Tilmelding til sommerskolen 2019 er åben

Er du mellem 11-13 år og gerne vil ro kajak?

Har du lyst til at ro kajak og tage del i et socialt fællesskab, pjaske med vand og afprøve forskellige kajaktyper?
Vi ror 2 ture om dagen og spiser frokost i kajakklubben i mellemtiden. Sommerskolen er for alle, også selvom det er første gang du skal sidde i en kajak.

Du finder mere her:
https://silkeborg-kajakklub.org/kajaksommerskole

Sommerskole.png

Påsketræningslejr 2019

De sidste par uger henover Påsken har træningen for Superkraftcenter Silkeborg været henlagt til tyrkiske Antalya. Roerne vender nu hjem og er klar til sæsonåbning på sprint-distancerne i næste weekend.

Efter at have tilbragt de sidste 6 år i Frankrig i Påsken, så var det i år tid til at finde en ny lokation for årets påsketræningslejr. Valget faldt på et fint lille resort i Tyrkiet, der ligger direkte ned til en lille flod. Floden ender ud i Middelhavet og er ca. 6-8 km lang.
Tidligere har vi selv transporteret kajakkerne med på træningslejren, men med en køretur på 3500 km valgte vi at leje dem. Alle har derfor roet i Nelo-kajakker, der enten er ens med deres egen eller var helt nye Sete-udgaver. Flere af roerne måtte pakke kajakkerne ud af plastikken fra fabrikken ved ankomst til træningslejren.
Resortet husede også kano- og kajakroere fra de tyrkiske-, kasakhstanske- og hviderussiske landshold.

I lighed med tidligere år, så har langt de fleste dage på træningslejren budt på 3 gange træning. Alle dage er startet med kano- og kajaktræning på vandet om morgenen. Herefter har der fulgt en løbetur eller lidt vægttræning inden frokosten blev indtaget. Efter frokosten var der god tid til at slappe af og restituere sig inden dagen igen blev afsluttet med kano- og kajaktræning på vandet.
I løbet af træningslejren blev der også plads til en enkelt fridag. Den blev brugt på at se den gamle havn samt bydel i Antalya efterfulgt af en shoppetur.
Da sæsonen står på spring, og allerede starter i næste weekend med udtagelser til nye bruttolandshold, så har træningen budt på forberedelse hertil. Roerne har været igennem flere test med mulighed for både at afprøve og blive fortrolig med løbsdisponeringer på både 200m, 500m og 1000m. Desuden er roernes generelle mandskabskompetencer også trænet med roning i toer- og firerkajak.

Nu venter et par restitutionsdage inden kajakkerne pakkes på traileren og turen går til Copenhagen Sprint Regatta på Bagsværd Sø, hvor sprint-sæsonen skydes i gang. Her stiller Silkeborg Kajakklub med 38 roere til start. Her forventes også deltagelse fra norske og sveske landshold, så der bliver kamp til stregen. Vi ser frem til sæsonstarten.

Holdbillede med sponsorer.png

 

 

Silkeborg bliver vært for EM i kano- og kajakmaraton i 2022

Silkeborg bliver vært for EM i kano- og kajakmaraton i 2022

Silkeborg bliver, som Danmarks Outdoor Hovedstad, vært for EM i kano- og kajakmaraton på Silkeborg Langsø i 2022.

Ole Tikjøb, formand for Dansk Kano og Kajak Forbund: Jeg er utrolig glad for, at vi kan bringe EM maraton til Silkeborg. Vi har i Danmark, og i særdeleshed i Silkeborg, en lang og stolt maraton-tradition. Tour de Gudenaa - et af de ældste og længste maratonløb - har haft Silkeborg som omdrejningspunkt i flere end 50 år. Silkeborg har desuden fostret nogle af Danmarks stærkeste maratonroere gennem tiderne samtidig med, at Danmark er en af de nationer, der historisk har skabt og formet maraton-sporten. EM tilbyder vores dygtige kano- og kajakroere den helt usædvanlige mulighed for at optræde på hjemmebane med et hjemmepublikum i ryggen.

