Flotte World Cup resultater

Silkeborg Kajakklub havde fået udtaget 7 landsholdsroere til World Cup III på Bagsværd sø den 29.-31. maj. Og alle 7 leverede flotte resultater i den hårde konkurrence.

Katrine Græsbøll Christensen kvalificerede sig via de indledende heat og semifinalerne til B-finalen på Dame K1 500m. der havde i alt 32 deltagere til start. I semifinalerne havde Katrine Græsbøll Christensen roet på 18. hurtigste tid, og det var derfor sansynligt, at hun skulle kæmpe om at undgå sidstepladsen i B-finalen. Men efter et veldisponeret løb, hvor hun både kom godt fra start og havde en flot slutspurt, overraskede Katrine Græsbøll Christensen alle ved at blive nr. 5 i tiden 2.07,28 min., hvilket svarer til en samlet placering som nr. 14. Førstepladsen gik til Verdensmesteren og OL guldvinderen på K1 200m. Liza Carrington fra New Zealand, der roede i 1.59,58 min.

Katrine Græsbøll Christensen og Nanna Aagaard deltog i firerkajak over både 200m. og 500m. Firerkajakken roede to flotte semifinaler på 200m. og 500m. og havde bl.a. en utrolig tæt kamp med Tyrkiet om den sidste finaleplads på Dame K4 200m. En kamp der desværre faldt ud til tyrkernes fordel. Så det blev ikke til nogen K4 A-finale denne gang for de unge Silkeborg piger.   

Mads Brandt Pedersen deltog i K1 1.000m., der havde 23 deltagere, og Mads Brandt Pedersen viste så flot roning i sit indledende heat og sin semifinale, at han kvalificerede sig til B-finalen.  I B-finalen roede Mads Brandt Pedersen 3.59,48 min. og blev nr. 7, hvilket svarer til en samlet placering som nr. 16. Førstepladsen gik til Verdensmestreren Max Hoff fra Tyskland der roede i tiden 3.51,07 min.

Emil Noe Nielsen deltog i toerkajak over 1.000m. sammen med Nils Boe fra Maribo Kajakklub, der normalt ror sammen med den nykårede Europamester i K1 500m. Rene Holten Poulsen, der var forhindret i at deltage pga. mange løb i enerkajak. Rene Holten Poulsen og Nils Boe er bl.a. blevet nr. 4 ved Europamesterskaberne for ca. en måned siden, men Emil Noe Nielsen måtte erkende at han endnu ikke er på det niveau, hvor det er medaljerne der kæmpes om.  Emil Noe Nielsen og Niels Boe nåede ikke frem til finalen, men måtte tage til takke med en 5. plads i semifinalen.

De sidste 3 deltagere fra Silkeborg Kajakklub var Morten Graversen, Casper Pretzmann og Jeppe Jensby der deltog i firerkajak over både 200m. og 1.000m. sammen med Jesper Beer fra Kajakklubben Limfjorden. Bedst gik det på den korte sprintdistance, hvor holdet slog Norge i det indledende heat og dermed gik i A-finalen. I A-finalen slog de Austarliens andethold, og endte som nr. 8 i tiden 33,22 sek. Vinder blev Canada, der bl.a. havde Verdensmesteren i K1 200m. Mark De Jonge med i båden. Canada roede i tiden 30,44 sek.

World Cup i kano og kajak havde deltagelse af 32 nationer, heriblandt flere verdensmestre. Og de unge Silkeborg talenter viste flotte takter ved at komme frem til en række: A-finaler, B-finaler og semifinaler. Mange af vores talenter debuterede på seniorlandsholdet denne weekend, og resultaterne viser at det blot er et spørgsmål om tid før flere slår igennem på højeste internationale niveau.

Talenterne arbejder nu, sammen med resten af klubbens talenter, frem mod Bagsværd regattaen den 20. og 21. juni hvor landsholdene til både Senior VM, U23 VM og U18 VM udtages.