Silkeborg Kajakklub bliver sandsynligvis meget markant på de kommende U- landshold.

Årets første kajak sprintstævne blev afviklet i weekenden med deltagelse af 29 roere fra Silkeborg Kajakklub.

Ca. 20 af roerene havde i forvejen landsholdsstatus, men et par håndfulde havde af cheftræner Finn Pape fået chancen for at forsøge sig med at ro sig på et bruttolandshold.

De kommende 5 dage, bliver uden tvivl svære for de to ungdomslandsholdstrænere, for der skal de have udvalgt de 10-12 kajakroere, de hver især mener er de stærkeste til den forestående sommersæsons stævner og som efter Bagsværd Regattaen bliver endeligt udvalgt og skal repræsentere de danske nationalfarver til stævnerne i ind og udland.

Flere af Silkeborg Kajakklubs meget unge og måske i stævnesammenhæng, også ret uerfarne talenter viste flot roning, og der kan meget vel  være nye ansigter på vej til både U16 og U18 landsholdene.

For at kunne komme i betragtning til en landsholdsudtagelse skal man regne med at kunne have niveau til minimum at kunne kvalificere sig til en eller to A-finaler i K1 (ener kajak).

I U16 var der 14 unge roere, der havde fået chancen for at vise deres værd, blandt dem var roere som Søren Maretti, Nikolai Winther, Emil Skovgaard, Jonathan Dagnæs og Frederik Faurschou som alle i mindst én disciplin havde A-finaledeltagelse, og for manges vedkommende i flere A-finaler. Søren Maretti var tilbage i storform, og det samme var  Emil Skovgaard. Nikolai Winther viste også at de virkelig har fået meget ud af den lange vinter og Jonathan Dagnæs spillede med musklerne på de lange 1000m distancer og vandt henholdsvis K1 og K2 finalerne. Frederik Faurschou også var skarp på sin favoritdistance 200m, hvor han både i K1 og K2 gjorde det godt i A-finalerne.

Hos pigerne var der flere nye fra den store talentfulde pigegruppe som klubben har, og flere af pigerne kan være på vej på U16 landsholdet, mens andre ligger lige i kanten og kan kvalificere sig gennem mere træning og ikke mindst mere stævneerfaring. Anne-Sofie Winther og Cathrine Rask vandt på skift og sammen flere af A-finalerne og bør ikke være bekymrede for deres landsholdsudtagelser, men de krydser begge fingre for at de får selvskab af en eller måske to af deres klubkammerater på det nye landshold. Line Langelund, Mette Graversen, Frederike Maretti eller Freya Vium kunne være relevante emner. Lige derefter ligger Alexandra Svendsen, Sofie Vind og Benedickte Maul, som med mere stævne erfaring snart har niveau til mere.

Ved søndagens finaler i seniorklasserne gjorde især Jeppe Jensby sig bemærket med en meget fornem præstation, da han som nybagt seniorroer satte flere af de ”tunge” drenge alvorligt på plads sammen med sin nye K2 makker Troels Lund. Det nye makkerpar formåede at sætte sig i skræmmende respekt over for flere af de etablerede landsholdsroere. Måske kommer dette til at gøre ondt til de forestående stævner, da mange vil holde et ekstra øje med dem, men det plejer ikke at bekymre Jeppe Jensby.

I U18 klassen var klubben repræsenteret med 3 piger, Christina Winther, Nanna Aagaard og Katrine Græsbøll Christensen og de var alle med i A-finaler. Hos drengene var både Casper Pretzmann, Sebastian Søndergaard, Mikkel Thybo,  Morten Graversen og Mads Brandt og Lucas Jørgensen  i det kedelige humør, set med modstanderøjne, og de viste alle rigtig stæk roning, og at de mange træningstimer i lokalerne på Åhave Allé ikke har været forgæves.

U18 feltet er uhyggeligt stærkt, og det kan blive svært for alle klubbens drenge at opnå landsholdskvalifikation, selvom de alle har et meget højt niveau.

Hos seniorerne viste Emil Stær sin berettigelse til at være verdenseliteroer, og igen i år var han lige i nakken af en af de andre landsholdskollegaer. Emil Noe gjorde ligesom Christian Karlskov også en god figur, ligesom klubbens nye assistenttræner Lars Damgaard viste at han stadigvæk har noget i armene.

De mange flotte resultater af weekendens stævne kan læses på :

http://www.lyngby-kanoklub.dk/staevnefiler/csr_2013/CSR-2013_resultat.pdf
Hovedparten af disse U16 landsholdsroere er rykket til U18, men kan meget vel stadigvæk være landsholdsaktuelle der.

Hovedparten af disse U16 landsholdsroere er rykket til U18, men kan meget vel stadigvæk være landsholdsaktuelle der.