I Silkeborg Kajakklub er glæden heller ikke til at tage fejl af efter tildelingen af mesterskabet. Klubben har i mange år været en fast del af mesterskabet med landsholdsroere og medaljer til følge. Klubbens dobbelte U18-verdensmester på maratondistancen i ener- og toerkajak, Thorbjørn Rask, ser frem til at byde de internationale modstandere velkommen til mesterskabet på hans egen hjemmebane.
- Det bliver vildt fedt at få lov til at ro mesterskabet på hjemmebane. Det er lidt uvirkeligt for mig med sådan et stort, internationalt mesterskab lige her midt i Silkeborg. Det bliver en sand fornøjelse at kæmpe om mesterskabet på hjemmebane. Jeg ser meget frem til det.

- Silkeborg er en af de førende kajak-byer i Europa. Vi har et stærkt og levende foreningsliv med et hav af talenter og internationale medaljevindere. Vi har topmoderne faciliteter til internationale stævner omkring det nye Søsportens Hus ved Silkeborg Langsø, lige midt i Silkeborg by. Og som hele Danmarks Outdoor Hovedstad har vi en målrettet strategi om at tiltrække internationale sportsevents, som er med til at cementere den status. Derfor er jeg utrolig glad for, at resultatet af vores tætte samarbejde med Sport Event Denmark, Dansk Kano og Kajak Forbund og Silkeborg Kajakklub er, at vi får EM til Danmark. Det er en meget stor ære, at Silkeborg er vært for EM i 2022, siger borgmester Steen Vindum, Silkeborg Kommune.

Sport Event Denmarks direktør, Lars Lundov, er også en glad mand, der ser på det store billede.

- EM i 2022 er en fortsættelse af Dansk Kano og Kajak Forbunds og Sport Event Denmarks succesfulde eventstrategi. Succesen skyldes blandt andet, at vi i relation til EM 2022 har stærke og kompetente partnere i Silkeborg Kajakklub og Silkeborg Kommune. Vi har også glæde af, at vi kontinuerligt har arbejdet sammen med ledelsen i det internationale kano- og kajakforbund. Det er en unik situation, at Danmark tre år i træk får mulighed for at være vært for nogle af kano- og kajaksportens mest betydningsfulde mesterskaber.

EUROPAMESTERSKABERNE I KANO- OG KAJAKMARATON 2022 I SILKEBORG???

EUROPAMESTERSKABERNE I KANO- OG KAJAKMARATON 2022 I SILKEBORG???

Det er ikke helt utænkeligt. I dag er der nemlig afleveret et bud til European Canoe Association om, at Silkeborg er klar som vært til mesterskabet. Buddet er udarbejdet i tæt samarbejde med Sport Event Danmark, Silkeborg Kommune og Dansk Kano og Kajak Forbund.

Om værtsskabet tildeles Silkeborg afgøres endeligt i slutningen af marts 2019.

I mellemtiden kan buddet læses her:
https://drive.google.com/file/d/1bxDk97RdSqY3xTz63Bf-GJdGcqSndu1v/view?fbclid=IwAR0T-mWAy6fAPWVi3UeAzQAJ8tjkpM6GnvEOndY58bc8rYWQMmFrtMZWwO4

Forside.png

19 nye official

I weekenden blev 19 af klubbens medlemmer trukket igennem Dansk Kano og Kajak Forbunds love og bestemmelser. De bestod allesammen både den skriftlige og mundtlige afsluttende prøve og kan nu kalde sig for official. En official er dommer under et stævner og sørger for at alle regler bliver fulgt før, under og efter løbene.
Uddannelsen sker som et led i forberedelserne forud for klubbens værtsskab af de danske mesterskaber i kano- og kajaksprint i Silkeborg den 30. august til 1. september på Silkeborg Langsø.

