Mads Brandt Pedersen U18 Verdensmester i kajak maraton.

Ud over Mads Brandt Pedersens VM guld fik Silkeborg Kajakklub yderlig to VM medaljer ved VM i kajak maratonder blev afviklet i Oklahoma City i USA 27.-29. september 2014. Casper Pretzmann vandt sølv i Herre senior U23 K1, og Cathrine Rask og Katrine Græsbøll Christensen vandt bronze i U18 K2.

Mads Brandt Pedersen blev lørdag den 27. september 2014 Verdensmester i Herre U18 K1 maraton. Mads Brandt Pedersen var fra løbets start meget aktiv med mange temposkift, der langsomt trættede hans konkurrenter. Og Mads Brandt Pedersen kunne derfor slippe fri fra konkurrenterne, ca. 2 km. før mål, og ro alene i mål som ny Verdensmester. Mads Brandt Pedersen har siden sin 8. plads ved VM maraton sidste år bl.a. forbedret sin topfart, og udnyttede dette til at køre konkurrenterne trætte gennem en række af temposkift og hurtige overbæringer. 

Casper Pretzmann havde VM debut i Herre Senior U23, og det var lidt usikkert hvad han kunne præstere i denne, for Casper Pretzmann, nye klasse. Det lykkedes Casper Pretzmann at komme med førerfeltet på 5-6 mand. Men midt i løbet slap ungaren Balazs Havas fri at førerfeltet og roede alene resten af vejen. Casper Pretzmann og 2 konkurrenter måtte derfor ud i en slutspurt om sølv og bronzemedaljerne. Casper Pretzmann udnyttede her sit speciale, med en lang spurt hvor farten øges helt til målstregen. Ingen af Casper Pretzmanns to følgesvende kunne svare igen på Casper Pretzmanns taktik, og Casper Pretzmann vandt sølv.

Cathrine Rask og Katrine Græsbøll Christensen vandt bronze i U18 K2. Cathrine Rask og Katrine Græsbøll Christensen kom med et førerfelt bestående af 3 både, men fik desværre et lille hul op til de 2 andre både. Resten af løbet kæmpede Cathrine Rask og Katrine Græsbøll Christensen for at nå helt op til de to førende både. Det lykkedes desværre ikke, men en flot bronzemedalje var sikret.

Annemia Pretzmann deltog også ved VM, hvor det blev til en 6. plads i Dame senior U23 K1.

Og endelig deltog Søren Maretti og Jonathan Dagnæs i Herre U18 K2, hvor de blev nr. 7.

Mads.jpg