Havkajaktur til det Sydfynske Øhav 4. – 6. juli 2014 af Hanne Fjord

Så kom vi også med på en havkajaktur med Silkeborg Kajakklub – den første, men absolut ikke den sidste tur. Først og fremmest var det en rigtig god blanding af fællesskab, hyggeligt samvær med gode folk, fine kajakture og gode oplevelser i dejlige sommer-Danmark.

Holdet på 12 roere og 1 cykelrytter ankom fredag på lidt forskellige tidspunkter til campingpladsen Svendborgsund Strandcamping på Tåsinge – arbejdet tager alt for meget af den gode fritid. Nogle friske deltagere nåede allerede fredag en kajaktur til øen Iholm i den vestlige del af Svendborgsund. Vi andre fik rejst telte, pustet i madrasser mv. og fik så gang i grill og Trangia. Efter dejlig aftensmad og lidt udendørs hygge på en herlig sommeraften, måtte vi have noget søvn inden lørdagens strabadser.

Efter en vist nok fælles beslutning! satte vi vestlig kurs mod Skarø - en lille ø på knap 2 km² og 26 fastboende. På vejen derud langs sydsiden af Svendborgsund passerede vi bl.a. kvæg der lå og hvilede sig i strandkanten ved et flot overdrev på sydsiden og Svendborg Havn med flotte gamle pakhuse på nordsiden af sundet. Efter endnu en masse tag med pagajerne stævnede vi ind på Skarø, hvor madpakkerne blev indtaget med stort velbehag – fantastisk som sådan en flad madpakke smager efter en tur på havet. Vi blev simpelthen også nødt til at smage de hjemmelavede is fra Skarø Is, der faktisk leverer is til Singapore Airlines!! Uhm, lækkerier.

Med al den energi i maven valgte de seje at fortsætte rundt om Skarø, mens vi andre krydsede sundet og tog norsiden med lidt mere vind og større bølger retur til Tåsinge. Det seje hold fik vist også pæne bølger, da de krydsede fra Skarø til Tåsinge – og så havde de sorte skyer med tilbage fra vest. Men aftenens og nattens stille regn kunne selvfølgelig ikke tage pippet fra os. Så søndag morgen var vi og det dejlige vejr allerede kl. 9 klar til nye udfordringer efter morgenmad og nedpakning af telte mv. Morgenmaden kunne begge morgener let hamle op med den bedste morgen-komplet på et hvilket som helst hotel (dejlig start på dagen) – og nu med marmelade-gaffel! Turen søndag gik omkring Thurø. Igen dejlige natursyn med skove helt ned til havet, sandtanger med fugleliv, meget varierende bølger, rigtig kraftig strøm ved broen til/fra Thurø, dejligt klart vand, nogle steder dog en vandmandssuppe. Madpakken blev indtaget på stranden tæt ved Valdemars Slot – baronessen ville vist ikke give frokosten, selv om nogle mente at have en aftale med hende. Da vi kom tilbage til campingpladsen, skulle der lige pakkes kajakker, et dejligt kølende bad i havet blev det også til og så lige et bad og en kop farvel-og-tak-kaffe. Dejlig tur, som man godt kan leve på lidt tid. Mange tak til alle for godt og hyggeligt samvær og gode snakke på havet, omkring maden mv. Vi mødes på vandet igen.