Historisk flot VM Maraton for Silkeborg Kajakklub.

Senior Verdensmesterskab K2 til Jeanette Løvborg.

Junior Verdensmesterskab K2 til Casper Pretzmann og Morten Graversen.

Casper Pretzmann en fornem 4. plads i K1, kun få sekunder fra sejren.

Katrine Christensen en fornem 5. plads i K1.

Mads Brandt Pedersen en fornem 8. plads i K1.

Annemia Pretzmann i fornem 15. plads i K1.

Kronprins Frederik hilser på en af de mange frivillige hjælpere (Pernille Knudsen), der hjalp til ved stævnet.

Kronprins Frederik hilser på en af de mange frivillige hjælpere (Pernille Knudsen), der hjalp til ved stævnet.

KÆMPE STORT TILLYKKE TIL JER ALLESAMMEN!!

Jeanette Løvborg.

Jeanette har efter sin K2 sølvmedalje i 2010 sammen med Birgit Pontoppidan, og produktion af en forventelig kommende verdensmester (Viktor) i 2012, haft et stort ønske om at vinde den guldmedalje hun ikke fik i 2010. Det har betydet at Jeanette har trænet intensivt, både før og efter arbejde. Jeanette har haft stort opbakning af især sin svoger (kajaklegenden René Larsen, læs oraklet,red), og flere andre som har støtte op om især den hårde morgentræning.

Jeanette og hendes makker Henriette Engell Hansen fik efter en ikke så god start, ro på løbet og var hele løbet igennem totalt styrende, og virkede til at have fuldstændig kontrol over løbet, med et godt overblik, gode overbæringer, og ikke mindst med det overskud der til sidst laver en verdensmester. Sidste overbæring sad lige i skabet, og med en fantastisk opbakning fra tilskuerne virkede Jeanette og Henriette flyvende, og de ellers fantastisk stærke Ungarer kunne blot se på, at de danske piger lavede et hul på over 100m, og dermed kunne klaske hænder og juble, da de passerede målstregen som VERDENS BEDSTE!

Jeanette og Henriette!

Jeanette og Henriette!

Casper og Morten.

Casper og Morten gjorde det igen.

De regerende Europamestre i K2, satte en tyk streg under at det ikke var tilfældigheder, der gjorde dem til Junior Maraton Europamestre.

Et enestående flot løb, hvor drengene igen virkede til at havde fuldstændig kontrol over løbet, og bare ventede på at Ungarerne blev trætte nok af at følge det enormt høje banetempo som Casper og Morten sætter. De stærke Ungarer var så trætte efter sidste overbæring, at de trængte til et bad og de to danske Silkeborg-drenge kunne sætte trumf på, og lægge den afgørende afstand, som lidt efter betød at de er VERDENS  BEDSTE U-18 roere.

Casper rodede fredag et flot K1 løb, og kan være stolt af den flotte, men onde, fjerdeplads. Det var kun enkelte sekunder der skilte guld og fjerdeplads, men et flot og veldisponeret løb, der set fra live-streaming virkede meget taktisk, og hvor der til tider blev roet rigtigt stærkt, og til tider næsten ikke blev roet.

Job done, World Champs 2013!

Job done, World Champs 2013!

Mads Brandt Pedersen.

Mads roede et flot og veldisponeret K1 løb, men måtte lade sig falde lidt tilbage til en gruppe lige efter førergruppen. Mads er en af de roere i verden som har den bedste balanceevne og det betyder en fordel i overbæringerne. En flot 8. plads kræver den allerstørste respekt, og mon ikke Mads har fået mod på endnu et skud efter en medalje til næste år. Der er i hvert fald god speed og taktisk talent, og ikke mindst nogle flotte overbæringer.

Mads i vanlig stil.

Mads i vanlig stil.

Katrine Christensen.

Katrine har dette år trænet og deltaget i så mange træningssamlinger, træningslejre, stævner at hun burde være træt på nuværende tidspunkt.

Katrine viste imidlertid at det ikke var tilfældet, da hun roede et af det flotteste løb vi har set længe. Med hendes karakteristiske stil med et lille nik med hovedet til den ene side og et højt banetempo, viste Katrine ved dette VM, at hun vil være med der hvor der er metalduft. Til næste år har Katrine et helt års U18 erfaring med i rygsækken, og vi kender hende så godt at hun efter en velfortjent og et tiltrængt og nødvendig vinterbreak, vil vise at hun har lyst til mere af det sjove.

Katrine Christensen i overbæring.

Katrine Christensen i overbæring.

Annemia Pretzmann.

Annemia, som er regerende Nordisk Maraton Mester, leverede et flot løb og kan være godt tilfreds med resultatet, selvom der ikke var metal i det, som der har været utallige gange før. Annemia var i et meget stærkt felt og lavede en flot indsats for de danske nationalfarver, anstrengelserne rakte til en 15. plads, som må siges at være mere end godkendt.

Annemia Pretzmann som vi kender hende! Go Girl!

Annemia Pretzmann som vi kender hende! Go Girl!