Klubmesterskab, standerstrygning og Kilometerpokaler

Søndag i sommervejr ved Gudenåen.

Hvad mere kan man ønske sig?

Måske et klubmesterskab i Kajakklubben, med dramatik og tæt konkurrence.

Det fik vi så, - i rigt mål.

Flotte og tætte tider på 500m., og dermed var der lagt op til benhård kamp om den nok mest eftertragtede pokal af alle.

Klubmesterpokalen.

Der er kun to skud i bøssen, og uden at fornærme nogen forvaltede unge Laurits Jensen sine muligheder på allerbedste vis.

IMG_0271.JPG

Han var så ufattelig uheldig at blive sat sammen med Mikkel Thybo, men det lykkedes for Laurits at få råbt Mikkel op i det gear, som vi alle ved Mikkel har, (en af Danmarks hurtigste 200m roer gennem flere år, - landshold, nordisk mester bla bla bla  osv.........).

Da regnskabet blev gjort op, var det derfor Laurits der til præmieoverrækkelsen meget fortjent kunne modtage den store pokal. 

Om det giver en lille stigning på lommepengetaksten, skal vi lade være uvist fra redaktionens side, men blot nævne, -  at det er ret normalt i kajakkredse.

IMG_0277.JPG

Ca. 80 var mødt op til standerstrygningen, og efter kampene på vandet var stævneansvarlig Eva Faurschou klar til kåring af klubmestrene. Der var fine præmier fra Sport24, stående klapsalver, og efterfølgende holdt Formand for Silkeborg Kajakklub, Jeanette Løvborg sin standerstrygningstale til klubben.

IMG_0273.JPG

Derefter havde klubbens sponsor Underhuset/Hotel Himmelbjerget leveret meget lækker mad.

Laks, med lækker salat og brød.

Oksefilet med kartoffelsalat, som smagte helt fantastisk.

Stor tak til Henrik og Pia!

Præcist som Underhusets/Hotel Himmelbjergets valgsprog: "Hvis du kan smage forskel".

Det smagte vidunderligt, - tak, -  og vi håber på at det nu er en tradition :-) !

Formandens tale kan læses nederst.

Bestyrelsen vil gerne sige Jer alle en stor tak for en helt fantastisk sæson.

Vi håber, at I er klar til at give en hånd igen til næste år, dels med alle de praktiske gøremål, dels at alle Jer roere bliver ved med at være blandt Verdens, Europas, Danmarks bedste.

Vi ved, at I gør Jeres allerbedste, fordi I er en del af Danmarks allerbedste Kajakklub!

Sæsonen 2014 er slut, og vi kan se tilbage på et fantastisk år på alle måder.

Vi er en meget succesfuld klub.

Det bunder i at mange medlemmer er engageret på forskellige områder. Disse medlemmer, samt alle aktive,  kan sammen tage æren for at det går så godt som det gør. Selvfølgelig vil der vil være udfordringer undervejs og de er der for at de skal løses på bedste vis.

 Det syntes jeg også at vi er gode til.

Der kommer løbene nye medlemmer til og i år har 57 har gennemført vokseninstruktionen. Det forlyder at holdene har mødtes sommeren igennem og roet en del km. sammen, samt deltaget på klubture, handicap og TDG. Kanon hvis vi kan fortsætte med det gode sammenhold, så flere har lysten til at møde op og få en oplevelse på vandet.

Hele 27 engagerede indstruktører har været behjælpelige med at få gennemført instruktionsforløbene.

Havkajakafd. har også gennemført instruktionsforløb med  15 kursister. 6 heraf er omskoling fra tur til hav. 5 instruktører har stået for dette projekt. Løbende kommer der nye medlemmer til  havkajakafd. En del heraf er erfarne havkajakroere fra andre klubber.

Havkajak bidrager til et varieret tilbud til klubbens medlemmer. Det bliver lettere at fastholde medlemmer via omskoling, hvilket også sker den anden vej – altså fra havkajak til turkajak. Desuden er der mulighed for en anderledes oplevelse ved at deltage på klubture med overnatning både i ind og udland.

Klubturerne er ofte både for turafd og havkajakafd, og gør det muligt at være social på en aktiv måde og være fælles om interessen ved at ro kajak. Her er muligheden for både at ro ture sammen, tage på rejse sammen og møde nye såvel som gamle roere, der har været med før.

I år har der været arrangeret 10-15 ture. Tilbage i år er der Fuldmånetur den 8. oktober, samt Kongensbro Classic den 6. december. Har man lyst og har en god idé til en tur er man velkommen til at kontakte turudvalget.

På kapsiden har vi haft et fantastisk år med medaljeregn!

For at sætte tingene lidt i perspektiv indstillede klubben i 2012 25 roere til Silkeborg Kommunes Idrætspris, i 2013 var tallet 35, og i år kommer vi helt op på 45! Prisen uddeles til Danske mestre, og medaljetagere ved NM, EM, VM og OL, samt medaljetagere til store internationale stævner.

Det er en fantastisk flot stigning!

Vi har i løbet af i år fået 4 EM medaljer til klubben, samt 6 VM medaljer heraf en VM medalje til 2 af vores polodrenge U21. Polodrengene, Silkeborgs Sønner, har også medvirket til DM medajlerne, idet de igen i år vandt DM titlen. Silkeborg River Boys, U18, fik bronze. Vi kan kun være stolte over denne store succes som lykkedes pga alle de engagerede i klubben helt fra begynder instruktion til trænere og forældre, der ligger virkelig mange interesse timer i klubben. Jeg fornemmer en stor motivation blandt de unge. De har det sjovt og hygger sig med hinanden. Det er nødvendigt for at komme igennem de mindre sjove træningstimer.

Motivation og evnen til at udvikle sig er meget vigtig, når man dyrker ekstrem sport. Det var hvad en af Danmarks største kajakroere, Erik Hansen havde. Erik Hansen døde i denne uge, 74 år gammel.

I sine unge år tilbragte han sin ungdom på vandet, præcis som alle jer unge, der står her i dag.

Han var med til 4 OL, hvilket fortæller lidt om hans lange kajakkarriere og opnåede guld på 1000m i Rom 1960.

Han var og er stadig stor inspiration og et forbillede for mange roere. Bla. min egen far som selv deltog til Eriks sidste OL i Munchen, kan til dels takke ham for en masse træningstimer som gav motivation, Erik var en stor sparringspartner, idet der dengang ikke var nogen træner på sidelinien. Gode råd blev givet og de er i dag givet videre til min søster og jeg.

Til ære for Eriks minde vil jeg bede om et kort øjebliks stilhed....

 

Til sidst vil jeg minde om, at Jer der har private bådpladser skal huske at købe bådmærke til båden. 50 kr. pr. stk.  På den måde bliver det nemmere at holde styr på hvem der har en bådplads, og hvor demange både ligger.

Efterårsrengøringen i klubben, bliver lørdag den 1. november. Der vil blive hængt info op i klubben. Dem som kan og har lyst må meget gerne tilmelde sig de opgaver, hvor man kan bidrage med noget.

Maden i dag er lavet af vores gode sponsor Hotel Himmelbjerget og Underhuset.

Jeg håber på, at I alle vil bidrage til en aktiv vinter på den ene eller anden måde.

Husk at tilmelde Jer Havneræs, skitur til Norge, fælles roture, svømning, spinning m.m. – se hjemmesiden for mere info.

Jeanette Løvborg,

Formand – Silkeborg Kajakklub.