Silkeborg Kajakklub er med i DR Sommervejret 17/7

Kære medlemmer

I uge 29 sender DR Vejret live fra Havnen i Silkeborg. Onsdag den 17/7 vil de gerne have os med i udsendelsen og høre lidt om vejrets betydning for kajakroning. Kl. 18.50 starter live-sendingen og klubbens formand vil blive interviewet, mens vi ror rundt i baggrunden.

Hvis du har lyst til at være med, så mødes vi mødes kl. 18.30 i klubben og ror i samlet flok mod Havnen kl. 18.35.

Alle er meget velkomne til at møde op – både hav, tur, kap, polo, turkano, kapkano, dragebåd og hvad der ellers kan støves ud af bådhallerne. Vi håber selvfølgelig på at se en masse, så vi får vist sporten godt frem på landsdækkende TV.

 

Ps. Handicap starter onsdag den 17/7 først kl. 19.10, så alle kan nå tilbage inden start.

Havnen i Silkeobrg.png


Information og startlister til Silkeborg Regatta 2019

 

Så er programmet for Silkeborg Regatta klar. Med hele 238 deltagere fra 23 klubber, så bliver der masser af løb hele weekenden.

I løbsinformationen kan du læse om heatfordelingssystemer, udslusning, ruten til de lange løb og meget mere. Find den her: https://silkeborg-kajakklub.org/s/Silkeborg_Regatta_2019_info.pdf

Startliste: https://silkeborg-kajakklub.org/s/Startliste2_SR2019.pdf

Online startliste og resultater: http://results.imas-sport.com/silkeborg/

 

Hvis I har rettelser til programmet, så bedes I sende dem til tilmelding@silkeborg-kajakklub.dk. Den online udgave vil blive opdateret med rettelser.

SKK har fået hjertestarter

I vores klubhus på Åhave Allè og i Søsportenshus er monteret en hjertestarter.

På Åhave Allè er den placeret på terrassen og i Søsportenshus på den vestvendte facade mod P-pladsen. Det er vigtigt at der er fri adgang til skabet, da de skal være offentlig tilgængelige.

De er registeret på hjertestarter netværket -  www.hjertestarter.dk 

Ved fejl, brug eller anden afvigelse skal du meddele dette til hus-ansvarlige - Claus Nørregaard

1000029449.jpg
IMG_0580.JPG

Fra elitekajak til direktør

Husker I ham her?
Gul og sort kajak, godt humør, smil, lyst hår og et øgenavn, der lød lidt sjovt, når man heppede på ham…

Visit us at 163 Woodlands Place..png

I dag er den gule og sorte kajak skiftet ud med skjorte og direktørjob. Den tidligere kraftcenter-roer Rasmus ”Fizle” Jørgensen er nemlig blot 4 år efter afslutningen af sin uddannelse blevet filialdirektør i Nordeas afdeling i Struer. Rasmus er slet ikke i tvivl om, at det er ungdommen som elitesportsudøver, der er grunden til, at han er kommet dertil, hvor han er i dag.

Læs mere om, hvordan det er gået Rasmus siden han vandt medalje ved europamesterskaberne for U18 i 2010 i toerkajak over 1000m.

https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/vindermentalitet-foerer-til-direktoerstilling-4-aar-efter-endt-uddannelse/

Tilmelding til sommerskolen 2019 er åben

Er du mellem 11-13 år og gerne vil ro kajak?

Har du lyst til at ro kajak og tage del i et socialt fællesskab, pjaske med vand og afprøve forskellige kajaktyper?
Vi ror 2 ture om dagen og spiser frokost i kajakklubben i mellemtiden. Sommerskolen er for alle, også selvom det er første gang du skal sidde i en kajak.

Du finder mere her:
https://silkeborg-kajakklub.org/kajaksommerskole

Sommerskole.png

Påsketræningslejr 2019

De sidste par uger henover Påsken har træningen for Superkraftcenter Silkeborg været henlagt til tyrkiske Antalya. Roerne vender nu hjem og er klar til sæsonåbning på sprint-distancerne i næste weekend.

