EUROPAMESTERSKABERNE I KANO- OG KAJAKMARATON 2022 I SILKEBORG???

EUROPAMESTERSKABERNE I KANO- OG KAJAKMARATON 2022 I SILKEBORG???

Det er ikke helt utænkeligt. I dag er der nemlig afleveret et bud til European Canoe Association om, at Silkeborg er klar som vært til mesterskabet. Buddet er udarbejdet i tæt samarbejde med Sport Event Danmark, Silkeborg Kommune og Dansk Kano og Kajak Forbund.

Om værtsskabet tildeles Silkeborg afgøres endeligt i slutningen af marts 2019.

I mellemtiden kan buddet læses her:
https://drive.google.com/file/d/1bxDk97RdSqY3xTz63Bf-GJdGcqSndu1v/view?fbclid=IwAR0T-mWAy6fAPWVi3UeAzQAJ8tjkpM6GnvEOndY58bc8rYWQMmFrtMZWwO4

Forside.png

19 nye official

I weekenden blev 19 af klubbens medlemmer trukket igennem Dansk Kano og Kajak Forbunds love og bestemmelser. De bestod allesammen både den skriftlige og mundtlige afsluttende prøve og kan nu kalde sig for official. En official er dommer under et stævner og sørger for at alle regler bliver fulgt før, under og efter løbene.
Uddannelsen sker som et led i forberedelserne forud for klubbens værtsskab af de danske mesterskaber i kano- og kajaksprint i Silkeborg den 30. august til 1. september på Silkeborg Langsø.

Et så stort hold af kursister på uddannelsen er ikke oplevet før.

Kurset blev afholdt i lokalerne i Søsportens Hus.

Billede 1.jpg
Billede 2.jpg


Klubtøj: TRIMTEX Shoppen er åben - bestil nu

TRIMTEX Shoppen er nu åben igen til den 24. marts 2019 med forventet levering i uge 18.

Her er lidt information om fremgangsmåden:

1.    Klik på dette link for at komme til webshoppen: http://trimtex.dk/da/silkeborg-kajakklub/ 

2.    Inden du kan bestille er du nødt til at registrere dig / oprette en konto.

3.    Klik på «Login eller registrer dig» øverst til højre. Log ind hvis du har en konto på trimtex.dk fra før ellers klik på “Opret en konto” hvis det er første gang du bestiller fra os.

4.    Klik på «Min Konto» øverst til højre og derefter på «Mit Trimtex» i menuen til venstre.

5.    Udfyld feltet «Teamkode til ind logning» med jeres teamkode som er «Silkeborgkajak2018» og klik på tilføj.

6.    Derefter kan I klikke på «Besøg teamshoppen» og så kan I begynde at handle.

7.    Når I har valgt de ønskede produkter, så klik på Indkøbskurven og gennemfør dit køb.

8.    Du skal modtage en ordrebekræftelse fra os når din ordre har er gennemført.


Vi anbefaler at bruge internetbrowserne Chrome eller Firefox for at det skal fungere optimalt, f.eks. vil brugere af Internet Explorer kunne opleve nogle problemer.

Gode tips! Kommer man “væk” fra klubsiderne, kan man altid klikke på jeres kundenavn i top menuen for at komme tilbage igen. Husk at I automatisk får 25% på alle Trimtex standard produkter og at I kan handle disse på den samme ordre.

Trimtex logo.JPG

Sponsorudvalget har brug for dig !!!

Sponsorudvalget har brug for dig !!!

 

Kap og eliteafdelingen i Silkeborg Kajakklub er et stort foretagende, og der kræves temmelig mange penge for at holde det høje niveau i forhold til de unge atleter og deres gode præstationer.

 

Sponsorudvalget prøver, som navnet let antyder, at skaffe sponsorer til klubbens/afdelingens drift – Og det er her vi har brug for hjælp. Hjælpen er ikke nødvendigvis ensbetydende med et stort arbejde, men følgende er mulige opgaver:

 

 • Du har et godt forslag til en sponsor og meget gerne en indgangsvinkel/kontaktperson; kontakt sponsorudvalget hvis du foretrækker ikke selv at skulle gå videre med kontakten, så har vi noget at arbejde videre med.

   

 • Du har et godt forslag til en sponsor og meget gerne en indgangsvinkel/kontaktperson; kontakt sponsorudvalget hvis du kunne tænke dig selv at arbejde videre med kontakten, så forsyner vi dig med materiale og oplysninger så opgaven bliver grebet rigtigt an.

   

 • Du kunne godt tænke dig at tage kontakten til en potentiel sponsor; kontakt sponsorudvalget, så forsyner vi dig med både materiale og oplysninger samt en du kan prøve at ”lokke ind i folden”.

