Maribo Regatta 2014.

Maribo Kajakklub var vært for sæsonens første hjemlige sprint og maratonstævne, og for fjerde gang i træk var klubben særdeles heldige med stævnevejret.

Lørdag var der sol fra en skyfri himmel og en let medvind for roerne, og søndag med overskyet og stort set vindstille. Søndag gav en tiltrængt solpause til de mange røde nakker og høje tindinger.

Folkene i dommertårnet havde et par travle dage.

Folkene i dommertårnet havde et par travle dage.

Klubben afviklede den sportslige del af stævnet rigtigt flot, det samme var tilfældet for de gode rammer klubben havde etableret for de tilrejsende aktive, trænere og medrejsende fans.

Formand i Maribo Kajakklub Finn Larsen viser vej.

Formand i Maribo Kajakklub Finn Larsen viser vej.

Sportsligt gik det også rigtigt godt for de 24 Silkeborg roere, der havde taget turen til sydhavsøerne.

Især i U16 klassen var der meget flotte resultater ved de to U16 landsholdsroere Cathrine Rask og Emil Skovgaard. De efterlod absolut ingen tvivl om hvem der i øjeblikket er Danmarks i særklasse stærkeste U 16 roere. De vandt, - med en enkelt undtagelse hver, - alt hvad de deltog i, i deres aldersklasse.

Emil Skovgaard, 8 guld og en bronze!

Emil Skovgaard, 8 guld og en bronze!

Line Langlund kunne også være godt tilfreds med weekenden, og hun måtte finde plads i sportstasken til 6 guldmedaljer, 1 sølv og en bronze. Freya Vium Madsen skal også til at vænne sig til at der skal være plads i tasken til medaljer. Tre sølv og en bronze kom med hjem til Silkeborg.

I U18 klassen var der også flotte resultater, især på den lange 5000m., som samtidig var et løb med iagttagelse til Nordiske Mesterskaber i Norge.

Silkeborgs trænertrio.

Silkeborgs trænertrio.

Her var der hos herrerne tre Silkeborg roere på podiet, øverst Mads Brandt Petersen, Jonathan Dagnæs på andenpladsen efterfulgt af Søren Maretti.

I Maribo Maraton vandt Nikolai Winther U18 klassen efter et meget flot løb hvor han pressede de tre seniorer, der tog medaljerne, helt til det sidste. Maraton er speciel, da det gælder om at spare på kræfterne og komme så let igennem de mange kilometer, så man har noget at skyde med til sidst. Nikolai tog føringer i lang tid og havde ikke held af at få lokket nogle af de ”gamle” op for at tage det tunge arbejde, selvom han forsøgte flere gange.  De ”gamle” virkede tydeligt overraskede over hvad han nu var for en størrelse. (U16 DM 2013, til det spørgsmål, red.). Nikolai bliver driblet ud i uroligt vand 100m før mål, og så kunne de gamle afgøre det selv. Flot roet af en førsteårs U18! På andenpladsen kom Silkeborgs 200m specialist Mikkel Thybo, som roede sit første maratonløb!?

Nicolai Winther gav seniorerne kamp til stregen på maratondistancen. (foto: Lucas Jørgensen)

Nicolai Winther gav seniorerne kamp til stregen på maratondistancen. (foto: Lucas Jørgensen)

Hos U18 damerne var det Katrine Græsbøll Christensen og Nanna Aagard på anden og tredjepladsen på 5000m.

Hos seniorerne var det igen de lange løb der gav medaljer, og der var sejr på 5000m og en sølvmedalje på 1000m til Casper Pretzmann. Til storesøster Annemia var der ligeledes en sejr, men i Maribo maratonløbet, hvor Annemia vandt i meget sikker stil.

I U14 vandt Thorbjørn Rask guld i K2 på 200m og sølv på K2 2500m.

I den yngste klasse U12, tog Jeppe Maretti sig af sejren på 200m, mens det blev til 4 sølvmedaljer i de øvrige discipliner han stillede op i.

Tillykke med de mange flotte resultater, som kan findes via dette link:  http://dk.youpaddle.org/begivenheder/2014-05/maribo-regatta-2014/tidsplan