Havneræs i Horsens

I søndags – mens mange af Silkeborg Kajakklubs dygtigste ungdomsroere deltog i landsholdssamling i Vallensbæk – deltog 24 roere fra Silkeborg Kajakklub i Havneræs i Horsens. I alt var der 175 deltagere fra primært jyske og fynske klubber og herudover også roere fra Nordtyskland
Havneræs er for dem, der nyder at ro om vinteren, men det er også konkurrence. Det er således vintersæsonens chance for at vedligeholde konkurrence-formen og vise, at man stadig har noget i armene. Her...udover er det motionisternes chance for at komme ud og opleve ”fremmed” ro-vand sammen med ligesindede. Og mens nuværende og tidligere landsholdsroere kæmper om de første pladser, bliver der udkæmpet mange drabelige slag blandt motionisterne, hvor det primært gælder hæder og ære (eller er det håneretten) og sekundært de forreste placeringer.
Havneræs i Horsens afvikles på Bygholm Sø, der igen i år gav særdeles gode rammer for et kajakløb. Vejret var perfekt og hvis man kunne nå at nyde det, så var skoven iklædt de flotteste efterårsfarver.
Silkeborg Kajakklub klarede sig igen godt, idet kajakklubben vandt 7 ud af 18 startklasser: 10 km Dame K1-Kap (Cathrine Rask), 10 km Herre K2-Kap (Nicolai Winther og Nicolai Blach (Skanderborg)), 10 km Mix K2-Kap (Annemia Pretzmann og Brian Nymann), 5 km Dame K1-Kap (Astrid Eichler Hansen), 5 km Herre K1-Kap (Nicolai Kristensen), 5 km Herre K2-Tur (Marius Farstad og Johan Farstad) og Mix K2-Tur (Maja Hinge og Anton Hinge). Herudover var der mange flotte individuelle resultater.


I løbet af vintersæsonen er der i alt 6 Havneræs, der afholdes den første søndag i månederne november til april. Første Havneræs afholdes traditionelt i Horsens, og derefter følger Ry, Randers, Silkeborg, Odense og Aarhus. Næste Havneræs bliver således den 6. december i Ry, hvor mange roere – traditionen tro - ror med nissehuer.

Fra Silkeborg Kajakklub deltog Astrid Eichler Hansen, Nicolai Kristensen, Frida-Marie Farstad, Frida Bernth Davidsen, Magnus Langkjær, Noah D. Pedersen, Camilla Rask, Thomas Rask, Brian Nymann, Annemia Pretzmann, Morten Bujakewitz, Preben Trærup, Karsten Hinge, Carl Hinge, Maja Hinge, Anton Hinge, Lukas Solne, Oskar Schaufuss, Marius Farstad, Johan Farstad, Tim Pedersen, Søren G Hansen, Nicolai Winther og Cathrine Rask

Nedenfor finder du links til resultater fra Havneræs i Horsens samt billeder derfra.