   

 • Du kunne godt tænke dig at være kontaktperson til en etableret sponsor (vedligeholdelse i form af 1-2 årlige kontakter for at sikre at sponsoratet fortsætter; kontakt sponsorudvalget.

   

 • Ved du ikke rigtig om du har den rigtige hjælp at tilbyde så tag chancen og kontakt

  sponsorudvalget alligevel, vi kan altid finde noget der skal bruges hjælp til.

 

Dette opråb er naturligvis primært henvendt til forældre til, samt aktive i kap/eliteafdelingen, men er du motionist/hyggeroer og kunne tænke dig at bidrage vil dit input blive taget imod med kyshånd.

 

Grib chancen for at slippe af med den lidt dårlige samvittighed over ikke at bidrage helt så meget som ”dem du ved nok” - så kan vi fortsat holde det høje ambitionsniveau.

 

Fang os på mail, telefon eller grib fat når du ser os i klubben.......

 

Med venlig hilsen,

Sponsorudvalget

Havneræs søndag den 3. februar 2019

Havneræs i Silkeborg:

Så nærmer tiden sig for sæsonens fjerde og vigtigste stævne i vintersæsonen – nemlig ”Havneræs” i Silkeborg. Det afholdes søndag den 3. februar på Remstrup Å – lige ud for kajakklubben.

I kan vælge at ro K1 eller K2 (eller K4 efter aftale med en træner). Hvis I vil ro K2/K4, må I selv vælge en makker (normalt er det trænerne, der sætter mandskabsbådene, men til Havneræs, må I selv vælge )

Selvom det ikke er et traditionelt kap-stævne, er der rig mulighed for at få god kap-træning, som kan udnyttes ved sommerens regattaer. Discipliner som massestart, mærkerunding og slutspurt vil således være discipliner, der kan øves.

Udover at være fin kap-træning, plejer det at være en rigtig hyggelig kajakdag, hvor der er kaffe på kanden og mulighed for at købe hjemmebag. Efter løbet er der mulighed for at købe et varmt måltid mad, og så er der præmier. Præmierne går dog ikke nødvendigvis til de hurtigste men til de heldigste, da det er lodtrækningspræmier, hvor ”lodsedlen” er startnummeret J

Praktiske bemærkninger:

Tilmelding skal ske på opslag i klubben senest tirsdag den 29. januar kl. 17.00.

Pakning af trailer: Nej – det er blot kajakken ud af bådskuret og direkte på vandet 

Adresse: Silkeborg Kajakklub, Åhave Allé 9, 8600 Silkeborg

Mødetid: Kl. 10

Starttidspunkt: ca. kl. 11

Udtrækning af sponsorpræmier: ca. kl. 13

Husk: Svømmevest, overtræk, rohandsker, skiftetøj, godt humør og store overarme

Yderligere info: www.havneraes.dk

Om Havneræs i Silkeborg:

Det er vores eget Havneræs, så der er mødepligt (næsten). Vi vil rigtig gerne vise de øvrige klubber, at kajakinteressen er stor i Silkeborg, så målet er mindst 75 deltagere fra Silkeborg.

Næste Havneræs:

De næstfølgende Havneræs bliver:

Odense: 3. marts 2019

Aarhus (Brabrand): 7. april 2019

Tilmelding på opslag i klubben senest tirsdagen inden løbet. Bådpakning typisk lørdagen før løbet kl. 12 (ca.)

Clean as you go.png

Official-dommer kursus 22.-23. februar 2019

Som de fleste allerede ved, så er vi til sommer vært for de danske mesterskaber i kano- og kajaksprint. For at mesterskaberne kan afvikles på retfærdigvis skal vi bruge mange officials. Derfor afholdes kursus fredag den 22. februar kl. 18 til lørdag den 23. februar kl. ca. 16. Kursuset afholdes i Søsportens Hus og er for alle klubbens interesserede medlemmer. Klubben dækker kursus-omkostningerne.
De nationale kaproningsregler for både sprint og maraton vil blive gennemgået. Kurset afsluttes med en lille eksamen. Når du har bestået kan du f.eks. blive official ved klubbens stævner på Silkeborg Langsø.
Underviser: Lau Larsen

Tilmelding kan ske ved henvendelse til Lars Damgaard (lrsdmgrd88@gmail.com)

Sidste frist for tilmelding er 19/2-2018

Program:

