Danmarksmesterskab i kano- og kajaksprint på Silkeborg Langsø i 2019

Kære medlemmer

Som I måske har læst i dagens avis, så er det lykkedes os at få de danske mesterskaber i kano- og kajaksprint til robanerne på Silkeborg Langsø i 2019. Det er en KÆMPE opgave og vi får nok at se til. Som I nok kan gætte, så skal der bruges mange frivillige for at løfte opgaven, og I kan allerede nu sætte kryds i kalenderen den 30. august – 1. september 2019.

 Herunder dagens omtale fra MidtJyllands Avis:

 

Silkeborg Kajakklub er udvalgt til at være vært for DM for kano og kajak

 KAJAK Smilene er store og stoltheden til at føle på hos Silkeborg Kajakklub. Klubben er blevet tildelt værtskabet for de danske mesterskaber i kano- og kajakroning i 2019. Kapløbet om mesterskabet stod mellem Holstebro og Silkeborg.

- De sidste 8-10 år vi afholdt mange stævner og mesterskaber. Det er gået rigtig godt, og vi er nu klar til at tage et skridt op ad stigen til næste udfordring, siger stævneleder Lars Damgaard.

Kajakklubben kan se frem til en meget stor opgave.

- Normalt håndterer vi mellem 200-230 roere og cirka 160 starter til vores stævner. Til danmarksmesterskaberne har der de sidste par år været cirka 400 deltagere til start i mere end 320 løb, så det er dobbelt så mange løb og mange flere roere end vi tidligere har set på Silkeborg Langsø, siger Lars Damgaard.

De mange starter betyder, at DM vil foregå over tre dage fra den 30. august til 1. september 2019. Desuden skal der etableres overnatningsmuligheder for deltagerne samt deres trænere, ledere og øvrige tilskuere.

- Det er en stor opgave for klubben og mange frivillige skal mobiliseres. Arbejdet er allerede sat i gang, siger Lars Damgaard, der glæder sig over, at kajakklubben har fine faciliteter ved Søsportens Hus ved Silkeborg Langsø.

- Så vi glæder os til at byde det danske kano- og kajakfolk samt hele Silkeborg velkommen til et spændende mesterskab i flotte rammer, lyder det fra stævnelederen.

Langsø

Fælles arbejdsdag søndag den 18. november. Tilmelding her på siden.

Det er nu tid til at opdatere vores fælles omgivelser i Silkeborg Kajakklub.

Der er morgenbrød og kaffe kl. 09.00 og frokost kl. ca. 14.00

Arbejdsopgaverne er:

  • Fjerne ukrudt.

  • Rydde op i bådhallerne og fjerne blade under bådstativer

  • Rense tag og skot render.

  • Vaske vinduer.

  • Grundig vask af bruse områder.

  • Tømme sandfang i brønde.

  • Bænke i omklædning skal have en gang lak.

Det er vigtigt at vi bakker op om de 2 årlige arbejdsdage vi har, for at klubben ser nogenlunde ud til glæde for os selv og vore gæster.

I bedes tilmelde jer af hensyn til indkøb.

Tilmelding klik her.

Tilmeldte:


Klubtøj: TRIMTEX Shoppen er åben - bestil nu

TRIMTEX Shoppen er nu åben igen til den 28. oktober 2018. (til levering uge 49).

Her er lidt information om fremgangsmåden:

1.    Klik på dette link for at komme til webshoppen: http://trimtex.dk/da/silkeborg-kajakklub/ 

2.    Inden du kan bestille er du nødt til at registrere dig / oprette en konto.

3.    Klik på «Login eller registrer dig» øverst til højre. Log ind hvis du har en konto på trimtex.dk fra før ellers klik på “Opret en konto” hvis det er første gang du bestiller fra os.

4.    Klik på «Min Konto» øverst til højre og derefter på «Mit Trimtex» i menuen til venstre.

5.    Udfyld feltet «Teamkode til ind logning» med jeres teamkode som er «Silkeborgkajak2018» og klik på tilføj.

6.    Derefter kan I klikke på «Besøg teamshoppen» og så kan I begynde at handle.

7.    Når I har valgt de ønskede produkter, så klik på Indkøbskurven og gennemfør dit køb.

8.    Du skal modtage en ordrebekræftelse fra os når din ordre har er gennemført.


Vi anbefaler at bruge internetbrowserne Chrome eller Firefox for at det skal fungere optimalt, f.eks. vil brugere af Internet Explorer kunne opleve nogle problemer.

Gode tips! Kommer man “væk” fra klubsiderne, kan man altid klikke på jeres kundenavn i top menuen for at komme tilbage igen. Husk at I automatisk får 25% på alle Trimtex standard produkter og at I kan handle disse på den samme ordre.

Trimtex logo.JPG

TeamDanmark gæster klubben i uge 40

Fra mandag til torsdag i uge 40 gæster TeamDanmark klubben. 22 af klubbens dygtige roere skal gennem en række fysiske test, der skal gives os mere viden om, hvordan og hvor meget vi skal styrketræne indenfor kajakroning på topplan.
Mandag foregår alle testene på vandet, mens klubbens motionsrum vil blive inddraget til testene tirsdag, onsdag og torsdag.

Forsøgsvejlederne vil overnatte i klubhuset, da der vil være test fra kl. 8-20 flere af dagene.