Et så stort hold af kursister på uddannelsen er ikke oplevet før.

Kurset blev afholdt i lokalerne i Søsportens Hus.

Billede 1.jpg
Billede 2.jpg


Klubtøj: TRIMTEX Shoppen er åben - bestil nu

TRIMTEX Shoppen er nu åben igen til den 24. marts 2019 med forventet levering i uge 18.

Her er lidt information om fremgangsmåden:

1.    Klik på dette link for at komme til webshoppen: http://trimtex.dk/da/silkeborg-kajakklub/ 

2.    Inden du kan bestille er du nødt til at registrere dig / oprette en konto.

3.    Klik på «Login eller registrer dig» øverst til højre. Log ind hvis du har en konto på trimtex.dk fra før ellers klik på “Opret en konto” hvis det er første gang du bestiller fra os.

4.    Klik på «Min Konto» øverst til højre og derefter på «Mit Trimtex» i menuen til venstre.

5.    Udfyld feltet «Teamkode til ind logning» med jeres teamkode som er «Silkeborgkajak2018» og klik på tilføj.

6.    Derefter kan I klikke på «Besøg teamshoppen» og så kan I begynde at handle.

7.    Når I har valgt de ønskede produkter, så klik på Indkøbskurven og gennemfør dit køb.

8.    Du skal modtage en ordrebekræftelse fra os når din ordre har er gennemført.


Vi anbefaler at bruge internetbrowserne Chrome eller Firefox for at det skal fungere optimalt, f.eks. vil brugere af Internet Explorer kunne opleve nogle problemer.

Gode tips! Kommer man “væk” fra klubsiderne, kan man altid klikke på jeres kundenavn i top menuen for at komme tilbage igen. Husk at I automatisk får 25% på alle Trimtex standard produkter og at I kan handle disse på den samme ordre.

Trimtex logo.JPG

Sponsorudvalget har brug for dig !!!

Sponsorudvalget har brug for dig !!!

 

Kap og eliteafdelingen i Silkeborg Kajakklub er et stort foretagende, og der kræves temmelig mange penge for at holde det høje niveau i forhold til de unge atleter og deres gode præstationer.

 

Sponsorudvalget prøver, som navnet let antyder, at skaffe sponsorer til klubbens/afdelingens drift – Og det er her vi har brug for hjælp. Hjælpen er ikke nødvendigvis ensbetydende med et stort arbejde, men følgende er mulige opgaver:

 

 • Du har et godt forslag til en sponsor og meget gerne en indgangsvinkel/kontaktperson; kontakt sponsorudvalget hvis du foretrækker ikke selv at skulle gå videre med kontakten, så har vi noget at arbejde videre med.

   

 • Du har et godt forslag til en sponsor og meget gerne en indgangsvinkel/kontaktperson; kontakt sponsorudvalget hvis du kunne tænke dig selv at arbejde videre med kontakten, så forsyner vi dig med materiale og oplysninger så opgaven bliver grebet rigtigt an.

   

 • Du kunne godt tænke dig at tage kontakten til en potentiel sponsor; kontakt sponsorudvalget, så forsyner vi dig med både materiale og oplysninger samt en du kan prøve at ”lokke ind i folden”.

   

 • Du kunne godt tænke dig at være kontaktperson til en etableret sponsor (vedligeholdelse i form af 1-2 årlige kontakter for at sikre at sponsoratet fortsætter; kontakt sponsorudvalget.

   

 • Ved du ikke rigtig om du har den rigtige hjælp at tilbyde så tag chancen og kontakt

  sponsorudvalget alligevel, vi kan altid finde noget der skal bruges hjælp til.

 

Dette opråb er naturligvis primært henvendt til forældre til, samt aktive i kap/eliteafdelingen, men er du motionist/hyggeroer og kunne tænke dig at bidrage vil dit input blive taget imod med kyshånd.