Kl. 18.00 Ankomst + let aftensmad Kl. 18.15 Velkomst Kl. 18.30 Kursusstart med flg. emner: Hvordan organiserer vi vort stævne Intro stævnehåndbøger Generelle regler for kaproning Kl. 20.30 Kaffepause Kl. 21.00 DKF – vedtægter og forretningsorden Kl. 22.00 Afslutning fredag Lørdag Kl. 09.00 Kursus start – morgenkaffe og opføling af aftenens program Kl. 09.15 Gennemgang af nationale kaproningsregler For kortbane – samt cases Kl. 10.15 Kaffepause Kl. 10.30 Kortbane regler – fortsat Kl. 11.15 Gennemgang af nationale kaproningsregler For maraton Kl. 12.30 Frokost Kl. 13.00 Maraton regler fortsat Kl. 15.00 Skriftlige prøver – og mundtlig overhøring Afslutning og uddeling af kursus bevis

En hilsen fra seniorlandsholdets træningslejr i Florida

Vi er netop kommet hjem fra Florida, hvor vi har haft 4 fantastiske uger på træningslejr med det danske seniorlandshold. Det har været en trænings og oplevelsesrig tur, hvor vi i samarbejde med trænerne og andre dygtige atleter har haft mulighed for at ligge et solidt fundament for den kommende sæson i 2019. I 4 uger har vi haft vores eget tætte bofællesskab, hvor vi, opdelt i drenge og pigehuse, helt selv har skulle få en hverdag til at fungere. Balancen mellem en naturlig hverdag og et hårdt træningsprogram, har lettet det psykiske stress, og tilladt os at løfte os både som atleter og som voksne mennesker. Det har været en sand fornøjelse at være afsted med resten af det danske seniorlandshold, og at kunne nyde 4 ugers intens træning med de dygtigste kajakroere i Danmark.

 

Hverdagen i Florida var planlagt således, at vi kunne få det maksimale udbytte af træningen, og dagens 24 timer. Når man er afsted med den højeste elite, er der absolut intet, der får lov at kompromittere den træning der står for dagen. Vækkeuret ringede kl 06.15 hver morgen, hvorefter hver atlet havde 45 minutter til at spise morgenmad, og forberede sig til morgenens lange ro pas. Træningen startede kl.  07.30 efter 15 minutters landopvarmning, hvorefter træningen bestod af 1.5 til 2.5 times kajaktræning i enten K1, K2 eller K4. Efter morgentræningen var der indlagt 4.5 times restitutionstid, så vi kunne spise frokost, og slappe af inden dagens to næste træningspas. Fra kl. 14.30 til 18 trænede vi 2 gange, enten med et langt løbepas eller et styrketræningspas, efterfulgt af 1.5 times kajaktræning med modstand. Dagen afsluttedes typisk med 100-150 chin ups samt 15 minutters afspænding, så kroppen var frisk til næste dag. Efter træningen stod vi selv for at købe ind og lave mad, og holdets 3 velorganiserede madgrupper stod for aftensmaden til holdets 14 atleter. En træningsuge bestod således af omtrent 25 timers træning, med et my under 200 kilometers kajaktræning hver uge, samt 5 timers styrketræning og 26 kilometer løb.

 

Både før og under træningslejren blev vi testet på vandet for at måle vores fysiske fremgang. Det forgik hver tirsdag morgen, for herrerne betød det fem gange 2000m start hver 12 min og for pigerne fem gange 1000m test start hver 8 min. Vi har alle på de fire uger udviklet os i en tydelig positiv retning.

 

Vi er stolte og glade for at være landsholdsatleter fra Silkeborg, og vores rejser, oplevelser og værdifulde træning havde ikke været muligt uden alle de generøse sjæle, der sponsorerer os gennem Silkeborg Kajakklub. Vi er meget taknemmelige for støtten, og for at vores sponsorerer og vores klub giver os muligheden for at udleve vores drøm, og opnå vores mål. Tak!

 

De bedste hilsner: 
Mette Majbom Gravesen, Line Langelund Eriksen, Morten Graversen og Casper Pretzmann.

kajak silkeborg kajakklub landshold florida efterår 2018


Besøg af U23-landsholdet i weekenden

I weekenden gæster Dansk Kano og kajak Forbunds U23-landshold Silkeborg Kajakklub. De første roer vil ankomme fredag aften. Samlingen slutter søndag eftermiddag. Ca. halvdelen af roerne overnatter i klubben.

Lørdag vil roerne ro 200m-test i Havnen samt 1000m test fra klubben mod å-mundingen. Søndag står programmet på roning i toer- og firerkajakker.

Tag godt i mod dem.

