DM i Maratonkajak blev afviklet i Maribo, og igen med stor Silkeborg succes.

Silkeborg Kajakklubs 29 tilmeldte deltagere mødte sultne op, og da weekenden var over havde klubbens roere i alt 31 DM Maraton medaljer med hjem til Silkeborg, -  15 guldmedaljer, 9 sølv, og 7 bronzemedaljer.

DM Maraton 2013 blev afviklet på Søndersø i Maribo.

Søen har ry for at have bølger og kraftig vind, men som ”altid” når klubber fra hele landet kommer dertil, så er der forbavsende stille på vandet, og søndag var der havblik, og perfekte rammer for afvikling af et dansk mesterskab.

Maraton DM afvikles med forskellige distancer afhængig af alder, og distancerne varierer fra ca. 15 km og til over 20 kilometer for seniorerne. For alle aldersklasser gælder det, at man på hvert sit niveau er ”lige træt” efter at være kommet i mål.

Den første dag ror man enten i K1 og så ror man i K2 dagen efter, afhængig af aldersklasse.

Silkeborg Kajakklub blev ved dette års Ungdoms Europamesterskab udråbt til at være den stærkeste maratonkajakklub i Europa, af den portugisiske fjernsynsspeaker.

Det kunne for nogen måske give lidt ekstra sommerfugle i maven, men ikke for de sejrsvante Silkeborgroere.

Er der medaljer på bordet, så stiger appetitten.

Det var også tilfældet i denne weekend, hvor i alt 226 af landets bedste maratonroere var samlet i Maribo for at afgøre hvem, der er den stærkeste i landet i den disciplin.

Silkeborg Kajakklub kunne ved stævnets afslutning præsentere tre dobbelte danske mestre, dvs. mestre på både K2 og K1 løbene.

Jeanette Løvborg som efter sin barsel det seneste års tid har trænet stenhårdt for at opnå udtagelse til VM, tog begge guldmedaljer med sig hjem.

Det samme var tilfældet for stævnets nok største favorit, den nykårede U18 Europamester Casper Pretzmann som også har god appetit for guldmedaljer.

 I U16 klassen viste Anne-Sofie Winther også at hun gerne vil være med i det fine dobbelt-up selskab, og hun roede sig også til begge danske mesterskaber i U16 klassen.

Pict:

U18 klasserne startede lørdag med K1 for herrernes vedkommende, og her var den nykårende Europamester Casper Pretzmann overbevisende stærk. Han havde sin klubkammerat Mads Brandt Pedersen med det meste af vejen, men ved sidste overbæring sagde Casper tak for godt selskab og roede den sidste ca. halve kilometer uden at Mads kunne gøre noget ved det, men en flot et-to sejr til de stærke drenge. På en flot 5. plads dukkede Lukas Jørgensen op efter et godt og veldisponeret løb, hvor det også var tydeligt at han har trænet godt de sidste måneder.

Cathrine Rask som er første års U16 roer stillede op i K1 U18 for at mærke niveauet der, og hun roede sig ind på en fornem 2. plads, og hun kan være med i spillet om en mulig udtagelse til VM maraton som i år afvikles i Danmark.  Udtagelsen sker i den kommende uge.

I Drenge U16 K1 havde Silkeborg Kajakklub de fleste fra den stærke drengegruppe til start.

Nikolaj Winther blev af stævnespeakeren udnævnt som feltets ”dark horse”, og han levede op til tilliden og satte alle andre medaljeaspiranter på plads, med den formstærke klubkammerat Jonathan Dagnæs lige efter og ind til en flot sølvmedalje. Søren Maretti tog sig af 4. pladsen, mens Rasmus Vium Madsen roede fra flere af landsholdsudtagne sprintroere, så mon ikke man skal til at holde lidt mere øje med ham?

Anne-Sofie Winther, der var forsvarende 2012 mester i Pige U16 K2, kunne lade sig hylde som dansk mester i K2 sammen med landsholdskollegaen Julie Frølund fra Vallensbæk Kajakklub. De førte fra start til mål, og havde mere end 2 minutters afstand til sølvmedaljevinderne. En flot bronzeplads var der også til U16 landsholdsudtagne, Mette Gravesen. Den rene Silkeborgbåd med Freya Vium Madsen og Benedicte Maul roede sig til en flot 4. plads.