 

Grib chancen for at slippe af med den lidt dårlige samvittighed over ikke at bidrage helt så meget som ”dem du ved nok” - så kan vi fortsat holde det høje ambitionsniveau.

 

Fang os på mail, telefon eller grib fat når du ser os i klubben.......

 

Med venlig hilsen,

Sponsorudvalget

Havneræs søndag den 3. februar 2019

Havneræs i Silkeborg:

Så nærmer tiden sig for sæsonens fjerde og vigtigste stævne i vintersæsonen – nemlig ”Havneræs” i Silkeborg. Det afholdes søndag den 3. februar på Remstrup Å – lige ud for kajakklubben.

I kan vælge at ro K1 eller K2 (eller K4 efter aftale med en træner). Hvis I vil ro K2/K4, må I selv vælge en makker (normalt er det trænerne, der sætter mandskabsbådene, men til Havneræs, må I selv vælge )

Selvom det ikke er et traditionelt kap-stævne, er der rig mulighed for at få god kap-træning, som kan udnyttes ved sommerens regattaer. Discipliner som massestart, mærkerunding og slutspurt vil således være discipliner, der kan øves.

Udover at være fin kap-træning, plejer det at være en rigtig hyggelig kajakdag, hvor der er kaffe på kanden og mulighed for at købe hjemmebag. Efter løbet er der mulighed for at købe et varmt måltid mad, og så er der præmier. Præmierne går dog ikke nødvendigvis til de hurtigste men til de heldigste, da det er lodtrækningspræmier, hvor ”lodsedlen” er startnummeret J

Praktiske bemærkninger:

Tilmelding skal ske på opslag i klubben senest tirsdag den 29. januar kl. 17.00.

Pakning af trailer: Nej – det er blot kajakken ud af bådskuret og direkte på vandet 

Adresse: Silkeborg Kajakklub, Åhave Allé 9, 8600 Silkeborg

Mødetid: Kl. 10

Starttidspunkt: ca. kl. 11

Udtrækning af sponsorpræmier: ca. kl. 13

Husk: Svømmevest, overtræk, rohandsker, skiftetøj, godt humør og store overarme

Yderligere info: www.havneraes.dk

Om Havneræs i Silkeborg:

Det er vores eget Havneræs, så der er mødepligt (næsten). Vi vil rigtig gerne vise de øvrige klubber, at kajakinteressen er stor i Silkeborg, så målet er mindst 75 deltagere fra Silkeborg.

Næste Havneræs:

De næstfølgende Havneræs bliver:

Odense: 3. marts 2019

Aarhus (Brabrand): 7. april 2019

Tilmelding på opslag i klubben senest tirsdagen inden løbet. Bådpakning typisk lørdagen før løbet kl. 12 (ca.)

Clean as you go.png

Official-dommer kursus 22.-23. februar 2019

Som de fleste allerede ved, så er vi til sommer vært for de danske mesterskaber i kano- og kajaksprint. For at mesterskaberne kan afvikles på retfærdigvis skal vi bruge mange officials. Derfor afholdes kursus fredag den 22. februar kl. 18 til lørdag den 23. februar kl. ca. 16. Kursuset afholdes i Søsportens Hus og er for alle klubbens interesserede medlemmer. Klubben dækker kursus-omkostningerne.
De nationale kaproningsregler for både sprint og maraton vil blive gennemgået. Kurset afsluttes med en lille eksamen. Når du har bestået kan du f.eks. blive official ved klubbens stævner på Silkeborg Langsø.
Underviser: Lau Larsen

Tilmelding kan ske ved henvendelse til Lars Damgaard (lrsdmgrd88@gmail.com)

Sidste frist for tilmelding er 19/2-2018

Program:

