Standerhejsning

Endeligt er isen smeltet.

De fleste af jeg har vel været i haven de sidste dage. Mange hjalp til med at gøre klubben forårsklar i går.

De mange nye har været i svømmehallen og i den kommende uger starter de på vandet.

Det er forår, sæsonen 2013 er i gang og vi skal have hejst standeren.

Velkommen til Standerhejsning!

Selvom vi ikke har fået standeren op endnu, så har mange af vore roere været i ”kamp”.

I sidste weekend var der iagttagelsesløb for landsholdsudtagelser ved Spring Cup på Bagsværd Rostadion.

DKF har netop udtaget de roere, der skal ro ved de kommende World Cup stævner, og begynder hermed indflyvningen til OL 2016 i Rio de Janeiro.

Emil skal primært ro K1, men også K2 med Jimmy Bøjesen.

Jeppe skal ro K2 med Troels Lund, som han roede et meget flot Spring Cup sammen med.

Det bliver spændende at følge de ny makkerpar.

Tillykke med udtagelserne til Emil og Jeppe!

Og efter Spring Cup blev ikke mindre end 9 fra Silkeborg udtaget til U16-landsholdet: Tillykke til: Anne-Sofie, Catrine,  Line, Frederikke,  Søren, Emil, Jonathan, Frederik og Nikolai.

Jeg var selv kort på Bagsværd. Dejligt at opleve hvor dygtige vore roere er. Det skulle I alle selv prøve at nyde … om ikke andet, så til august, hvor Lars Damgaard og Co. afvikler Silkeborg Regattaen.

Der er ikke noget at sige til, at Silkeborg med de mange resultater har fået status af Super Kraft Center. En status som udover flere aktiviteter også bidrager med lidt mere ”guldstøv” fra DKF. Der stilles krav ved etablering af det nye center, men vi har også fået lidt mere økonomisk støtte fra DKF. En støtte som bl.a. betyder at vi kan ansætte Lars Damgaard i en deltidsstilling som assistenttræner.

Efterhånden er der en del økonomi omkring Kraftcentret, så Claus Byskov sysler med at lave et helt eget regnskab for Kraftcentret - en klub i klubben - men det hører i mere om senere.

På tursiden har Jens, Erik, Karin, Jette,  Karen, Claus og Preben igen præsenteret et flot program for sæsonen der kommer: 

  • I næste weekend er der Weser Marathon
  • 9. - 12. maj: Gudenå Explorer
  • 7. - 8. juni: Nattergaletur til Sminge Sø
  • 22. juni: Begyndertur fra Ry og tilbage til klubhuset
  • 7. juli : Tur til Himmelbjerget
  • 2. - 9. august Sommertur til Sverige
  • 11. august: Rundt om Helgenes
  • 24. august - 1. september: Havkajaktur til Kroatien
  • 20. september:  Fuldmånetur
  • 7. december:  Kongensbro Classic

De mange spændende ture er ikke kun for tur-, havkajakroere og nybegyndere. Jeg synes I alle skulle nærlæse hvad der sker på turene og tag med på de ture, I kan få ind i jeres program.

Med hensyn til nye medlemmer, så starter der vel i disse uger omkring 130 nye i turbåde, havkajakker og børn.

Tusind tak til Søren, Jytte, Lilian, Jesper, Preben, Marianne og de mange instruktører der gør, at vi overhovedet er i stand til at sluse så mange nye medlemmer igennem systemet.

I år vil jeg også gerne sige specielt tak til Daniel, der lod sig overtale af Søren til at tage sig af ungegruppen, som henover vinteren var lidt ”fortabt”.

Super dejligt, at det igen i år ser ud til at vi får kabalen med de mange aktiviteter til at gå op.

Til alle I der ikke deltager aktivt ved instruktionen vil jeg gerne opfordre til, at I tager hensyn til instruktionsaftnerne. Lad være med at tage instruktionskajakker i de timer hvor der er instruktion. Respekter, at der er mange mennesker på vandet ved instruktionen og vis hensyn, så vi får det hele til at fungere.

Jeg tror I kan se i klubbladet og på hjemmeside hvornår der er instruktion.

Følg med i klubbladet eller på vores nye hjemmeside hvor der løbende kommer nye indlæg og artikler om alt hvad der rør sig i klubben. Måske en overvægt af kap-artikler, så hermed en opfordring til at instruktions-, tur-, hav- og polokajakroere til at komme ind i kampen med artikler. Sæt jer til tastaturet og skriver hvad der sker inden for det områder der interesserer netop dig.

Jeg synes i øvrigt det er en super hjemmeside vi har fået. Rigtigt mange har deltaget med inspiration og ideer mens man byggede den op. Artikler, billeder og videoer …

Jeg ved, at der har været kritik fra nogen medlemmer, som savner noget af det vi havde på den gamle. Til I som har noget at kritisere vil jeg gerne sige: Hold jeg til. Hjemmesiden er et dynamisk ”produkt”, så hvis I giver udtryk for hvad I mangler, så er jeg sikker på, at det kommer med … eller lad mig høre hvad I mangler.

Jeg vil jo strække mig så langt som til at sige, at vi i klubben har både ytringsfrihed og demokrati  Så hvis I mangler artikler om et eller andet, så tag selv action for at få dem skrevet.

Som jeg indledte med at sige, så hjalp rigtigt mange med forårsrengøring af klubben i går. Tusind tak for det. Det er helt ufatteligt, hvor meget skrammel, blade, murbrokker og alt muligt andet der hober sig op i klubben på et år.

Nu har vi fået malet alle vore lokaler og vi har fået ryddet op i går, så jeg vil gerne opfordre alle til, at I hjælper til med at holde lidt orden her.