Søndag ”vender” man programmet, så dem der roede K1 om lørdagen ror K2 om søndagen.

I seniorklassen stillede U21 roeren Annemia Pretzmann til start og fulgte rigtigt godt med på de første omgange, men måtte til sidst slippe taget i Jeanette Løvborg og Birgitte Pontoppidan. Annemia afviste dog al anden modstand og kunne træde op på skamlen for at modtaget en velfortjent bronzemedalje.

U18 drengene Casper Pretzmann og Morten Graversen havde som nykårede U18 Europamestre igen suveræn favoritværdighed, og de trak rundt med de stærke Maribodrenge Nicolai Mørke og Jens Visbeck, men på sidste runde lagde de afstand og lod ingen tvivl tilbage. Den anden Silkeborgbåd med Sebastian Søndergaard og Mads Brandt Pedersen, gjorde det også rigtigt godt og var helt suveræne på bronzepladsen.

I Dame U18 var Katrine Græsbøll Christensen og Cathrine Rask på jagt efter en U18 VM udtagelse, og mon ikke den kommer i hus, eftersom de roede sig ind på en flot sølvmedaljeplacering, på trods af både tekniske problemer med roret på båden, samt næsten ingen erfaring med at ro sammen.

U16 drengene Søren Maretti og Jonathan Dagnæs lagde afstand fra start og så sig ikke tilbage, og de roede sig i meget overbevisende stil til en sejr. På en ligeså overbevisende 2. plads kom Nikolaj Winther og Frederik Faurschou.

Pige U16 mesterskabet var forventet at skulle afgøres mellem Anne-Sofie Winthers landsholdskammerater og hende.

Anne-Sofie Winther følte sig godt roende og havde overskud til at hun efter ca. 17 kilometer kunne trække fra, og med mere end 100m forspring lade sig hylde som ny dansk mester i K1 også.

Som afslutning på søndagens løb var der igen mulighed for kvalifikation til VM, og her var Jeanette Løvborg igen til start, denne gang med Henriette Engell Hansen i båden.

De vandt stævnets nok mest overbevisende sejr og en sikker udtagelse til VM, og selvfølgelig et par guldmedaljer til damerne også.

I Masterklasserne var Silkeborg også repræsenteret af Brian Nymann (+35 år) som vel roede et af sine bedste løb i lang tid, og han kunne derfor vende hjem med en bronzemedalje.

Thomas Rask (+40) kunne i år fejre, at det var 29 år siden han roede sit første maraton DM, og han lagde som altid hårdt fra start og tog føringen efter ca. 150 meter. Thomas trak sig ca. midt i løbet med tekniske vanskeligheder.

Svend Borgbjerg stillede op i +65 år, og han tog føringen fra start i sin klasse, og roede en sikker DM titel i hus på den 21,5 km lange rute med 5 overbæringer.

De ældste Silkeborg roere viste at de er helt med i toppen, men også vores alleryngste roere viste meget stor styrke og i U10 klassen forsvarede både Jeppe Maretti og Frida Bernth Davidsen deres mesterskab fra sidste år, ved begge at vinde i meget overbevisende stil.

I U12 var der ingen Silkeborg drenge til start, men hos pigerne vandt Caroline Axelsen også en sikker sejr, og kan det næste år skrive Dansk Mester på penalhuset.

Drenge U14 havde Thorbjørn Rask til start og han roede et flot og veldisponeret løb, og kunne som den eneste Silkeborgdreng til start i denne klasse, tage en velfortjent bronzemedalje i både K1 og K2 med hjem til den allerede store medaljesamling.

I pige U14 klassen vandt Caroline Emilie Faurschou lidt overraskende et dramatisk K1 løb, hvor den stærke holdkammerat Frederikke Maretti i en vending ramlede sammen med en roer, og desværre for Frederikke måtte hun en tur i vandet. Frederikke kom dog tilbage i båden og gennemførte løbet på en 7. plads. Flot at vise så stor vilje og sportsånd ved at gennemføre løbet alligevel. Frederikke og Caroline Emilie vandt sammen sølv i K2.

Sportschefen viser vej.........

Sportschefen viser vej.........