Silkeborg Kajakklub dominerer på det nye kajaklandshold

Silkeborg Kajakklub har fået udtaget 6 kajakroere til det danske kajaklandsholds forårstræningslejr i Portugal i marts og april.

Dansk Kano og Kajak Forbund har udtaget det bruttolandshold, der skal forberede sæsonstarten 2015 på en 3 ugers forårstræning i Portugal fra den 21. marts til den 11. april. Og Silkeborg Kajakklub er klart dominerende med i alt 6 udtagne kajakroere på det 17 mands store landshold. Hos damerne har Silkeborg Kajakklub fået udtaget Katrine Græsbøll Christensen som den eneste. Men hos herrerne dominerer Silkeborg Kajakklub med 5 udtagne eliteroere blandt de 9 aktive på herrelandsholdet.  De 5 udtagne hos herrerne er Emil Stær og Emil Noe Nielsen der også roede på seniorlandsholdet i 2014. ud over disse to er de 3 unge talenter Casper Pretzmann på 19 år, Morten Graversen på 18 år og Mads Brandt Pedersen ligeledes på 18 år udtaget. Dansk Kano og Kajak Forbunds formål med træningslejren er få løftet formen før sæsonstarten i april, og at få sammenroet nogle nye toer- og firerkajakker. 2015 sæsonen er vigtig for Dansk Kano og Kajak Forbund fordi Verdensmesterskaberne i august er kvalifikation til Olympiske lege i Rio de Janeiro i 2016. Og Dansk Kano og Kajak Forbund er rimelig sikre på at få kvalificeret enerkajakker ved bl.a. Verdensmesteren Rene Holten Poulsen hos herrerne og stortalenter Emma Jørgensen, der er kåret som Danmarks Olympiske håb hos damerne. Men i toerkajakker og firerkajakker er mulighederne for kvalifikation et åbent spørgsmål, og pladserne i landsholdets toerkajakker og firerkajakker skal netop afgøres på forårstræningslejren. Flere unge kajaktalenter har i en årrække skabt flotte internationale resultater på U-landsholdene, og det skal nu vise sig om de unge talenter som f.eks. Katrine Græsbøll Christensen, Casper Pretzmann, Morten Graversen eller Mads Brandt Pedersen kan tilkæmpe sig en af pladserne på seniorlandsholdet eller om de mere rutinerede kræfter som f.eks. Emil Stær og Emil Noe Nielsen fortsat har niveau til at holde de unge talenter lidt på afstand. Værdien af forårstræningslejren vil vise sig når den danske sæson starter med Copenhagen Spring regatta den 18. og 19. april, eller når den internationale sæson starter med Europamesterskaberne der afholdes allerede den 1.-3. maj.