Danmarksmesterskab i kano- og kajaksprint på Silkeborg Langsø i 2019

Kære medlemmer

Som I måske har læst i dagens avis, så er det lykkedes os at få de danske mesterskaber i kano- og kajaksprint til robanerne på Silkeborg Langsø i 2019. Det er en KÆMPE opgave og vi får nok at se til. Som I nok kan gætte, så skal der bruges mange frivillige for at løfte opgaven, og I kan allerede nu sætte kryds i kalenderen den 30. august – 1. september 2019.

 Herunder dagens omtale fra MidtJyllands Avis:

 

Silkeborg Kajakklub er udvalgt til at være vært for DM for kano og kajak

 KAJAK Smilene er store og stoltheden til at føle på hos Silkeborg Kajakklub. Klubben er blevet tildelt værtskabet for de danske mesterskaber i kano- og kajakroning i 2019. Kapløbet om mesterskabet stod mellem Holstebro og Silkeborg.

- De sidste 8-10 år vi afholdt mange stævner og mesterskaber. Det er gået rigtig godt, og vi er nu klar til at tage et skridt op ad stigen til næste udfordring, siger stævneleder Lars Damgaard.

Kajakklubben kan se frem til en meget stor opgave.

- Normalt håndterer vi mellem 200-230 roere og cirka 160 starter til vores stævner. Til danmarksmesterskaberne har der de sidste par år været cirka 400 deltagere til start i mere end 320 løb, så det er dobbelt så mange løb og mange flere roere end vi tidligere har set på Silkeborg Langsø, siger Lars Damgaard.

De mange starter betyder, at DM vil foregå over tre dage fra den 30. august til 1. september 2019. Desuden skal der etableres overnatningsmuligheder for deltagerne samt deres trænere, ledere og øvrige tilskuere.

- Det er en stor opgave for klubben og mange frivillige skal mobiliseres. Arbejdet er allerede sat i gang, siger Lars Damgaard, der glæder sig over, at kajakklubben har fine faciliteter ved Søsportens Hus ved Silkeborg Langsø.

- Så vi glæder os til at byde det danske kano- og kajakfolk samt hele Silkeborg velkommen til et spændende mesterskab i flotte rammer, lyder det fra stævnelederen.

Langsø

Fælles arbejdsdag søndag den 18. november. Tilmelding her på siden.

Det er nu tid til at opdatere vores fælles omgivelser i Silkeborg Kajakklub.

Der er morgenbrød og kaffe kl. 09.00 og frokost kl. ca. 14.00

Arbejdsopgaverne er:

 • Fjerne ukrudt.

 • Rydde op i bådhallerne og fjerne blade under bådstativer

 • Rense tag og skot render.

 • Vaske vinduer.

 • Grundig vask af bruse områder.

 • Tømme sandfang i brønde.

 • Bænke i omklædning skal have en gang lak.

Det er vigtigt at vi bakker op om de 2 årlige arbejdsdage vi har, for at klubben ser nogenlunde ud til glæde for os selv og vore gæster.

I bedes tilmelde jer af hensyn til indkøb.

Tilmelding klik her.

Tilmeldte:


Klubtøj: TRIMTEX Shoppen er åben - bestil nu

TRIMTEX Shoppen er nu åben igen til den 28. oktober 2018. (til levering uge 49).

Her er lidt information om fremgangsmåden:

1.    Klik på dette link for at komme til webshoppen: http://trimtex.dk/da/silkeborg-kajakklub/ 

2.    Inden du kan bestille er du nødt til at registrere dig / oprette en konto.

3.    Klik på «Login eller registrer dig» øverst til højre. Log ind hvis du har en konto på trimtex.dk fra før ellers klik på “Opret en konto” hvis det er første gang du bestiller fra os.

4.    Klik på «Min Konto» øverst til højre og derefter på «Mit Trimtex» i menuen til venstre.

5.    Udfyld feltet «Teamkode til ind logning» med jeres teamkode som er «Silkeborgkajak2018» og klik på tilføj.

6.    Derefter kan I klikke på «Besøg teamshoppen» og så kan I begynde at handle.

7.    Når I har valgt de ønskede produkter, så klik på Indkøbskurven og gennemfør dit køb.

8.    Du skal modtage en ordrebekræftelse fra os når din ordre har er gennemført.


Vi anbefaler at bruge internetbrowserne Chrome eller Firefox for at det skal fungere optimalt, f.eks. vil brugere af Internet Explorer kunne opleve nogle problemer.

Gode tips! Kommer man “væk” fra klubsiderne, kan man altid klikke på jeres kundenavn i top menuen for at komme tilbage igen. Husk at I automatisk får 25% på alle Trimtex standard produkter og at I kan handle disse på den samme ordre.

Trimtex logo.JPG