Tag godt i mod dem.

Information om Nordskovejen under anlægsfasen

Kære Medlemmer i Silkeborg Kajakklub

Lige om lidt bliver der taget første spadestik til Nordskovvej 25. september 2018, men allerede mandag 17. september går de i gang med forberedelserne til den kommende vej.

Her er lidt info kort fortalt hvad er kommer til at ske:

En del af Tranevej spærres for bilister
Mandag 17. september 2018 bliver en del af Tranevej spærret for bilister på stykket mellem Hjejlevej og daginstitutionen Bakkegårdens parkeringsplads. Vejstykket bliver brugt af entreprenøren i forbindelse med byggeriet. Bilister kan komme rundt via Spættevej, Høgevej og Rylevej. Cyklister og gående kan fortsat komme forbi ved den afspærrede vej.

En del af Gjernstien spærres
Mandag 17. september 2018 bliver Gjernstien spærret lidt efter broen over Remstrup Å til stitunnelen mellem Lillesø og VIA University College. Gående og cyklister kan i stedet benytte cykelstien på Århusvej eller skovvejen, som løber parallelt med Gjernstien. Fra Gjernstien vil der både være adgang til Århusbakken ved broen over Remstrup Å og via tunnelen mellem Lillesø og VIA University College.

Stibroen over Remstrup Å lukkes
Henover vinteren begynder arbejdet ved broen over Remstrup Å. Stibroen vil derfor blive lukket i en længere periode. Adgang over åen for gående, cyklister og andre vil derfor foregå via Havnen.

Ændring af busruter, trafik på Sejsvej og trafik på Remstrup å
Byggeriet af Nordskovvej påvirker i første omgang ikke busdriften, trafikken på Sejsvej eller trafikken på åen, men i løbet af byggeperioden vil der komme ændringer. Der vil blive informeret om disse ændringer senere i byggefasen.

Du kan finde mere info om Nordskovvej på Silkeborg Kommune hjemmeside, som vi vil opdatere løbende.

Venlig hilsen

Rune Dreier Kristensen

Formand Silkeborg Kajakklub

M: 24 88 39 45

H: www.silkeborg-kajakklub.org

F: www.facebook.com/SilkeborgKajakklub/

Silkeborg-roer vandt VM Thorbjørn Rask vandt fornem titel med imponerende indsats

Silkeborg Kajakklub har fået en verdensmester i kajak-maraton.

Det blev en realitet torsdag aften, da Thorbjørn Rask vandt titlen i enerkajak ved verdensmesterskaberne i maraton i Portugal.

En rask beslutning om at prøve at sætte nogle af konkurrenterne allerede på første overbæring efter to af løbets seks omgange, viste sig at være den helt rigtige beslutning.

Hverken europamesteren Ronan Foley eller EM-bronzevinder Vince Petro fra Ungarn kunne følge EM-sølvvinderen fra Danmark, der hurtigt etablerede et forspring på syv-otte længder. Herfra så Silkeborg-roeren sig ikke tilbage og holdt med et højt tempo forfølgerne bag sig resten af løbet til en imponerende VM-guldmedalje.

På den sidste overbæring før den korte finalerunde vidste Thorbjørn Rask, at VM-guldet var hjemme og rakte pagajen op i triumf foran det tiljublende publikum.

 Dato for årets frivllighedsfest i SK.

Alle Jer der har udført frivilligt arbejde i klubben indbydes til fest i SK lørdag aften den 6. oktober.

Igen i år vil vi bestyrelsen gerne sige tak for det arbejde I lægger i klubben med en fest med god mad og hyggeligt samvær.

Nu har I datoen. Der bliver senere hængt en tilmeldingsliste op i klubben som vi plejer, hvor vi håber alle der har udført frivilligt arbejde i klubben vil melde sig på.

Så reserver nu datoen i kalenderen. For vi håber jo at se så mange som muligt.

På bestyrelsens vegne

Åbent Hus på Søndag: Søsportenshus

På søndag den 12. august holder Søsportens Hus åbent fra kl. 10-14. Kom og oplev huset og møder de klubber der er aktive med de tre foreninger: Sup- og Surf klubben, Roklubben og Kajakklubben. Her kan alle komme forbi og opleve Outdoor og prøve en kajak, robåd eller et Sup board.

Klubberne åbner op for at alle kan få en smagsprøve på de foreninger i Silkeborg, der er aktive på vandet. Silkeborg er Danmarks Outdoor hovedstad og det betyder, at alle skal have mulighed for at komme tæt på og prøve en af de spændende sportsgrene.

Mød derfor op mellem 10-14. Få en kop kaffe, køb en pølse eller sodavand og få en oplevelse for livet fra Søsportens Hus i langsøparken.

Vel mød i Langsøparken, Sølystvej 111.

 

Tour de Gudenå 2018 - Tilmelding

Vil du deltage i TDG 2018, skal du tilmelde dig på TDG hjemmesiden her: http://www.tourdegudenaa.dk/tilmelding-2/

Du skal selv betale og hvis du tilmelder dig inden 15. august og angiver at du er fra Silkeborg Kajakklub, kan du få kr. 250,- refunderet ved at indsende kvitteringen til vores kasser, via mail.

U14 og U16 roer kan få hele deltagergebyret (kr. 300,-) refunderet.