Efter at have tilbragt de sidste 6 år i Frankrig i Påsken, så var det i år tid til at finde en ny lokation for årets påsketræningslejr. Valget faldt på et fint lille resort i Tyrkiet, der ligger direkte ned til en lille flod. Floden ender ud i Middelhavet og er ca. 6-8 km lang.
Tidligere har vi selv transporteret kajakkerne med på træningslejren, men med en køretur på 3500 km valgte vi at leje dem. Alle har derfor roet i Nelo-kajakker, der enten er ens med deres egen eller var helt nye Sete-udgaver. Flere af roerne måtte pakke kajakkerne ud af plastikken fra fabrikken ved ankomst til træningslejren.
Resortet husede også kano- og kajakroere fra de tyrkiske-, kasakhstanske- og hviderussiske landshold.

I lighed med tidligere år, så har langt de fleste dage på træningslejren budt på 3 gange træning. Alle dage er startet med kano- og kajaktræning på vandet om morgenen. Herefter har der fulgt en løbetur eller lidt vægttræning inden frokosten blev indtaget. Efter frokosten var der god tid til at slappe af og restituere sig inden dagen igen blev afsluttet med kano- og kajaktræning på vandet.
I løbet af træningslejren blev der også plads til en enkelt fridag. Den blev brugt på at se den gamle havn samt bydel i Antalya efterfulgt af en shoppetur.
Da sæsonen står på spring, og allerede starter i næste weekend med udtagelser til nye bruttolandshold, så har træningen budt på forberedelse hertil. Roerne har været igennem flere test med mulighed for både at afprøve og blive fortrolig med løbsdisponeringer på både 200m, 500m og 1000m. Desuden er roernes generelle mandskabskompetencer også trænet med roning i toer- og firerkajak.

Nu venter et par restitutionsdage inden kajakkerne pakkes på traileren og turen går til Copenhagen Sprint Regatta på Bagsværd Sø, hvor sprint-sæsonen skydes i gang. Her stiller Silkeborg Kajakklub med 38 roere til start. Her forventes også deltagelse fra norske og sveske landshold, så der bliver kamp til stregen. Vi ser frem til sæsonstarten.

Holdbillede med sponsorer.png

 

 

Silkeborg bliver vært for EM i kano- og kajakmaraton i 2022

Silkeborg bliver vært for EM i kano- og kajakmaraton i 2022

Silkeborg bliver, som Danmarks Outdoor Hovedstad, vært for EM i kano- og kajakmaraton på Silkeborg Langsø i 2022.

Ole Tikjøb, formand for Dansk Kano og Kajak Forbund: Jeg er utrolig glad for, at vi kan bringe EM maraton til Silkeborg. Vi har i Danmark, og i særdeleshed i Silkeborg, en lang og stolt maraton-tradition. Tour de Gudenaa - et af de ældste og længste maratonløb - har haft Silkeborg som omdrejningspunkt i flere end 50 år. Silkeborg har desuden fostret nogle af Danmarks stærkeste maratonroere gennem tiderne samtidig med, at Danmark er en af de nationer, der historisk har skabt og formet maraton-sporten. EM tilbyder vores dygtige kano- og kajakroere den helt usædvanlige mulighed for at optræde på hjemmebane med et hjemmepublikum i ryggen.

I Silkeborg Kajakklub er glæden heller ikke til at tage fejl af efter tildelingen af mesterskabet. Klubben har i mange år været en fast del af mesterskabet med landsholdsroere og medaljer til følge. Klubbens dobbelte U18-verdensmester på maratondistancen i ener- og toerkajak, Thorbjørn Rask, ser frem til at byde de internationale modstandere velkommen til mesterskabet på hans egen hjemmebane.
- Det bliver vildt fedt at få lov til at ro mesterskabet på hjemmebane. Det er lidt uvirkeligt for mig med sådan et stort, internationalt mesterskab lige her midt i Silkeborg. Det bliver en sand fornøjelse at kæmpe om mesterskabet på hjemmebane. Jeg ser meget frem til det.

- Silkeborg er en af de førende kajak-byer i Europa. Vi har et stærkt og levende foreningsliv med et hav af talenter og internationale medaljevindere. Vi har topmoderne faciliteter til internationale stævner omkring det nye Søsportens Hus ved Silkeborg Langsø, lige midt i Silkeborg by. Og som hele Danmarks Outdoor Hovedstad har vi en målrettet strategi om at tiltrække internationale sportsevents, som er med til at cementere den status. Derfor er jeg utrolig glad for, at resultatet af vores tætte samarbejde med Sport Event Denmark, Dansk Kano og Kajak Forbund og Silkeborg Kajakklub er, at vi får EM til Danmark. Det er en meget stor ære, at Silkeborg er vært for EM i 2022, siger borgmester Steen Vindum, Silkeborg Kommune.

