Byrådet har netop vedtaget budgettet for 2014, og overslagsårene.

Det betyder, at der bliver afsat i alt 5 mio. kr. til rosporten i Silkeborg Kommune frem til 2015.

Et flot resultat, der er enestående for kajaksporten i Silkeborg.

Vores Borgmester har været på besøg i klubben flere gange, og har haft besøg på Rådhuset flere gange. Og så har Borgmesteren flere år i træk haft næsten en hel scene fuld af Danske, Nordiske og Europamestre fra Silkeborg kajakklub, når Silkeborg Kommune i begyndelsen af året uddeler sine idrætspriser sammen med Idrætsrådet.

Kajaksporten i Silkeborg har de seneste år været i en fantastisk flot udvikling, og vi tror selv på, at vi bare lige er begyndt.

De, som fulgte med i live-streamingen fra EM i Portugal, kunne høre at speakeren gentagne gange kaldte Silkeborg Kajakklub for den stærkeste maratonklub i Europa, lige nu. Det er da stort, men vi giver ham ret J!

Borgmesteren har ved flere lejligheder udtrykt sin glæde og stolthed over roernes flotte resultater, som er med til at sætte Silkeborg på landkortet, ikke bare i sportens verden, men også på mange andre områder, som har en kæmpe værdi for vores kommune.

Indtil dette års budgetforhandlinger stod investeringerne til rosporten til at måtte vente. Med dagens beslutning, er der nu for alvor sat skub i, at vi kan udvikle faciliteterne til Rosporten i Sølystparken. Hvem ved, - måske er det Silkeborg der om nogle år har faciliteter til at afvikle EM eller VM på Silkeborg Langsø?

Det er ikke hver dag, at kajaksporten i Danmark får et million beløb til faciliteter. Vi synes naturligvis, at det er helt fortjent, men realistisk set er det en milepæl for Silkeborg Kajakklub.

Et enigt byråd, der bevilger 2 mio. kr. i 2014, 2 mio. kr. i 2015, udover den allerede bevilgede mio. kr. i 2013, - det er en kæmpe succes for sporten”, siger en stolt og glad Rune Kristensen, Byrådsmedlem og mangeårigt medlem af Silkeborg Kajakklub.

Det er næsten 6 år siden, at Rune Kristensen gik i gang med at udfordre regulativet for robanen på Silkeborg Langsø, der før kun kunne bruges tre dage før og tre dage efter et stævne. Nu - ca. 5 år efter, at reglerne for brugen af robanen blev ændret, ender det ud i en million investering, og dermed et stort løft til kajaksporten i Silkeborg.

Det kan godt være, at et anlæg til søsporten kommer til at handle om en gradvis opbygning af faciliteter, - men det sætter ikke spørgsmålstegn ved, at der er stor og bred politisk opbakning til rosporten i Silkeborg, og nu også økonomi bagved ordene”, - siger Borgmester Hanne Bæk Olsen og Byrådsmedlem Rune Kristensen, samstemmende.

Udviklingen af faciliteterne kommer til at hænge sammen med behovet for igen at udfordre regulativet for brugen af robanen. I dag kan robanen kun bruges fra 1. juli til 31. august.

Det er alt for kort tid, og derfor foregår der også nu en tæt dialog om at udvide perioden”, siger Rune Kristensen.

Det bliver næste vigtige skridt. For selvom det har taget mange år, så har indsatsen sat sine tydelige spor på, hvordan vi fremover skal kunne turde investere i idrætsgrene, der præsterer og vinder medaljer”.

Det har rokket ved, at vi i Silkeborg nu i højere grad satser på de sportsgrene, som er en helt naturlig del af Silkeborgs DNA”.

Det er der sat to kraftige streger under med vedtagelse af budget 2014, - så tillykke til Silkeborg Kajakklub, og ikke mindst Silkeborg Kommune” slutter Rune Kristensen.

NB: Silkeborg Kajakklubs bestyrelse deler ikke opfattelse i dette indlæg om værdien af byrådets beslutning. Silkeborg Kajakklubs bestyrelses vurdering af sagen kan læses i andet indlæg her på hjemmesiden Link

 

Selvom standeren lige er strøget, så hejser vi flaget alligevel!

Selvom standeren lige er strøget, så hejser vi flaget alligevel!