Silkeborg Kajakklub har fire Nordiske Mestre i Maraton

Silkeborg kajakklub havde et mindre hold sendt af sted, for at vise hvem der er stærkest i norden ved de åbne Nordiske Mesterskaber i Maraton

Alle Silkeborgs roere vender hjem med medaljer i enten guld, sølv eller bronze.

Thorbjørn Rask, Cathrine Rask og Annemia Pretzmann vandt lørdag formiddag det åbne Nordiske Mesterskab i Maraton, som afvikles på det smukke rostadion i centrum af Lidköping i Sverige.

Caroline Emilie Faurschou roede sig til en fornem 2. plads.

Thorbjørn Rask vandt overbevisende med mere end tre minutter ned til nummer to. Storesøster Cathrine Rask vandt også i meget overlegen stil med over 6 minutter til nr. 2, og var hurtigere end samtlige U18 damer, og kun en af U16 drengene havde bedre tid end Cathrine, det må være godkendt ?!

Annemia Pretzmann viste også rigtig god form, og vandt sit løb sikkert.

Nicolai Blach (Skanderborg) som jo træner flittigt i Superkraftcenter Silkeborg, var i et meget tæt opløb, og trak det korteste strå ved målfoto, men alligevel en rigtig stærk præstation, og en bronzemedalje til ham.

Ved 14 tiden gik starten så til Masterklasserne, og her var Thomas Rask (master +40) i førertrøjen det meste af løbet, men havde to lidt uheldige overbæringer, men kunne til sidst lade sig hylde med en bronzemedalje i et stærkt felt med finske sisuer og blå/gule svenskere. 

I master+65 var der også Silkeborg deltagelse af Svenning Jørgensen. Svenning var på forhånd storfavorit, og levede op til det med en meget overbevisende sejr, og dermed det fjerde Nordiske Mesterskab til en Silkeborg roer.

Stort tillykke til alle Silkeborg roerne!

Se program og startlister her:

http://www6.idrottonline.se/default.aspx?id=125832