roede  en sikker sejr hjem sammen med sin faste maratonmakkeren Søren Maretti. På en flot andenplad kom Rasmus Vium Madsen og Emil Kræmer, og som nr. 3 kom Emil Skovgaard, der roede sammen med Rasmus Lind fra Vallensbæk. I Dame U18 var der også sejr til Silkeborg Kajakklub i toerkajak. Cathrine Rask og Line Langelund Eriksen vandt guld efter et hårdt og jævnbyrdigt løb. Og den sidste medalje i U18 klassen blev vundet af Benedicte Maul, der vandt bronze i toerkajak.

U16 klassen roede 18 km. og også her hentede Silkeborg Kajakklub en stribe medaljer. I Herre U16 toerkajak lykkedes det lidt overraskende Thorbjørn Rask og Andreas Føns at vinde guld i tiden 1.26,09 t. På tredjepladsen kom Christian Farstad og Mathias Fenger-Eriksen. Det blev også til guld i Dame U16 toerkajak hvor Caroline Emilie Faurschou blev Dansk Mester sammen med Helene Fabrin-Brasted fra Vallensbæk i tiden 1.27,37 t. Og Frederikke Maretti vandt bronze i toerkajak sammen med Anne Hauge Sørensen fra Køge.

I U14 klassen stod Mathilde F. Christensen for begge medaljer til Silkeborg Kajakklub, da hun vandt guld i Dame U14 toerkajak, over 14 km. sammen med Laura Ljungholm fra Købe i tiden 1.14,27 t. Mathilde F. Christensen vandt også sølv i U14 enerkajak. I U14 var der også en 6. plads til Astrid G. Hansen, en 10. plads til Noah D. Pedersen og en 13. plads til Magnus Langkjær.

I U12 klassen gentog U12 drengene, hvad U18 drengene tidligere havde gjort, nemlig at vinde både guld, sølv og bronze. U12 klassen roede 6 km. og Dansk Mester blev Jeppe Maretti i tiden 39,52 min. sølvmedaljen gik til Oscar Schaufuss, og bronzen blev vundet af Nicolai Kristensen. Hos Pige U12 vandt Frida Brendt Davidsen sølv.

Og i den alleryngste aldersklasse U10 blev Camilla Rask Dansk Mester i tiden 54,47 min.

Sidste medalje til Silkeborg Kajakklub gik til Søren G. Hansen og Tim Pedersen der vandt sølv i toerkajak i +45 klassen.