Sport Event Denmarks direktør, Lars Lundov, er også en glad mand, der ser på det store billede.

- EM i 2022 er en fortsættelse af Dansk Kano og Kajak Forbunds og Sport Event Denmarks succesfulde eventstrategi. Succesen skyldes blandt andet, at vi i relation til EM 2022 har stærke og kompetente partnere i Silkeborg Kajakklub og Silkeborg Kommune. Vi har også glæde af, at vi kontinuerligt har arbejdet sammen med ledelsen i det internationale kano- og kajakforbund. Det er en unik situation, at Danmark tre år i træk får mulighed for at være vært for nogle af kano- og kajaksportens mest betydningsfulde mesterskaber.

EUROPAMESTERSKABERNE I KANO- OG KAJAKMARATON 2022 I SILKEBORG???

EUROPAMESTERSKABERNE I KANO- OG KAJAKMARATON 2022 I SILKEBORG???

Det er ikke helt utænkeligt. I dag er der nemlig afleveret et bud til European Canoe Association om, at Silkeborg er klar som vært til mesterskabet. Buddet er udarbejdet i tæt samarbejde med Sport Event Danmark, Silkeborg Kommune og Dansk Kano og Kajak Forbund.

Om værtsskabet tildeles Silkeborg afgøres endeligt i slutningen af marts 2019.

I mellemtiden kan buddet læses her:
https://drive.google.com/file/d/1bxDk97RdSqY3xTz63Bf-GJdGcqSndu1v/view?fbclid=IwAR0T-mWAy6fAPWVi3UeAzQAJ8tjkpM6GnvEOndY58bc8rYWQMmFrtMZWwO4

Forside.png

19 nye official

I weekenden blev 19 af klubbens medlemmer trukket igennem Dansk Kano og Kajak Forbunds love og bestemmelser. De bestod allesammen både den skriftlige og mundtlige afsluttende prøve og kan nu kalde sig for official. En official er dommer under et stævner og sørger for at alle regler bliver fulgt før, under og efter løbene.
Uddannelsen sker som et led i forberedelserne forud for klubbens værtsskab af de danske mesterskaber i kano- og kajaksprint i Silkeborg den 30. august til 1. september på Silkeborg Langsø.

Et så stort hold af kursister på uddannelsen er ikke oplevet før.

Kurset blev afholdt i lokalerne i Søsportens Hus.

Billede 1.jpg
Billede 2.jpg


Klubtøj: TRIMTEX Shoppen er åben - bestil nu

TRIMTEX Shoppen er nu åben igen til den 24. marts 2019 med forventet levering i uge 18.

Her er lidt information om fremgangsmåden:

1.    Klik på dette link for at komme til webshoppen: http://trimtex.dk/da/silkeborg-kajakklub/ 

2.    Inden du kan bestille er du nødt til at registrere dig / oprette en konto.

3.    Klik på «Login eller registrer dig» øverst til højre. Log ind hvis du har en konto på trimtex.dk fra før ellers klik på “Opret en konto” hvis det er første gang du bestiller fra os.

4.    Klik på «Min Konto» øverst til højre og derefter på «Mit Trimtex» i menuen til venstre.

5.    Udfyld feltet «Teamkode til ind logning» med jeres teamkode som er «Silkeborgkajak2018» og klik på tilføj.

6.    Derefter kan I klikke på «Besøg teamshoppen» og så kan I begynde at handle.

7.    Når I har valgt de ønskede produkter, så klik på Indkøbskurven og gennemfør dit køb.

8.    Du skal modtage en ordrebekræftelse fra os når din ordre har er gennemført.


Vi anbefaler at bruge internetbrowserne Chrome eller Firefox for at det skal fungere optimalt, f.eks. vil brugere af Internet Explorer kunne opleve nogle problemer.

Gode tips! Kommer man “væk” fra klubsiderne, kan man altid klikke på jeres kundenavn i top menuen for at komme tilbage igen. Husk at I automatisk får 25% på alle Trimtex standard produkter og at I kan handle disse på den samme ordre.

Trimtex logo.JPG