Hjælp nu til. Uanset om det er med at fylde opvaskemaskinen, rod oven på de unges omklædningsskabe, skrammel der stables op i juntarummet, tørrerummet, i bådskuer eller på loftet så hjælp til. Hvis alle orker at bidrage bare en lillebitte smule og rydde op efter sig selv, så er det faktisk en overkommelig opgave.

Tak i øvrigt til Karsten, Søren og husudvalget som har taget de mange initiativer i den seneste tid.

Ved generalforsamlingen løftede vi sløret for de nye byggeplaner. Så det vil jeg ikke sige så meget om, andet end at byggeudvalget knokler, og med lidt held, så bliver det i år vi får sat spaden i jorden.

Vi har rigtigt længe talt om Søsportens Hus …eller det nye mundrette navn ”Langsø Idrætscenter”, som vore nye samarbejdspartnere foretrækker.

I år er det valgår, og hvis vi skal have snak og løfter til at bliver til realiteter, så skal det være i år… og med Silkeborg Regatta på Langsø i august, så ville det være rigtigt dejligt, hvis noget kunne ske nu. 

Jeg tror faktisk på, at der sker noget nu. Man har rykket lidt rundt på kommunen investeringer, og allerede i år er der afsat midler til det vi savner mest i Sølystparken. Det er der tales om nu er en opførelse i tre etaper:

Etape 1: Regattaplatform og kajakpolo bane med to mål (1 mio kr anvendes i 2013)

Etape 2: Omklædning, multirum, broanlæg og containere til mindre både

Etape 3: Opbevaring af kajakker og robåde

Vi er en stor kajakklub. 750 aktive og passive medlemmer … medlemsskaren er vor absolut største kilde til indtjening. 3/4 af vores indtægter eller næste 1,2 mio kr. om året kommer i kassen fra medlemskontingentet og kommunale medlemstilskud.

Med faste omkostninger til huset, lønninger til Finn, Leif, Sanne og nu Lars, så bliver medlemsindtægterne næsten spist op af de faste udgifter. Derfor er det også rigtigt dejligt, at sponsorudvalget er kommet op i fart.

Direkte eller indirekte har sponsorudvalget vel bidraget med halvdelen af den kvarte million vi har købt kajakker, pagajer og udstyr for sidste år og sponsorudvalget har hos mange sponsorer lukket aftaler for de næste tre år, så vi også fremadrettet har en fornemmelse af hvad der kommer i kassen fra sponsorerne,

Med så stort et indkøb af materiel og med aktive folk på værkstedet, så vil jeg prale lidt. Jeg vil påstå, at vi starter sæsonens 2013 i Danmark bedste bådpark. Kapkajakker, turkajakker, turbådstoere, børnekajakker, havkajakker, polokajakker … hele vejen rundt kan vi vist med jysk tilbageholdenhed sige, at det ikke er så ringe endda. 

Claus Byskov har netop sendt kontingent opkrævningerne ud … få nu betalt snarest muligt, så vi kan få købt de nye kajakker der også kunne være rare at have i bådskurene … for igen i år er der afsat rigtigt mange penge til nyt udstyr, men vi venter naturligvis med at købe kajakkerne til pengene ér kommet i kassen.

Budgetter ér lagt, men det betyder ikke, at vi ikke kan se på ønsker der opstår spontant.

Efter rengøringsdagen i går sad vi nogle stykker og drak en kop kaffe og spiste kage mens vi løste verdens problemer og så kommer det frem, at man har tænkt på, at vi skulle have et par bænke hvor forældre kunne sidde og følge med til handicap o.s.v.. Man savnede en køleskab og selvom vaskemaskinen er næsten ny, så driller den.

Vi skal ikke smide om os med pengene, for det er måske sjovere at købe kajakker end køleskabe, men Jeg vil godt understrege, at vi har penge til det der skal til. Det er ikke et problem at købe hverken opvaskemaskine eller køleskab, så lad være med at gå rundt og blive småsure over at et ellert andet ikke virker som det skal. Sig til, så vi kan prioritere ønskerne og måske inspirere sponsorudvalget til at kontakte leverandører.

Da vi sad der i går var der også nogen der synes vi skulle have en bus til vore unge roere når vi kører til stævner. Den er jeg som udgangspunkt også med på … måske hvis det skulel gå så galt at SIF rykker ned i første division at vi kan købe deres billigt? Nej, ideen med en bus kan I da sagtens arbejde videre med, men lad os nu lave et regnestykke, der viser hvad der koster at have en egen bus holdende i en garage 340 Dage om året. Måske det bedre kan betale sig at leje sig frem? Men prøv nu at lav et regnestykke, tænk lidt over hvad der er af lovgivningskrav til chaufføren o.s.v.. Lad os se på, om det er helt ude i skoven med sådanne tanker.

Altså, det jeg prøver at sige er ikke, at vi nødvendigvis skal fare ud og købe en bus, men at I skal fortælle hvis der er noget i synes vi mangler. Vi har pengene til at købe det der skal til. Vi har penge til at købe det der gør det rigtigt dejligt at være her.

Iflg. vores vedtægter, så behøver vi fra 1. maj ikke at ro med vest og vi behøver ikke følge kanten. Men for jeres egen skyld, så gør det nu alligevel. Isen er knap forsvundet og vandet er hundehammer koldt.

Husk, at der næste weekend er Paradisløb … i år også med helt nye starter i Havkajakorienteringsløb arrangeret sammen med DGI. Jeg synes I skal ro med … men under alle omstændigheder, så kik ned på søndag. Måske vi ved samme lejlighed kunne indvie et par forældrebænke ?

Og lad os så få standeren op.


Transient