Kl. 18.00 Ankomst + let aftensmad Kl. 18.15 Velkomst Kl. 18.30 Kursusstart med flg. emner: Hvordan organiserer vi vort stævne Intro stævnehåndbøger Generelle regler for kaproning Kl. 20.30 Kaffepause Kl. 21.00 DKF – vedtægter og forretningsorden Kl. 22.00 Afslutning fredag Lørdag Kl. 09.00 Kursus start – morgenkaffe og opføling af aftenens program Kl. 09.15 Gennemgang af nationale kaproningsregler For kortbane – samt cases Kl. 10.15 Kaffepause Kl. 10.30 Kortbane regler – fortsat Kl. 11.15 Gennemgang af nationale kaproningsregler For maraton Kl. 12.30 Frokost Kl. 13.00 Maraton regler fortsat Kl. 15.00 Skriftlige prøver – og mundtlig overhøring Afslutning og uddeling af kursus bevis

En hilsen fra seniorlandsholdets træningslejr i Florida

Vi er netop kommet hjem fra Florida, hvor vi har haft 4 fantastiske uger på træningslejr med det danske seniorlandshold. Det har været en trænings og oplevelsesrig tur, hvor vi i samarbejde med trænerne og andre dygtige atleter har haft mulighed for at ligge et solidt fundament for den kommende sæson i 2019. I 4 uger har vi haft vores eget tætte bofællesskab, hvor vi, opdelt i drenge og pigehuse, helt selv har skulle få en hverdag til at fungere. Balancen mellem en naturlig hverdag og et hårdt træningsprogram, har lettet det psykiske stress, og tilladt os at løfte os både som atleter og som voksne mennesker. Det har været en sand fornøjelse at være afsted med resten af det danske seniorlandshold, og at kunne nyde 4 ugers intens træning med de dygtigste kajakroere i Danmark.

 

Hverdagen i Florida var planlagt således, at vi kunne få det maksimale udbytte af træningen, og dagens 24 timer. Når man er afsted med den højeste elite, er der absolut intet, der får lov at kompromittere den træning der står for dagen. Vækkeuret ringede kl 06.15 hver morgen, hvorefter hver atlet havde 45 minutter til at spise morgenmad, og forberede sig til morgenens lange ro pas. Træningen startede kl.  07.30 efter 15 minutters landopvarmning, hvorefter træningen bestod af 1.5 til 2.5 times kajaktræning i enten K1, K2 eller K4. Efter morgentræningen var der indlagt 4.5 times restitutionstid, så vi kunne spise frokost, og slappe af inden dagens to næste træningspas. Fra kl. 14.30 til 18 trænede vi 2 gange, enten med et langt løbepas eller et styrketræningspas, efterfulgt af 1.5 times kajaktræning med modstand. Dagen afsluttedes typisk med 100-150 chin ups samt 15 minutters afspænding, så kroppen var frisk til næste dag. Efter træningen stod vi selv for at købe ind og lave mad, og holdets 3 velorganiserede madgrupper stod for aftensmaden til holdets 14 atleter. En træningsuge bestod således af omtrent 25 timers træning, med et my under 200 kilometers kajaktræning hver uge, samt 5 timers styrketræning og 26 kilometer løb.

 

Både før og under træningslejren blev vi testet på vandet for at måle vores fysiske fremgang. Det forgik hver tirsdag morgen, for herrerne betød det fem gange 2000m start hver 12 min og for pigerne fem gange 1000m test start hver 8 min. Vi har alle på de fire uger udviklet os i en tydelig positiv retning.

 

Vi er stolte og glade for at være landsholdsatleter fra Silkeborg, og vores rejser, oplevelser og værdifulde træning havde ikke været muligt uden alle de generøse sjæle, der sponsorerer os gennem Silkeborg Kajakklub. Vi er meget taknemmelige for støtten, og for at vores sponsorerer og vores klub giver os muligheden for at udleve vores drøm, og opnå vores mål. Tak!

 

De bedste hilsner: 
Mette Majbom Gravesen, Line Langelund Eriksen, Morten Graversen og Casper Pretzmann.

kajak silkeborg kajakklub landshold florida efterår 2018