Guld til Svenning Jørgensen og Bronze til Cathrine Rask og Line Langelund ved EM maraton

Ved Europamesterskaberne i kajakmaraton, i Piastany i Slovakiet vandt Svenning Jørgensen fra Silkeborg Kajakklub guld i enerkajak for de 65-69 årige. Svenning Jørgensen tilbagelagde ruten på 15,6 km. i tiden 1.16.30 t. hvilket var lidt over 1 min. hurtigere end sin nærmeste konkurrent fra Tjekkiet.

Silkeborg Kajakklub vandt endnu en medalje ved Europamesterskaberne i kajakmaraton. I Dame U18 K2, der roede 18,7 km., kom Cathrine Rask og Line Langelund ind på en flot tredjeplads. Cathrine Rask og Line Langelund måtte kæmpe hårdt gennem hele løbet, og måtte se både den ungarske og den spanske båd få et lille forspring hen mod slutningen af løbet, men de to unge talenter klarede altså at ro en bronzemedalje hjem i tiden 1.29.30 t. hvilket var ca. 33 sek. efter førstepladsen.

Silkeborg Kajakklub havde flere deltagere end de medaljevindende både ved EM maraton:

I Dame U18 K1 leverede Cathrine Rask endnu en flot præstation og endte på en fjerdeplads. Annemia Pretzmann deltog i Dame U23 K1, hvor hun i et stærkt felt endte som en flot nr. 5. Nicolai Winther deltog i Herre U18 K1, der roede 22,5 km. Nicolai Winther leverede en godkendt præstation og kom i mål på en 8. plads, blandt de 20 deltagere, i tiden 1.43.24. Også Mette Gravesen og Freja Vium Madsen deltog i EM maraton. Mette Gravesen og Freja Vium Madsen deltog i Dame U18 K2, hvor de roede ca. halvdelen af løbet, men desværre måtte udgå.

Video fra Dame U18 K2 kan ses på: https://www.youtube.com/watch?v=jxHseVMYuL0&feature=youtu.be