Casper Pretzmann Europamester

Casper Pretzmann var blandt favoritterne i Herre U18 klassen ved Europamesterskaberne i maratonkajak i Vilaverde i Portugal. Og efter et flot disponeret løb levede Casper Pretzmann op til favoritværdigheden ved at vinde en sikker sejr. Casper Pretzmann tilbagelagde de 22 km. i tiden 1 time 34,32 min. Kun 24. sekunder senere kom klubkammeraten Mads Brandt Pedersen ind på en meget flot og overraskende andenplads. Silkeborg Kajakklubs træner fortæller at det ikke var den helt store overraskelse at Casper Pretzmann vandt guld, han har leveret en række meget imponerende præstationer i starten af 2013 sæsonen. Den største overraskelse er nok at Mads Brandt Pedersen vinder sølv. Undervejs i løbet blev en førergruppe på 4 kajakker  dannet. Førergruppen bestod ud over Casper Pretzmann og Mads Brandt Pedersen af Miguel Rodrigues fra Portugal og Alberto Plaza fra Spanien, men de to blev langsomt slidt op af det høje tempo som Casper Pretzmann og Mads Brandt Pedersen satte. På de sidste par km. måtte også Mads Brandt Pedersen slippe Casper Pretzmann, der kom alene til mål lidt under et halvt minut foran Mads Brandt Pedersen.

I Dame U18 klassen roede Katrine Græsbøll Christensen endnu en medalje hjem til Silkeborg Kajakklub Katrine Græsbæll Christensen vandt bronze i tiden 1 time 25,02 min. for ruten på 18 km.  Katrine Græsbæll Christensen kunne ikke følge de to hurtigste konkurrenter hele vejen og måtte se englænderen Amy Ward løbe med sejren ca. 37 sekunder foran Katrine Græsbøll Christensen.

Guld, Sølv og Bronze.jpg